Foto: Johanna Norin

Solna kyrka

Känn historiens vingslag under vackra kristallkronor och medeltida målningar i en av Stockholms vackraste kyrkor.

I Solna kyrka kan du verkligen känna historiens vingslag. Här har tusentals böner lästs från medeltiden till idag. När ljusen brinner och dagsljuset letar sig in genom fönstren är svårt att inte känna sig delaktig i något större. Framför altaret har förväntansfulla Solnabor knutit livslånga band, döpt sina barn och sjungit in första advent. Invid kyrkan ligger den gamla prästgården från 1700-talet och S:t Martins stall där nutid möter dåtid i musikmeditationer, odlingslådor, rekreation och midsommarfirande.

KONTAKTA SOLNA KYRKA

Öppet: I samband med gudstjänster samt i anslutning till dop, vigslar och begravningar. På söndagar öppet efter gudstjänsten tack vare volontärgruppen Kyrkväktarna.
Gudstjänst: Varje söndag kl 11.00
Besöksadress: Prostvägen 14, 171 64 Solna
Busshållplats: Solna kyrka

Boka dop, vigsel eller begravning

Välkommen att höra av dig! Här hittar du kontaktuppgifterna.

visning av kyrkan inför dop/vigsel/begravning

Bokas med vaktmästare som nås via telefonväxeln 08-546 646 00
måndag-torsdag 8.30-16.00, fredag 8.30-13.00 (sommartid måndag-fredag 8.30-12)

BRA ATT VETA OM SOLNA KYRKA
Antal gäster: Under rådande restriktioner i juni 2021: max 35 sittande på anvisade platser. (normalt max 120 sittande)
Utrustning i kyrkan: Högtalaranläggning med slinga. Fyra hörstavar man kan låna. Mikrofon, notstativ, el-piano, CD-spelare samt mp3-sladd (ta med egen adapter till mobil m.m.). Vi har även ett stativ för mobil och ipads.
Parkering: Fem parkeringsområden (2 timmar med p-skiva). Man kan också ställa sig vid radhusen (p-automat vid ängen bakom stallet). Två P-platser för rörelsehindrade finns nedanför kyrkan vid parkeringen.
Toalett: Det finns en toalett inne i Solna kyrka och en allmän toalett på gaveln av kyrkogårdsexpeditionen, också kallad Kaplansgården.
Tillgänglighet: Hiss finns för den som inte klarar av trappor. Två små skenor finns också för att ta sig upp till koret med rullstol (ej permobil). Man bör alltid öva innan användning av skenorna så att avstånd m.m. ställs in korrekt.
Konfetti: Vi rekommenderar såpbubblor för att fira brudparet utanför kyrkan. Inne i kyrkan får man inte kasta någonting, rosblad färgar exemplevis av sig på golven.
Brudkammare och väntrum: Det finns en liten brudkammare inne i kyrkan där brudparet kan vänta några minuter innan och efter vigseln och där man även kan byta kläder på barnet inför dopet. Ett större väntrum utanför kyrkan finns även att låna ut till begravningssällskap eller brudpar. Brudpar brukar ibland låna det för fotografering några timmar innan vigseln.
Servering: S:t Martins stall bredvid kyrkan kan normalt bokas för max 100 personer om man bokar båda lokalerna. Under senare delen av pandemin har vi dessvärre inte kunnat upplåta det alls, men vi hoppas att det ska ändra sig under juli månad 2021. Vilka regler som kommer att gälla är dock fortfarande oklart. Det finns emellertid gott om restauranger i omgivningen.
Husdjur: Av hänsyn till allergiker får varken hundar eller andra djur vara inne i kyrkan eller i S:t Martins kapell, undantag för ledarhundar/ledardjur. Vid friluftsgudstjänster är alla hundar naturligtvis varmt välkomna.