Svenska Kyrkans Unga

Varje onsdagkväll ses Svenska kyrkans Unga i Nykvarn (SKUNK) i Nykvarnskyrkan för att umgås och hitta på aktiviteter.

"Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska kyrkan. Vi vill med Kristus i centrum och med dopet som grund verka i hela Guds skapelse och vara en gemenskap i församlingen där vi får växa i tro och ansvar." - Det är Svenska Kyrkans Ungas syftesparagraf som både beskriver vad vi är och vad vi vill.

I Nykvarn kallar vi oss SKUNK (Svenska Kyrkans Unga i NyKvarn), vi samlas varje onsdag i Nykvarnskyrkan för att värma oss med skratt och gemenskap. Kvällen inleds med att församlingen samlas till mässa i Nykvarnskyrkan klockan 18. Därefter bjuds det på fika innan vi drar igång med någon aktivitet som vi bestämt tillsammans - det kan vara allt från filmkvällar och lek till fördjupande samtal och diskussioner.

SKUNKs onsdagskvällar riktar sig till ungdomar mellan 13-20 år. Men SKUNK är till för alla mellan 0-30 år, och vi arbetar just nu med att utöka vår verksamhet även för yngre och äldre.

Till SKUNK är du välkommen som du är, med dina tankar, funderingar och eventuella problem.

Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp.

Klicka här för att bli medlem i Svenska kyrkans Unga.