Selångers församling

Pastorsexpeditionen öppen vardagar 8.00-16.00 Tel 060-56 35 75 Mail: selanger.forsamling@svenskakyrkan.se

AKTUELLT JUST NU

Granlo kyrkas kärlekskonfetti

Tema: Kärlekens väg

Månadens musikcafé

Granlo kyrka

Kvinnor i Bibeln

Tala film tala liv

Livsprat

Musikcafé

S:t Olofsgården

Kristen djupmeditation

Stillhet, tystnad och ordlös bön

Konsert "Konstnärligt gitarrspel"

Ekaterina Wennman, gitarr Präst Tove Norrfelt, organist Larissa Jigarova. Selångers kyrka 28 februari kl 18.00

BARN OCH UNGA

Några barn sitter på golvet och lyssnar.

Barngrupper 6-12 år

i Selånger, Granlo och Granloholm

Ungdomar 12 år och äldre

i Selångers församling

i Selångers församling

Sångstund med Karolina och Jakob Hellman

Sjung med eller bara lyssna. Här finns sånger för alla åldrar.

VUXNA

DIGITALA GUDSTJÄNSTER OCH EVENEMANG I SVENSKA KYRKAN

En person sitter i en soffa med sin dator i knät och följer en digital gudstjänst.

Digitala gudstjänster och evenemang

Många församlingar sänder gudstjänster och andra evenemang på webben. I vår gemensamma kalender hittar du sändningarna. Du kan också se eller höra en del av våra gudstjänster via SVT eller Sveriges radio.

LEDIGA TJÄNSTER

Kvinna sitter på huk och pratar med en liten flicka. De befinner sig på en marknad.

Blogg: Act Svenska kyrkan

Vi lever alla under samma himmel. Vi har samma rättigheter men verkligheten ser olika ut Läs berättelser och hör röster från Act Svenska kyrkans arbete runt om i världen.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Kvinnlig präst på strand med barn i bakgrunden.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer.

Ett moln har formen av ett hjärta på den blå himlen.

Förändra liv med en minnesgåva

Hedra någon som betytt mycket för dig samtidigt som du förändrar liv för människor som lever i utsatthet. Skänker du en minnesgåva får du ett vackert och personligt minnesblad till begravningen eller minnesstunden. Ett fint sätt att bli ihågkommen.

Kyrkans SOS

Kyrkans SOS är en fristående ideell organisation som erbjuder kris- och samtalsjour. Du kan ringa SOS-telefonen eller skriva till SOS-brevlådan. Du får vara anonym. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten.

Ett kyrktorn sticker upp bakom gula vårblommor.

Följ @kulturarvet på Instagram

@kulturarvet bjuder på bilder, berättelser och roliga quiz om det kyrkliga kulturarvet som tillhör oss alla och som Svenska kyrkan förvaltar. Följ oss via Instagramappen.

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas information om kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns aktuella gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Två knutna nävar mot varandra.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Jag vet att Gud var där, jag är säker på att Gud satt tillsammans med oss den dagen på ett sätt som jag aldrig varit säker på Guds närvaro.." Läs Tankar inför helgen med prästen Emelie Ekelund.

Kyrkoårets bibeltexter

Du kan följa kyrkans år genom att gå till kyrkan. Varje söndag läser prästen och församlingsborna söndagens texter. Du kan också läsa veckans bibeltexter här.

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan, Selångers församling.

En kvinna går förbi kameran med paket i famnen. Bakom henne står det ett antal personer och väntar på att få sina paket som lastas ut av tre personer som står inne i lastbilen.

Ge en gåva till katastrofinsatser

Krig, svält och naturkatastrofer slår sönder miljoner människors tillvaro varje dag. Bakom varje siffra finns en människa. En människa som har rätt till trygghet, stöd och ett värdigt liv. Act Svenska kyrkan samarbetar med partner runtom i världen som finns på plats både före, under och efter katastrofen.