Sankt Martins stall används som församlingsgård, för kyrkkaffe, dopkaffe och för minnesstund efter begravningsgudstjänst. Bild: Johanna Norin
Foto: Johanna Norin

S:t Martins stall

De gamla kyrkstallarna vid Solna kyrka är perfekta för kyrk-, dop- och begravningsfika. Det finns både en gammal och ny del som rymmer 50 gäster var.

I anknytning till Solna kyrka finns S:t Martins stall. Den äldre delen uppfördes 1813 som prästgårdsstall och blev senare kyrkstall. År 2015 byggdes stallet ut med en ny del som har ett mindre kapell och serveringslokal. Både den nya och gamla delen kan hyras för dop-, vigsel- och begravningsfika.

BRA ATT VETA OM S:T MARTINS STALL
Tillträde till lokalen: Nyckel hämtas i kyrkans hus i överenskommelse med bokning. Man städar själv.
Övrigt: Ljusförbud. Hundar får inte vistas i lokalerna Starkspritförbud. Rökning sker minst 10 m ifrån en gammal träbyggnad.
Kostnad: För prisuppgift kontakta solna.bokning@svenskakyrkan.se
Boka dop, vigsel, eller begravning: välkommen att höra av dig!
Boka visning: växel mån-torsdag 8.30-16.00, fredag 8.30-13.00, tfn 08-546 646 00, tfn vaktmästare 08-546 646 76.

NYA DELEN
Antal gäster: 50 personer, man får hyra båda lokalerna om man vill ha fler.
Kök: Kaffebryggare (filter finns), vattentermos 2 st, kaffetermos 7 st, elvisp, mikro, vinglas, porslin i vitt, vaser mm.
Diskmaskin: Är segstartad och man får sätta på den 40 min innan första gången, sedan tar det 3-5 min för ett program.
Övrigt: Barnstolar, en handikapptoalett, två toaletter totalt, skötbord.

GAMLA DELEN
Antal gäster: 50 personer, man får hyra båda för att öppna upp för fler
Kök: Kaffebryggare (filter finns), vattentermos 2 st, elvisp, kaffetermos 7 st, mikro, vinglas, vitporslin, vaser, diskmaskin mm.
Servering: Man kan ta med och förbereda egen mat och fika/eller beställa catering. Egen ingång till kök (bra för catering).
Övrigt: Två toaletter, Större hall (bra för barnvagnar), barnstolar, utebord, piano
Projektor: En bra vit väg om man har en egen projektor med sig