Inför begravningen

Vid dödsfallet
Det är sjukhusen som ansvarar för att den döde görs i ordning och tas till ett bårhus, oavsett var en person avlider. Om du väljer att anlita en begravningsbyrå ordnar de med transport från bårhuset till bisättningslokal i avvaktan på begravning. Uppgifter om dödsfallet kommer automatiskt till kyrkans expeditionen om den avlidne var medlem i Svenska kyrkan.

Den längsta tillåtna tiden mellan dödsfall och gravsättning eller kremering är en månad.

Den som är närmast anhörig får senare en inbjudan från församlingen att delta i en tacksägelsegudstjänst. I gudstjänsten läses namnet upp på den avlidne under ljuständning.

Alla medlemmar i Svenska kyrkan som avlidit under året får även sina namn upplästa i en allhelgonagudstjänst, som du också blir inbjuden till.

För medlemmar i Svenska kyrkan finns flera lokaler för minnesstund att låna gratis.

Bårtäcken
Ett bårtäcke att täcka kistan med kan vara ett fint alternativ vid begravningsgudstjänsten. Det finns möjlighet att utan kostnad låna bårtäcke. Bårtäcke bokas via församlingen eller begravningsbyrå.

Bilder på bårtäcken

Folder om begravningar i Tidaholm

Hur hittar jag till norra kapellet?

Norra kapellet på Norra kyrkogården i Tidaholm
Norra Kyrkogårdsgatan 12, 522 32 Tidaholm, Sverige