Pilgrimsvandring på Katarinaleden. Riseberga - Vadstena 18-24 maj 2020.

Program för Pilgrimsvandring

På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ. Samtidigt stillar du din nyfikenhet. Vem möter du bortom vägkröken, och inom dig? Följ med Svenska kyrkan Trollhättan på vandring.

Torsdag 13 maj kl 9.00, Kristi Himmelfärdsvandring

Illustratör: Susanne Engman (behöver ej anges vid användning).
Avsedd att användas inom hållbarhetsrelaterad kommunikation.
Andlig hållbarhet. Pilgrimsvandring.
Foto: Illustratör Susanne Engman

Start kl 9.00 efter Friluftsgudstjänst vid Klockstapeln i Forngården.
Vi vandrar från Forngården på västra sidan Göta älv till Lextorpskyrkan. Vandringen går via Trollhättans kyrka, Olidan, Gamle dal vidare till Holmen och genom Ryrbäcksparken och slutligen genom dalgången mellan Skoftebyn och Sylte till Lextorpskyrkan.
Vandringen kan beskrivas som medelsvår och vi beräknas vara vid
Lextorpskyrkan vid ca kl 13.30.
Tag med något att dricka på vägen och gärna en mindre matsäck samt sittunderlag.
Anmälan till tel: 0520-47 29 00.

Tisdagar 11/5 - 31/8 kl 14.00, Vandringar med pilgrimens nyckelord

Vi ses vid Kyrkans hus, Drottninggatan 42, och går tillsammans till Trollhättans kyrka i den takt som passar gruppen. Vi går i ungefär en timme och stannar vid ett par tillfällen för att tillsammans reflektera över några av pilgrimens nyckelord.
Anmälan till:
Karin Melkersson, 0520-47 29 36 eller
Maria Carlstedt, 0520-47 29 40.

5 juni kl 9.30, Vandring till Gräsvikens kurs- och lägergård

Vi startar från Kyrkans gård, Strömslund kl 9.30 och vi beräknas anlända till Gräsviken ca kl 13.00. En medelsvår vandring, ca 10,5 km.
Vi går mellan husen fram till skogsspåren vid TSOK/Edsvidsleden.
Vi går i trolsk skog bland rötter och kuperad terräng vidare och möts av ängar och öppet landskap. Korta stunder går vi på Öresjövägen men svänger snart av igen på grusväg längs med stengärdesgårdar. Slutligen når vi kapellet vid Gräsviken där vi får fira pilgrimsmässa.
Ta med något att dricka på vägen samt gärna en mindre matsäck och sittunderlag. Efter mässan väntas våffelfika utomhus.
Anmälan till tel: 0520-47 29 00.

13 juli kl 13.00, Vandring Lextorp - Gärdhem

Vi börjar kl 13.00 vid Lextorpskyrkan, förbi höghusen i Lextorp på asfalt och ut på grusvägar, längs med hagar och åkrar. Vi kommer fram till Gärdhems kyrkoruin för att sedan gå ut på stora vägen fram till Gärdhems kyrka. Vandringen är ca 5 km. Medtag fika.
På grund av pandemin kan vi inte ordna transport hem, utan det får var och en lösa på egen hand. Anmälan till tel: 0520-47 29 00.

28 augusti kl 9.00, Vandring Trollhättan - Vänersborg

Vi möts vid Götalundens kyrka kl 9.00. Vandringen på ca 14 km är medelsvår och du behöver ta med en matsäck. Vandringen avslutas i Vänersborgs kyrka.
På grund av pandemin kan vi inte ordna transport hem, utan det får var och en lösa på egen hand.
Anmälan till tel: 0520- 47 29 00.

Pilgrimsleden Göta älv

I brevlådan utanför Trollhättans kyrka finns stämpel och pilgrimspass att använda för alla som vandrar på Pilgrimsleden Göta älv.
Leden markeras av S:t Olofsmärket och kopplar på Edsvidsleden från Åkerström, slingrar sig upp genom Älvrummet, förbi kyrkan, Spikön och vidare till Vänersborg. Trollhättans församling samverkar med andra församlingar längs med leden och med Västkuststiftelsen, Trollhättans Stad och Visit Trollhättan Vänersborg. Tillsammans vill vi ta vara på vandring som rekreation och bra för hälsan, och lyfta den andliga dimensionen av pilgrimsvandring. Vandra på egen hand eller håll utkik efter ordnade vandringar på ledens etapp 9 Utby-Trollhättan och etapp 10 Trollhättan-Vänersborg. Båda kan utgå från Trollhättans kyrka.
För kartor och mer information om Pilgrimsleden Göta älv:

Sankt Olofsmärket ägs av Riksförbundet Pilgrim i Sverige och får användas för att markera svenska pilgrimsleder med anknytning till Olofstraditionen. Svenska kyrkan får använda märket för att informera om pilgrimsleder så länge informationen inte är i kommersiellt syfte.
Foto: Illustratör: Johanna Figur Waddington