Foto: Johanna Norin

S:t Martins stall

De gamla kyrkstallarna vid Solna kyrka är perfekta för kyrk-, dop- och begravningsfika. Det finns en gammal och ny del som vardera rymmer 50 gäster.

Information angående covid-19 vid begravningar, dop & vigslar

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och arrangerar våra verksamheter så ansvarsfullt som möjligt.

Från och med den 29 september 2021 gäller följande:

• Max 70 personer, exklusive tjänstgörande, får delta i dop, vigslar och begravningar i Solna kyrka och Bergshamra kyrka
  • Max 100 personer, exklusive tjänstgörande, får delta i dop, vigslar och begravningar i Hagalunds kyrka och Råsunda kyrka
  • Max 30 personer, exklusive tjänstgörande, får delta vid begravningar i annan ordning i Sankt Martins kapell.
  • Dopkaffe eller Minnesstund Det finns möjlighet att hyra lokal för dopkaffe eller minnesstund, se maxantal per lokal nedan.

Sankt Martins stall är indelat i två delar, vardera del har en begränsning på max 50 personer.

I stora salen i Råsunda kyrka ligger begränsningen på max 70 personer och i den mindre salen max 30 personer.

I Hagalunds församlingssal ligger begränsningen på max 24 personer.

I Bergshamra församlingssal ligger begränsningen på max 60 personer.

Kontakta bokningen för mer information på
08-546 646 10 (dop och vigsel),
08-546 646 20 (begravning) eller
solna.bokning@svenskakyrkan.se.

Om du mailar, vänligen ange ett telefonnummer där vi kan nå dig. Då kan vi ringa upp och svara på alla följdfrågor på en gång.

Vi fortsätter tänka på
  • att hålla avstånd
  • att hålla god handhygien
  • att den som har förkylningssymtom håller sig hemma och tillfrisknar

I nära anslutning till Solna kyrka, och omgiven av ett grönt parkområde, ligger en röd träbyggnad som heter S:t Martins stall. Den äldre delen uppfördes 1813 som prästgårdsstall och blev senare kyrkstall. År 2015 byggdes stallet ut med en ny del som har ett mindre kapell och serveringslokal. Både den nya och gamla delen kan hyras för dop-, vigsel- och begravningsfika. Det är möjligt att hyra en lokal eller båda två vid samma bokningstillfälle, se info nedan.

BRA ATT VETA OM S:T MARTINS STALL
Tillträde till lokalen: Nyckel hämtas i kyrkans hus i överenskommelse med bokningen.
Städning: Man städar själv. Den som bokat lokal är ansvarig för att städning sker efter användning.
Övrigt: Ljusförbud. Hundar får inte vistas i lokalerna. Starkspritförbud. Rökning sker minst 10 m ifrån en gammal träbyggnad.
Boka visning: växel mån-torsdag 8.30-16.00, fredag 8.30-13.00, tfn 08-546 646 00, tfn vaktmästare 08-546 646 76
Kostnad: För prisuppgift kontakta solna.bokning@svenskakyrkan.se

Vill du boka dop, vigsel, eller begravning - välkommen att höra av dig!

NYA DELEN
Antal gäster: 50 personer. Båda lokalerna behöver bokas om man önskar plats för fler än 50 personer.
Kök: Kaffebryggare (filter finns), vattentermos 2 st, kaffetermos 7 st, elvisp, mikro, vinglas, porslin i vitt, vaser mm.
Diskmaskin: Är segstartad och man får sätta på den 40 min innan första gången, sedan tar det 3-5 min för ett program.
Övrigt: Barnstolar, en handikapptoalett, två toaletter totalt, skötbord.

GAMLA DELEN
Kök: Kaffebryggare (filter finns), vattentermos 2 st, elvisp, kaffetermos 7 st, mikro, vinglas, vitporslin, vaser, diskmaskin mm.
Servering: Man kan ta med och förbereda egen mat och fika/eller beställa catering. Egen ingång till kök (bra för catering).
Övrigt: Två toaletter, större hall (bra för barnvagnar), barnstolar, utebord, piano
Projektor: En bra vit väg om man har en egen projektor med sig