Vuxen

Till er vuxna erbjuds olika typer av aktiviteter. Trädet, bibelstudiegrupper, sopplunch, torsdagssamlingar i Lextorpskyrkan, Lekmannakåren, syföreningar osv. Välkommen på det som passar dig!

Prästen knackar på

Det är få tillfällen vi har så god gemenskap som vid middagsbordet, att få sitta ner, dela en måltid tillsammans och prata om allt mellan himmel och jord.

Samla ihop ett gäng vänner till en enkel måltid.

Laga mat tillsammans eller turas om ett bjuda hem varandra.

Bjud sedan in prästen för spännande bordssamtal om livet, tron och det som känns aktuellt just nu.

För mer information kontakta Camilla Juhlin, präst i Götalunden

camilla.juhlin@svenskakyrkan.se  eller tel. 0520-47 29 60

Trädet - grupper och cirklar i Kyrkans hus

Dagverksamheten Trädet i Kyrkans hus  är öppet tisdag-torsdag, med olika grupper och cirklar. Verksamheten pågår från september-april.  Caféet är öppet tisdag 10-14, onsdag 10-12 samt torsdag 10-14. Där serveras kaffe, te, saft, smörgås och kaffebröd till självkostnadspris, kl 12.00 är andakt i Hanna-kapellet och varje torsdag serveras det soppa kl 12.15.

Här finns höstens program

Torsdagssamling i Lextorpskyrkan
Varje torsdag kl 14.00 är det ett program i kyrkan.
Välkommen!

KYRKANS LEKMANNAKÅR I TROLLHÄTTAN har verkat i över 80 år och är en del av SVENSKA KYRKANS LEKMANNAFÖRBUND Vi vill vara en del av det ideella arbetet i Trollhättans pastorat och samla medlemmar och övriga intresserade till olika möten och sammankomster. Här kan ladda ner höstens program.

Vi vill mötas i omsorg och glädje i rik och varm gemenskap:

* vid församlingsaftnar

* när vi möts vid andakter och gudstjänster

* när vi samtalar och delar tankar om kristen tro

Samlingarna sker i Kyrkans hus, Drottninggatan42, Trollhättan.

Någon att tala med

Vårt behov av samtal är speciellt stort i vissa livsskeden. Man kan behöva samtala om både stort och smått så att det inte växer och blir övermäktigt.

Här hittar du kontaktuppgifter till präster och diakoner i Trollhättan.

Idealitetsprojektet

Under år 2010-2013 bedrev Trollhättans pastorat tillsammans med Vänersborg ett idealitetsprojekt med målet att nå en väl förankrad och tydlig strategi bland förtroendevalda och anställda för hur man arbetar i församling/pastorat med att identifiera uppgifter och möjliggöra utförandet, rekrytera, utbilda och uppmuntra ideella medarbetare. I den andan vill pastoratet fortsätta verka för ett församlingsliv som präglas av mångas ideella insatser.