Suomeksi/ på finska

Kirkon suomenkielinen toiminta tapahtuu Lextorpin kirkolla, Lantmannav. 155. Jumalanpalvelukset sunnuntaisin klo 14. Suomenkielinen henkilökunta/Där finns finskspråkig personal. Minna Hellström, diakoni/diakon, tfn 0520-47 29 43, Riki Kuivalainen, pappi/ präst, tfn 0520-47 29 67 Kimmo Tuomaala, muusikko/musiker tfn 0520-47 29 52.

Suomalaiset työntekijät Lextorpin kirkolla vasemmalta:   Minna Hellström – diakoni, Riki Kuivalainen - pappi, Kimmo Tuomaala – muusikko,

Vy över Trollhättan från kyrktornet på Trollhättans kyrka Bild: Ulf Sundberg

Koronaviruksesta johtuen

Ruotsin kirkko seuraa tapahtumien kehitystä ja muokkaa toimintaansa viranomaisten suositusten mukaan.

Päivitetty 2020-04-06

Ruotsin kirkon Trollhättanin toimintaa muokataan niiden tietojen mukaan, jotka saammeterveysviranomaisten suosituksien kautta (ulkoinen linkki).

Ruotsin kirkko Trollhättanissa tahtoo suhtautua tilanteeseen viisaasti ja tasapainoisesti, vallitsevien edellytysten mukaan. Emme halua aiheuttaa tartunnan leviämistä, samalla kun tahdomme olla läsnä jokaista varten. Tavoitteenamme on suorittaa varsinaista tehtäväämme niin pitkälle kuin se on mahdollista, mutta joudumme jakamaan resurssimme poikkeavalla tavalla. Sopeutamme - emme sulje.

AVOIMET KIRKOT

Trollhättanin, Götalundenin ja Lextorpin kirkot ovat avoinna arkisin klo 13-16 rukousta, hiljaisuutta ja kynttilänsytyttämistä varten. Mahdollisuus myös keskustella jonkun kanssa. Skogshöjdenin kirkko on avoinna satunnaisina aikoina ja kaikki kirkkomme ovat auki viikonloppuisin hartauksien yhteydessä.

Ainoastaan 50 henkilöä saa olla kokoontuneena, virkaa toimittavat mukaan lukien. Virassa olevien tulee noudattaa erityksen hyvää käsihygieniaa.

”Kirkon talo” (Kyrkans Hus, Drottninggatan 42) on avoinna arkisin 9-12.

SAIRAALAKIRKKO - NÄL

Täydellisestä vierailukiellosta johtuen NÄL:in sairaalassa ei vietetä messua keskiviikkoisin 16:00 eikä jumalanpalelusta sunnuntaisin 16:00. Sen sijaan lähetetään hartauksia sairaalan sisäisen radion kautta, kanavalla 6 klo 16:00 arkisin ja sunnuntaisin. Tämä pätee toistaiseksi ja muutoksia voi ilmetä.

VAIKUTUS TOIMINTAAN

Suurin osa ryhmätoiminnasta on peruttu lukukauden loppuun saakka, mutta työskentelemme nyt paljon sopeuttaaksemme toimintamuotojamme. Katso mielelläsi kalenteristamme, mitä milloinkin tapahtuu.

Hartaudet ja jumalanpalvelukset vanhainkodeissa on peruttu vierailukiellosta johtuen. Sairasehtoollista ja kuolemaa edeltäviä keskusteluja voidaan suorittaa yhteisymmärryksessä kyseisen asuntolan kanssa. Pidämme yhteyttä asuntoloiden kanssa ja tarjoamme vaihtoehtoisia palveluja, kuten äänitettyjä hartauksia.

Ennen vierailuasi luonamme, tarkista kalenterista että kyseisen tilaisuuden on määrä tapahtua.

RUOAN KÄSITTELY

Sinä, joka vuokraat tilojamme esim. muistotilaisuuksia ja kastejuhlia varten, olet itse vastuussa tapahtumastasi / tarjoilusta. Odotamme sinun noudattavan terveysviranomaisten suosituksia.

SINULLE, VIERAILIJAmme

Voit noudattaa määrättyjä asioita tartunnan leviämisen välttämiseksi.

ONKO SINULLA KYSYMYKSIÄ TAI OLETKO HUOLESTUNUT?

Jos olet kipeä, käänny terveydenhoidon puoleen 1177 (ulkoinen linkki)

Jos olet huolestunut, olet tervetullut soittamaan Ruotsin kirkolle Trollhättanissa, 0520-47 29 00, puhelinajat arkisin 9-12.

Iltaisin 21-24 päivystää suomenkielinen ”Palveleva Puhelin”, 020-26 25 00.

Muina ajankohtina voit soittaa päivystävälle papille (ruotsinkielinen) Jourhavande präst (ulkoinen linkki)

Jos sinulla on muita kysymyksiä liittyen koronavirukseen, voit lukea: krisinformation.se (ulkoinen linkki) tai soittaa 113 13, ympäri vuorokauden.

KIITOS!

Koska kyseesä on uusi influenssavirus, ei meillä ole sen kaltaista immuniteettia joka tavallisesti suojelee meitä paremmin. Määrätyt ryhmät ovat erityisen herkkiä taudille, kuten esimerkiksi vanhemmat ihmiset ja he, joilla ennestään on muita perussairauksia.

Kiitos että teet kaiken minkä voit, välttääksemme sen että altistamme toisiamme tartunnalle!