Dop

Ett dop behöver inte vara stort eller påkostat. Vi hjälper er att göra det lilla och det enkla till något personligt och vackert.

Med enkla medel kan dopet bli ett fint tillfälle att välkomna och tacka Gud för barnet. Att själv välja ut dikter och sångar gör dopet mer personligt. Våra präster och musiker hjälper er gärna med tips. Efter dopet kan ni låna fullt utrustade samlingslokaler i anslutning till kyrkan för fika. Att döpas är gratis, vi kan också låna ut dopklänning.

Dopet kan äga rum i samband med gudstjänst eller vid ett annat tillfälle. Våra präster kan också döpa på andra språk.

Inom ett år efter dopet bjuds barnet, föräldrar och faddrar in till en dopfest tillsammans med andra barn som döpts under året.
Församlingen erbjuder en omfattande barn- och ungdomsverksamhet, från babyswing till tonårsgrupp, där barnet kan växa i tro.

Så går det till

På församlingsexpeditionen får ni hjälp med att boka dag, tid och kyrka. Expeditionen förmedlar även kontakt med präst.

De tidpunkter då vi framförallt har möjlighet att ha dop i Skärholmens kyrka är:
- i samband med söndagens gudstjänst kl 11.00
- söndagar kl 13.00
- lördagar 13.00

För att boka ring 08-680 94 48 eller e-posta Skärholmens församling.

Ni bestämmer vilka som eventuellt ska vara barnets faddrar. Fadderns uppgift är att följa sitt gudbarn genom livet, omsluta det med kärlek och stödja det. Faddrarna ska tillhöra Svenska kyrkan och vara döpta. Inför dopet samtalar ni med prästen. Därefter planeras själva dopakten tillsammans med präst och musiker.

I och med att barnet döps blir det medlem i Svenska kyrkan.