Fyra scener ur församlingslivet i Bredängs och Skärholmens kyrka.
Foto: Magnus Aronson

Skärholmens församling är en plats för möten – med Gud, med andra människor och med dig själv.

Ta en titt i vår kalender för det senaste gudstjänst- och konsertprogrammet.

Livets skeden

Dop, konfirmation, vigsel och begravning – församlingen vill följa med dig genom livets skeden.

Har du frågor om församlingen eller behöver du någon att tala med? Tveka inte att höra av dig till oss.

Julens program

Fira advent och jul

Konserter, andakter och gudstjänster – delta i församlingens gemenskap under advents- och jultid.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva
Bli konfirmand 2023!

Bli konfirmand

Utforska nya sidor hos dig själv och upptäck världen tillsammans med andra. Årets konfirmander träffas i Bredäng under vårterminen och reser sedan till Trondheim i Norge och fjällvärlden utanför Åre.

800 deltagare gjorde skillnad i Uppsala

Den 1–2 oktober samlades cirka 800 deltagare från hela landet till Act Svenska kyrkans möte ”Göra skillnad” på Uppsala Konsert och Kongress (UKK).

Replik till SvD:s ledare "Jesus predikade inte om välfärdsstaten".

Replik till SvD:s ledare

Med anledning av Tove Lifvendahls ledare i Svenska Dagbladet ("Jesus predikade inte om välfärdsstaten", 14/10) har Skärholmens församlings diakonala medarbetare och kyrkoherde bemött ledaren med en replik.

Skärholmens församling i SVT:s "Aktuellt".

Skärholmens församling i SVT:s "Aktuellt"

I Aktuellt på SVT2 visades ett reportage från Skärholmens kyrka, där diakoner och församlingsbor vittnade om en ökande fattigdom i kölvattnet av höjda livsmedelspriser och komplicerade bidragssystem.

Veckan i Bredängs kyrka.

Veckan i Bredängs kyrka

För vuxna, barn och ungdomar – se vad som händer i Bredängs kyrka under veckorna i höst!

Veckan i Skärholmens kyrka.

Veckan i Skärholmens kyrka

För vuxna, barn och ungdomar – se vad som händer i Skärholmens kyrka under veckorna i höst!

Sjung i kör.

Sjung i kör och spela instrument

I Skärholmens församling finns det många körer för både stora små. Du kan också spela instrument tillsammans med andra!

Konserter i Skärholmens församling.

Konserter

Ta del av Skärholmens församlings rika musikutbud. Välkommen på konsert och musikgudstjänst!

Vill du sjunga i musikal?

Sjung i musikalen "Mot hjärtats mitt"

Mot hjärtats mitt. Så heter musikalen som Skärholmens församling sätter upp på julafton – en berättelse om drömmar, kärlek och rättvisa. Nu har du möjlighet att vara med i musikalen!

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva
Skärholmens församlings fadderbarnsprojekt sker i samarbete med Mekane Yesus i Addis Abeba.

Fadderbarn

Vi har ett levande utbyte med vår vänförsamling i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Tillsammans driver vi ett projekt som innebär att 100 barn kan gå i skolan.

Musikmässa i Bredängs kyrka.

Musikmässa

Välkommen att sjunga psalmer, be och dela gemenskapen i Bredängs kyrkas söndagsmässa, där musiken ges extra stort utrymme.

Skärholmens församlings digitala videomaterial.

Digitala gudstjänster

Du kan även delta i församlingslivet digitalt. Här finner du de gudstjänster och helgmålsböner som vi publicerar på Facebook och YouTube varje vecka.

Ett litet barn med hatt sitter utomhus.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

Bli medlem i församlingen!

Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret så sänder vi medlemsblanketter till dig!

Skärholmens kyrka

Måndag till onsdag kl. 10.00-17.00, torsdag kl. 09.00-18.00, fredag 10.00-15.00,  lördag kl. 10.00-14.00 och under gudstjänsttid söndagar cirka kl. 11.00-13.00.

Bredängs kyrka

Öppet i samband med verksamhet.

Adress:

Bodholmsplan 1
127 48 Skärholmen

T-bana:

Skärholmen (uppgång: Skärholmstorget)

Expeditionens* öppettider:

10.00–12.00 I 12.30–14.30
*Gäller även telefontid samt bokning (tfn. 08-680 94 30), växeln stänger varje dag 14.00.

E-post:
skarholmen.info@svenskakyrkan.se

Telefon:

08–680 94 30

Våra kyrkor: Bredängs kyrka och Skärholmens kyrka.

Skärholmens församling hanterar dina personuppgifter enligt dataskyddslagen GDPR. För kontakt med församlingens dataskyddsombud, Erika Malmberg, ring 072-549 64 34 eller mejla dataskyddsombud@intechrity.se.

Databasen svenskakyrkan.se/skarholmen
 tillhandahålls av Svenska kyrkan Skärholmens församling. Ansvarig utgivare: Malin Strindberg