Skallsjö församling

Skallsjö församling ligger i Lerums kommun och omfattar främst Floda/Tollered. Skallsjö kyrka har ett unikt ljustorn med prismor med utsikt över nejden, och inne i kyrkan finns målningar av Joel Mila. I församlingen finns också en kyrkogård, ett församlingshem samt en kyrkoruin. Välkommen att dela gemenskap med oss!

Sång, lek och fika - en mötesplats för föräldrar med barn upp till ett år. Varje torsdag kl 10-12 i Skallsjö kyrka!

Babysång i Skallsjö kyrka!

Välkommen till en stilla eftermiddag i Skallsjö kyrka lördag 3/10.

Tillsammans i tystnad

Välkommen till en stilla eftermiddag i Skallsjö kyrka lördag 3/10.

I september ses vi utomhus, vid kyrkstugan, där vi bjuder på kaffe med kaka och träffas en stund. Måndagar kl 12:30-14 utanför kyrkstugan vid Skallsjö kyrka

Mötesplats i september

Just nu söker vi en tillsvidareanställd kyrkogårdsarbetare. Ansök nu!

Vi söker kyrkogårdsarbetare (100%)

Just nu söker vi en tillsvidareanställd kyrkogårdsarbetare. Ansök nu!

Fem torsdagar från 27 aug-24 sept.

Meditation i Skallsjö kyrka

Fem torsdagar från 27 aug-24 sept.

Nu ses vi igen!
Öppen förskola månd, onsd och fred kl 10-12. Babycafé tisd kl 10-12.
Vi bjuder på kaffe, te, saft och frukt. Ta gärna med eget fika!
Inställt vid regn.

Öppen förskola och babycafé utomhus!

Nu ses vi igen! Öppen förskola månd, onsd och fred kl 10-12. Babycafé tisd kl 10-12. Vi ses ute i församlingshemmets trädgård, Uddaredsvägen 1. På fredagar är vi vid Tollered/Torskabottens lekplats. En liten sångstund ca kl 10.15. Vi bjuder på kaffe, te, saft och frukt. Ta gärna med eget fika! Inställt vid regn.

Promenad tillsammans och fika utomhus - varje torsdag!

Promenadgrupp varje torsdag

Promenad tillsammans och fika utomhus - varje torsdag!

Finns Gud? Älskar Gud alla människor? Vem är jag?

Konfirmandäventyret 2020/21 - häng med!

Finns Gud? Älskar Gud alla människor? Vem är jag? Dina frågor är viktiga för oss! Vi vill ha en öppen miljö där vi, tillsammans i gruppen, på olika sätt funderar över livet. På våra träffar blandar vi lek och allvar, diskussioner och övningar.

Tillhör du riskgrupp eller 70+? På onsdagar fr o m 20 maj kl 14-16 finns volontärer i gula västar utanför Ica Supermarket, redo att ta hand om din inköpslista. De handlar och kommer ut med kassen. Du kan betala med swish, eller så tar butikspersonal betalt med kort eller kontanter. Frågor? Kontakta Elisabet Karlsson, diakon, tel 0302-374 35. Ett samarbete mellan Lerums kommun och Svenska kyrkan.

Volontärer hjälper dig att handla!

Nu finns sommarens nummer av vår församlingstidning Prisma ute. Tema denna gång är "En annorlunda tid".

Församlingstidningen Prisma

Vi söker dig som vill jobba med konfirmander och ungdomar, som ser församlingen som en helhet och är öppen för arbete med alla åldrar.

Vi söker präst, inriktning konfirmand och ungdom

Diakonimottagning i församlingshemmet varje måndag.

Diakonimottagning

Diakonimottagning i församlingshemmet varje måndag.

Skallsjö församling välkomnar Dataskyddsförordningen/GDPR. Respekten för varje människas integritet är en del av vår identitet som kyrka.

Personuppgiftsbehandling

Som medlem är du välkommen att ta del av det kyrkan erbjuder. Du är också, genom att betala kyrkoavgiften, med och tar ansvar för kyrkans framtida utveckling och kamp för kärlek, människovärde och livskvalitet.

Medlemskap

Se bibelföredrag med filosofen och prästen Frank Lorentzon från måndag 11 maj. Du hittar filmen här på hemsidan.

Digitala föredrag med Frank