Foto: Johanna Norin

Solna kyrka

Känn historiens vingslag under vackra kristallkronor och medeltida målningar i en av Stockholms vackraste kyrkor.

I Solna kyrka kan du verkligen känna historiens vingslag. Här har tusentals böner lästs från medeltiden till idag. När ljusen brinner och dagsljuset letar sig in genom fönstren är svårt att inte känna sig delaktig i något större. Framför altaret har förväntansfulla Solnabor knutit livslånga band, döpt sina barn och sjungit in första advent. Invid kyrkan ligger den gamla prästgården från 1700-talet och S:t Martins stall där nutid möter dåtid i musikmeditationer, odlingslådor, rekreation och midsommarfirande.

KONTAKTA SOLNA KYRKA

Öppet: I samband med gudstjänster, se kalender
: söndagar 11.00 och 12.00
Boka dop, vigsel eller begravning: välkommen att höra av dig!
Telefon: växel mån-torsdag 8.30-16.00, fredag 8.30-13.00, tfn 08-546 646 00, tfn vaktmästare 08-546 646 76.
Besöksadress: Besöksadress: Prostvägen 14, 171 64 Solna, parkeringsplatser finns, busshållplats - Solna kyrka

BRA ATT VETA OM SOLNA KYRKA
Antal gäster: Max sittande 120 (200 maxtak ur brandperspektiv)
Utrustning i kyrkan: Högtalaranläggning med slinga. Fyra hörstavar man kan låna. Mikrofon, notstativ, el-piano, CD-spelare samt mp3-sladd (ta med egen adapter till mobil m.m.). Vi har även ett stativ för mobil och ipads.
Parkering: Fem parkeringsområden (2h), man kan också ställa sig vid radhusen (p-automat vid ängen bakom stallet). Två handikapp P-platser nedanför kyrkan vid parkeringen.
Toalett: Finns inne i Solna kyrka sedan en allmän vid kapplansgården.
Handikapp: Hiss för den som inte klarar av trappor. Två små skenor för att ta sig fram i koret med rullstol (ej permobil). Man bör alltid öva innan användning av skenorna så att avstånd m.m. ställs in.
Konfetti: Vi rekommenderar sopbubblor för att fira brudparet utanför kyrkan. Inne i kyrkan får man inte kasta någonting, ex rosblad färgar av sig i golven.
Brudkammare och väntrum: Finns en liten brudkammare inne i kyrkan där man brukar byta om på barnet inför dopet samt bruden kan få stå och vänta några minuter. Även ett större väntrum utanför kyrkan finns att låna ut till begravningssällskap eller brudpar. Brudpar brukar låna det när de ska fota några timmar innan vigseln.
Servering: S:t Martins stall bredvid kyrkan kan bokas för max 100 personer. Gott om restauranger i omgivningen.
Husdjur: Hundar får inte vara inne i kyrkan/kapellet eller några andra djur, undantag för ledarhundar/ledardjur.
Boka visning med vaktmästaren: Telefon växel mån-torsdag 8.30-16.00, fredag 8.30-13.00, tfn 08-546 646 00, tfn vaktmästare i Solna kyrka 08-546 646 76.