Foto: Louise Hedberg/IKON

Dop

Ett dop behöver inte vara stort eller påkostat. Vi hjälper er att göra det lilla och det enkla till något personligt och vackert.

Med enkla medel kan dopet bli ett fint tillfälle att välkomna och tacka Gud för barnet. Att själv välja ut dikter och sånger gör dopet mer personligt. Våra präster och musiker hjälper er gärna med tips. Efter dopet kan ni låna fullt utrustade samlingslokaler i anslutning till kyrkan för fika. Vi kan också låna ut dopklänning. Att döpas är gratis. 

Dopet kan äga rum i samband med gudstjänst eller vid ett annat tillfälle. Våra präster kan också döpa på andra språk.

Församlingen erbjuder en omfattande barn- och ungdomsverksamhet, från babysång till tonårsgrupp, där barnet kan växa i tro.

Så går det till

På församlingsexpeditionen får ni hjälp med att boka dag, tid och kyrka. Expeditionen förmedlar även kontakt med präst.

Dop erbjuds, för barn och vuxna, i söndagarnas gudstjänst kl. 11.00 i Skärholmens kyrka eller kl. 14.30 i Bredängs kyrka. I samråd med expeditionen erbjuds dop även på andra tider och veckodagar.

För att boka ring 08-680 94 30 eller e-posta skarholmen.info@svenskakyrkan.se.

Ni bestämmer vilka som eventuellt ska vara barnets faddrar. Fadderns uppgift är att följa sitt gudbarn genom livet, omsluta det med kärlek och stödja det. Alla som är döpta får lov att vara fadder, det finns inga andra regler. Personen ska vara döpt i Svenska kyrkan eller i någon annan kristen kyrka eller samfund. För att det ska räknas som ett kristet dop ska det skett i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och med rent vatten.  

I och med att någon döps blir personen medlem i Svenska kyrkan.