Selångers församling

Kontakt

Selångers församling Besöksadress: Kungsnäs 158, 85590 SUNDSVALL Postadress: KUNGSNÄS 158, 85590 SUNDSVALL Telefon: +46(60)563575 E-post till Selångers församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Selångers församling

Välkommen till vår församling

Påsken är kyrkans största helg och vi firar att Jesus besegrar döden. Genom det visar Gud att det onda vi gör och som sker hela tiden är besegrat. Allt det som tynger vår värld, allt som hindrar livet, allt som stänger till våra hjärtan och stänger ute livet, rullas bort. Det rullas bort precis som stenen framför Jesus grav var bortrullad. Det är centrum i kristen tro.

Påsken

Sånger om livet, kärleken och mänsklig utsatthet.
En mässa med Staffan Hellstrand på sång och gitarr,
tillsammans med Feelgoodkören.

Du går aldrig ensam

Sånger om livet, kärleken och mänsklig utsatthet. En mässa med Staffan Hellstrand på sång och gitarr, tillsammans med Feelgoodkören.

Barn- och ungdomsverksamheten

Verksamhet för vuxna

Gemenskap och spännande samtal

Landgången

Gemenskap och spännande samtal

Månadens café

En gång i månaden är kyrkan öppen under hela fredagskvällen. Här finns målarrum för små och stora, pingis, X-box, pyssel och en möjlighet att bara vara tillsammans.

Fredagskväll i Granloholm

Stickspåret

Andrum

Selångers församling bygger pilgrimscenter

En miljon pilgrimer år 2021 är drömmen för Selångers församling som nu ska bygga ett pilgrimscenter i prästgårdens gamla loge. – Tanken att bygga ett pilgrimscenter har funnits länge, så vi är väldigt glada att vi äntligen kan genomföra det, säger kyrkoherde Bror Holm. Vi började med att bygga en modern maskinhall för maskinerna som förvarats i logen vi ska bygga centret i. En arkitekt har ritat upp hur centret kommer se ut.

Vi talar inte ofta om tvivlet, trots att det är en naturlig del av tron. Ibland brottas vi med frågor och bibeltexter, vi söker bevis. Jag tror att tvivlet utmanar oss att söka ny kunskap och kanske till och med leder till att vi möter nya erfarenheter av Gud.

Tankar inför helgen

Du kan följa kyrkans år genom att gå till kyrkan. Varje söndag läser prästen och församlingsborna söndagens texter. Du kan också läsa veckans bibeltexter här.

Kyrkoårets bibeltexter

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan, Selångers församling.

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan, Selångers församling.

En ko ger mjölk, det leder till inkomster, bättre självkänsla och nya investeringar. Och det är bara en del av ko-effekten. Förändringen börjar med en mätt mage. Var med och rädda liv du också!

En ko kan rädda liv - fastekampanjen 2017