Foto: Sandie Clarke/Unsplash

Odla och väx i Solna kyrkby

Vi följer rytmen i trädgården och planerar, sår, vattnar, rensar, skördar och umgås. Kom gärna på besök för att prova på eller för att prata med odlingsgruppen.

Odlingsgruppen i Solna kyrkby träffas varje tisdag kl 10 -12 för att odla och växa tillsammans. Här kan du som längtar efter att sätta händerna i jorden vara med och ta hand om trädgården. Välkommen som odlingsvolontär du också!

Kyrkbyns odlare är gröna volontärer i Solna församling. Tillsammans med trädgårdspedagog Eva Svensson möts de varje tisdag och arbetar med att planera odlingarna, för att så, vattna, rensa, skörda och umgås.

Du kan vara med i arbetet i den växande och växlande trädgården. Välj vad som passar dig, att vara med under hela säsongen, eller om du hellre vill hjälpa oss som vattnings-volontär under sommaren. Arbetsuppgifter kan anpassas efter dina resurser, eller fysiska kondition. Alla åldrar, alla insatser är mycket välkomna! Var med om en spännande trädgårdsupplevelse, från jord till bord! 

Sommaren 2021 togs det första spadtaget till odlingsprojektet i Solna kyrkby. Glädjen är stor över odlingsoasen i de vackra omgivningarna. I Solna kyrkby vill Solna församling skapa en mötesplats för hållbarhet och hälsa, där människor får växa genom kultur och livsnära möten. Med verksamheter kopplade till musik, bild, natur och odling vill församlingen beröra och skapa reflektion kring livets stora frågor på ett jordnära sätt.

Välkommen som volontär

du som är odlingsintresserad, med eller utan gröna fingrar.

Alla får så mycket ansvar de själva är bekväma med. Tycker du om att gräva och vattna eller vill du bara lukta på blommorna? Det finns både smått och stort att syssla med.  Det finns olika uppgifter som att vattna, rensa ogräs och skörda men blir även en fin fikagemenskap under säsongen när trädgårdssysslor ska skötas.

Hur gör jag om jag att hjälpa till som volontär?

Kom och besök oss här tisdagar kl. 10-12 för att prova på eller för att prata med oss som odlar.

Vill du få veta mer om tanken med Solna kyrkby-projektet?

Kanske har du kompetens, idéer och verksamhet som vill samverka med oss? Kontakta då projektledare Mats Rydinger och berätta om dina tankar. Skicka ditt mejl till: mats.rydinger@svenskakyrkan.se