Foto: Johanna Norin

Sankt Martins stall

Gamla kyrkstallar vid Solna kyrka som passar bra för kyrk-, dop- och begravningsfika. Det finns en gammal och ny del som vardera rymmer 50 gäster. Pga stor efterfrågan prioriteras sällskap som har förrättning i Solna kyrka eller S:t Martins kapell.

I nära anslutning till Solna kyrka, och omgiven av ett grönt parkområde, ligger en röd träbyggnad som heter S:t Martins stall. Den äldre delen uppfördes 1813 som prästgårdsstall och blev senare kyrkstall. År 2015 byggdes stallet ut med en ny del med eget kök och en serveringslokal. Både den nya och gamla delen kan hyras för dop-, vigsel- och begravningsfika. Det är möjligt att hyra en lokal eller båda två vid samma bokningstillfälle, se info nedan.

BRA ATT VETA OM S:T MARTINS STALL
Tillträde till lokalen: Nyckel hämtas i kyrkans hus i överenskommelse med bokningen.
Städning: Man städar själv. Den som bokat lokal är ansvarig för att städning sker efter användning.
Övrigt: Ljusförbud. Hundar får inte vistas i lokalerna. Starkspritförbud. Rökning sker minst 10 m ifrån en gammal träbyggnad.
Boka visning: växel mån-torsdag 8.30-16.00, fredag 8.30-13.00, tfn 08-546 646 00, tfn vaktmästare 08-546 646 76
Kostnad: För prisuppgift kontakta solna.bokning@svenskakyrkan.se

Vill du boka dop, vigsel, eller begravning - välkommen att höra av dig!

NYA DELEN
Antal gäster: 50 personer.
Kök: Kaffebryggare (filter finns), vattentermos 2 st, kaffetermos 7 st, elvisp, mikro, vinglas, porslin i vitt, vaser mm.
Diskmaskin: Är segstartad och man får sätta på den 40 min innan första gången, sedan tar det 3-5 min för ett program.
Övrigt: Barnstolar, en handikapptoalett, två toaletter totalt, skötbord.

GAMLA DELEN
Antal gäster: 50 personer.
Kök
: Kaffebryggare (filter finns), vattentermos 2 st, elvisp, kaffetermos 7 st, mikro, vinglas, vitporslin, vaser, diskmaskin mm.
Servering: Man kan ta med och förbereda egen mat och fika/eller beställa catering. Egen ingång till kök (bra för catering).
Övrigt: Två toaletter, större hall (bra för barnvagnar), barnstolar, utebord, piano
Projektor: En bra vit vägg om man har en egen projektor med sig

Solna kyrka

En av Stockholms äldsta kyrkor men fortfarande fylld av liv.

Sankt Martins kapell

Litet och vackert kapell - används både borgerliga begravningar och kyrkliga begravningar.