Konfirmation 2020: "En resa för livet"

Konfirmationstiden ger dig tillfälle att prata om små, stora och spännande frågor tillsammans med andra. Årets konfirmander träffas i Bredäng under vårterminen och reser sedan till Trondheim i Norge!

Här anmäler du dig

Ta steget och anmäl dig som konfirmand i Skärholmens församling. Sista anmälningsdag: 27 oktober 2019.

Till anmälan

Under konfirmandtiden får du fundera på och prata om vem du är och vad du tror du på. Konfirmandtiden är en tid att testa och fundera på tro, tvivel, vänskap, kärlek, livet och döden. Men det viktigaste med konfirmationen är du, vad du vill och vilka frågor du har. Varje år konfirmeras tiotusentals tonåringar i Svenska kyrkan. Bli konfirmand du med!

Vanligtvis konfirmeras man under det läsår som man går i årskurs åtta, eller det år då man fyller 14 eller 15. Om du går i nionde klass eller är äldre så går det också bra att konfirmeras, antingen i den vanliga konfirmationsgruppen eller enskilt.

bredäng och trondheim

Vi träffas i Bredängs kyrka en onsdagskväll i månaden och två helger under vårterminen 2020. Mellan den 12 och 18 juni åker vi på en resa
tillsammans – med tåg till Trondheim i Norge! Konfirmation: 27 juni.

Funktionsvariation

Har du behov av särskilt stöd, någon form av funktionsvariation, kontakta oss för samtal om bästa alternativet för dig.

Vem kan delta?

Du som anmäler dig behöver inte tro på Gud eller kalla dig kristen. Du kommer att upptäcka nya sidor hos dig själv och få tid att fundera kring vem du tror att Gud är. Vi vill ge dig en möjlighet att formulera egna tankar om livet och om att tro.

Du är välkommen att delta, även om du inte är medlem i Svenska kyrkan. Du som inte är döpt ges möjlighet att döpas under konfirmandtiden, men du kan också välja att delta hela tiden utan att döpas eller konfirmeras.

Vi som arbetar med konfirmander

Vi som arbetar med konfirmander i Skärholmens församling är både anställda och ideella ledare. De ideella är ungdomar som själva konfirmerats några år tidigare och gått en ledarutbildning.

Mer information

Om du har frågor, kontakta församlingspedagog Simon Minnhagen på tfn. 070-764 07 47 eller e-post simon.minnhagen@svenskakyrkan.se