Tre vuxna personer poserar framför somrigt buskage

Suomeksi / på finska

Suomalaiset työntekijät Lextorpin kirkolla vasemmalta:  Minna Hellström – diakoni, Riki Kuivalainen - pappi, Kimmo Tuomaala – muusikko,

Kirkon suomenkielinen toiminta tapahtuu Lextorpin kirkolla, Lantmannavägen 155.
Kyrkans finskspråkiga verksamhet bedrivs i Lextorpskyrkan, Lantmannavägen 155.

Suomenkielinen henkilökunta/finskspråkig personal:

Minna Hellström, diakoni/diakon, tfn 0520-47 29 43,
Riki Kuivalainen, pappi/ präst, tfn 0520-47 29 67
Kimmo Tuomaala, muusikko/musiker tfn 0520-47 29 52

Sähköposti: etunimi.sukunimi@svenskakyrkan.se

Kesäkahvila Lextorpin kirkolla

Torstaisin klo 13:
1/7, 8/7, 15/7 ja 22/7

Kokoonnumme ulkona
Tervetuloa!

Koronaviruksesta johtuen:

Päivitetty: 2021-06-11

Kirkot ovat avoinna mahdollisimman paljon

Kirkkomme ovat avoinna mahdollisimman paljon, mutta noudatamme tarkoin Kansanterveysviraston ohjeistuksia.

Sääntöjä 1. kesäkuuta alkaen:

1. kesäkuuta astuu voimaan uudet edellytykset julkisten kokoontumisten sekä tapahtumien, kuten kasteiden, vihkimisten ja hautauksien, suhteen. Perussääntönä on 8 henkilön osallistujamäärä, henkilökuntaa lukuunottamatta. Hautausjumalanpalveluksissa 20 henkilöä (+ henkilökunta)
Määrättyjen olosuhteiden vallitessa sallitaan suurempi osallistujamäärä:

-50 osallistujaa osoitetuilla istumapaikoilla varustetuissa sisätiloissa, mikäli tilat sen      kooltaan sallivat.
-100 osallistujaa ulkotiloissa
-500 osallistujaa osoitetuilla istumapaikoilla varustetuissa ulkotiloissa.

Mikäli osoitettuja istumapaikkoja ei ole ja tilat eivät ole kooltaan riittävät, on voimassa pandemia-lain perussääntö enintään kahdeksan hengen osallistujamäärästä (20 hautausjumalanpalveluksissa)

Tilojemme vuokraaminen yksityistilaisuuksia varten mahdollistetaan kesän jälkeen.

Pastoraatilla on aikomus käynnistää useita toimintamuotoja lapsille, nuorille, päivävapaille ym. kesän jälkeen.

Päivitetty 2021-02-16

Ruotsin kirkko Trollhättanissa seuraa viranomaisten suosituksia korona-aikana.

Koronapandemiasta johtuen on enintään kahdeksan hengen lupa osallistua kerralla yleisiin kokoontumisiin ja julkisiin tilaisuuksiin. Tästä johtuen myös meidän seurakunnan toiminta on tällä hetkellä hyvin rajoitettua.

AVOIMET KIRKOT

Vietämme jumalanpalveluksia kirkoissamme, mutta virassa olevien työntekijöiden lisäksi seurakunta saa koostua enintään kahdeksasta henkilöstä. Ilmoittautumiset tulevan sunnuntain suomenkieliseen jumalanpalvelukseen on tehtävä etukäteen, suomenkielisille työntekijöillemme viimeistään perjantaina klo 12.
Pastoraatin kirkot ovat avoinna mahdollisimman paljon rukousta, hiljentymistä ja kynttilän sytyttämistä varten (Trollhättanin kirkko on suljettu korjaustöiden vuoksi ja avataan uudelleen 25 huhtikuuta 2021.)

Trollhättanin pastoraatti mahdollistaa edelleen kasteet ja vihkimiset, enintään 8:n henkilön läsnäollessa, virassa olevat mukaan lukien. Pidämme yhteyttä heihin, jotka syystä tai toisesta valitsevat siirtää kirkollisia toimituksiaan tulevaisuuteen.

HAUTAUKSET

Hautausjumalanpalveluksiin saa kokoontua enintään 20 henkilöä. Mikäli sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä hautausmaan toimistoon 0520-47 30 00, puhelinajat arkisin 9-12. Toimisto on avoinna uurnan luovutuksia ja varattuja vierailuja varten.
Sähköposti: trollhattans.bokning@svenskakyrkan.se

DIGITAALISET HARTAUDET

Pyrimme näiden rajoitusten aikana julkaisemaan suomenkielisiä videohartauksia viikottain. Ne löytyvät facebook-sivulta ”Lextorpin seurakunnan suomalaiset”

Lähetämme myös suomenkieliset jumalanpalvelukset suorana, yllämainitun FB-sivun kautta, niin pitkälle kun se on teknisesti mahdollista.

TOIMINTA

Katso mielelläsi kalenteristamme (linkki), nähdäksesi mitä kirkoissamme tapahtuu.
Ennen vierailuasi, tarkista kalenterista (linkki) että tapahtuma järjestetään.

Kirkon talo (Kyrkans hus) Drottninggatan 23 on avoinna ma-ti ja to-pe 8.15-12.00 sekä ke 7.45-12.00.

tilojen vuokraaminen

Ruotsin kirkko Trollhättanissa ei vuokraa tilojaan tällä hetkellä.

SINULLE, VIERAILIJA

Voit noudattaa määrättyjä asioita tartunnan leviämisen välttämiseksi.

-Kuten aina influenssa-aikoina, on suositeltua noudattaa tarkasti hyvää käsihygieniaa.
-Jos joudut aivastamaan tai yskimään, tee se kyynärtaipeeseen tai paperinenäliinaan.
-Jos tunnet olosi sairaaksi, pysyttele kotona.

KIITOS!

Kiitos että teet kaiken minkä voit, välttääksemme itsemme ja toistemme altistamisen tartunnalle!

Valloillaan oleva pandemia varjostaa koko olemassaoloamme, eikä ole ihme, jos tunnet olosi huolestuneeksi, surulliseksi tai stressatuksi kyseisen tilanteen seurauksena. Olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä Ruotsin kirkkoon mikäli tarvitset apua, tai jos tahdot puhua jonkun kanssa.

”Herra varjelee kaikki sinun askeleesi, sinun lähtösi ja tulosi nyt ja aina”
Psalmi 121:8

KORONATILANTEESEEN LIITTYVIÄ LINKKEJÄ:

Ajankohtaista tietoa liittyen corona-pandemiaan, löydät kansanterveysviraston (folkhälsomyndigheten) nettisivuilta:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/ (ulkoinen linkki)

Ohjeita suomenkielellä - Miten suojella itseäsi ja muita infektion leviämiseltä
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/information-pa-olika-sprak/finska/ (ulkoinen linkki)

Jos olet kipeä, käänny terveydenhoidon puoleen 1177 (ulkoinen linkki)

Suomenkielinen ”Palveleva Puhelin”, 020-26 25 00 päivystää iltaisin klo 21-24.

Muina ajankohtina voit soittaa päivystävälle papille (ruotsinkielinen) Jourhavande präst (linkki)

Jos sinulla on muita kysymyksiä liittyen koronavirukseen, voit lukea: krisinformation.se (ulkoinen linkki) tai soittaa 113 13, ympäri vuorokauden.

Utsikt från kyrktornet norr ut och Göta älv
Vy över Trollhättan från kyrktornet på Trollhättans kyrka Foto: Ulf Sundberg

Kausiesite - Kesä / syksy 2020