Unga ledare

I församlingen i Nykvarns bedrivs konfirmationsundervisningen med både anställda och frivilliga unga ledare. De unga ledarna går oftast på gymnasiet och bidrar till att skapa en rolig och värdefull konfirmandtid för nya konfirmander.

Unga ledare

I församlingen i Nykvarns bedrivs konfirmationsundervisningen med både anställda och frivilliga unga ledare. De unga ledarna är själva konfirmerade och är en värdefull länk mellan vuxna ledare och konfirmander, de bidrar till att skapa en rolig och värdefull konfirmandtid för nya konfirmander.

Efter konfirmationstiden erbjuds alla ungdomar en ledarutbildning under höstterminen.

Där får man lära sig om ledarskap, gruppdynamik, lekmetodik och instruktionsteknik. Man får öva sig i att leda samtal, planera, situationsanpassa och genomföra andakter och lektionspass. Första hjälpen och förberedelse för hur man kan möta psykisk ohälsa ingår också.
Efter genomgången utbildning får man vara ung ledare i en konfirmandgrupp.

När man följt sin första konfirmandgrupp erbjuder församlingen den unga ledaren en resa, som tack för hjälpen under året.

Nyfiken på Unga ledare?

Kontakta församlingspedagog Johanna Marks på 076-100 05 26.