Bli konfirmand 2023!

Konfirmation 2024: "En resa för livet"

Utforska nya sidor hos dig själv och upptäck världen tillsammans med andra. Under konfirmationstiden får du prata om de små, stora och spännande frågorna. Årets konfirmander träffas i Bredäng under vårterminen och reser sedan till Trondheim i Norge och fjällvärlden utanför Åre!

Här anmäler du dig

Ta steget och anmäl dig som konfirmand i Skärholmens församling. Sista anmälningsdag: 1 januari 2024.

Till anmälan

Konfirmationstiden är ett tillfälle att upptäcka världen och fundera kring vem du är och vad du tror du på. Det är också en tid för frågor om vänskap, kärlek, livet och döden. Men det viktigaste med konfirmationen finns inom dig – vad vill du och vilka frågor bär du på? Varje år konfirmeras tiotusentals tonåringar i Svenska kyrkan. Bli konfirmand du med!

Vanligtvis konfirmeras man under det läsår som man går i årskurs åtta, eller det år då man fyller 14 eller 15. Om du går i nionde klass eller är äldre så går det också bra att konfirmeras, antingen i den vanliga konfirmationsgruppen eller enskilt.

Bredäng, Norge och en fjällvärld!

Vi träffas fyra helger under våren samt några dagar på påsklovet. Resan till Trondheim i Norge  och Hållandsgården utanför Åre sker första veckan efter midsommar och är helt gratis. 

Vem kan delta?

Du som anmäler dig behöver inte tro på Gud eller kalla dig kristen. Du kommer att upptäcka nya sidor hos dig själv och få tid att fundera kring vem du tror att Gud är. Vi vill ge dig en möjlighet att formulera egna tankar om livet och om att tro.

Du är välkommen att delta, även om du inte är medlem i Svenska kyrkan. Du som inte är döpt ges möjlighet att döpas under konfirmandtiden, men du kan också välja att delta hela tiden utan att döpas eller konfirmeras.

Funktionsvariation

Har du behov av särskilt stöd, någon form av funktionsvariation, kontakta oss för samtal om bästa alternativet för dig.

Vi som arbetar med konfirmander

Vi som arbetar med konfirmander i Skärholmens församling är både anställda och ideella ledare. De ideella är ungdomar som själva konfirmerats några år tidigare och gått en ledarutbildning.

Mer information

Om du har frågor, kontakta församlingspedagog Simon Minnhagen på tfn. 070-764 07 47 eller e-post simon.minnhagen@svenskakyrkan.se