Unga ledare

I församlingen i Nykvarns bedrivs konfirmationsundervisningen med både anställda och frivilliga unga ledare. De unga ledarna går oftast på gymnasiet och bidrar till att skapa en rolig och värdefull konfirmandtid för nya konfirmander.

Församlingen driver sedan 2007 en ledarutbildning. Tillsammans med andra blivande assistenter pratar vi om ämnen som ledarrollen, gruppdynamik, Bibelkunskap och hur man utformar en bra andakt.

Efter genomgången utbildning går man in i en konfirmandgrupp där man hjälper till med allt från saftblandande till nattvardsinstruktioner. Man åker också på läger med gruppen.

När man följt sin första konfirmandgrupp från inskrivning till konfirmation, erbjuder församlingen den unga ledaren en resa, som tack för hjälpen under året.
Konfirmerad och nyfiken på Unga ledare?
Tag kontakt med församlingspedagog Maija Karlsson på 076-100 05 26.