Någon håller händerna kupade framför sig. Personen i fråga har en grov stickad tröja i svart och grått.
Foto: Albin Hillert /Ikon

Sinnesrogudstjänst

Här får du möjlighet till stillhet, andlighet och gemenskap. Du kan få ta del av andra människors livsberättelser, tända ljus och reflektera

Gudstjänsten föddes ur 12-stegsandligheten och sinnesrobönen; en längtan efter ett möte med Gud ”såsom jag själv uppfattar honom”, efter stillhet och en stunds ro i sinnet.

Gudstjänsterna i Multrå kyrka genomförs tillsammans med frivilliga, många med erfarenhet av någon form av missbruk. Ibland får vi ta del av en livsberättelse "Lifestory".

Med utgångspunkt ur ett tema, får vi ta del av musik och sång, dikter, en kort bibelläsning med en reflektion, ljuständning och bön. Vi avslutar med sinnesrobönen som vi läser och sjunger. Efteråt bjuds vi på en enkel fika i kyrkan.

Du behöver inga förkunskaper, inte vara troende eller medlem i kyrkan för att delta. Välkommen!

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.

Del av bön tillskriven Reinhold Niebuhr (1892- 1971)

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Verksamhet i våra församlingar

En grupp människor vandrar längs en skogsväg.

Pilgrimsvandring

Att vandra, kort eller långt, är ett utmärkt sätt att samla sina tankar och reflektera över sitt liv och sin tro. Här har vi samlat de tillfällen för pilgrimsvandring som sker i församlingarna i Sollefteå.

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Prästen Agneta har hittat hem i Långsele

Det här är inte första svängen i Långsele för Agneta Werner. På 80-talet jobbade hon som präst i Graninge och sen dess har hon bott i Upplands Väsby, fram till i höstas.

Utflyktsdag till kusten

Följ med på bussresa den 30 juni. Vi besöker Gårdsbutiken i Höga kusten, Barsta och Mannaminne. Resan utgår från Junsele.

Resa till Junsele och Öfra

Följ med på en trevlig busstur och lär känna grannförsamlingen. Bussen startar i Långsele och går via Ramsele innan vi når målet för dagen: Junsele kyrka och senare Öfra kapell.

Familjeutflykt till Hågestaön

Kom med den 18 maj mellan klockan 10.00-12.00. Aktiviteter och matsäck fixar vi. Ni tar med er varandra och ett glatt humör. Skulle humöret inte vara på topp är du välkommen ändå, kanske blir det bättre under tiden. Kom ihåg att anmäla er!

Kom upp, och ut, i ottan!

Kristi himmelsfärds dag är av tradition en dag för friluftsgudstjänst. Tidig sådan. Gökotta, som gudstjänsten kallas, firas i flera av Sollefteås tolv församlingar. Några även även lite senare på dagen. Även om du är morgontrött finns det möjlighet till gudstjänstfirande denna helgdag.