Norra Hestra församling
Foto: Lotta Wendefors

Norra Hestra församling

Välkommen till Norra Hestra församling. Norra Hestra är en församling i Östbo/Västbo kontrakt i Växjö stift inom Svenska kyrkan. Stiftsbyte ägde rum från Skara stift januari 2018. Församlingen ligger i Gislaveds kommun i Jönköpings län. I församlingen uppgick 2010 Stengårdshult, Öreryd och Valdshults församlingar Församlingskyrkor är Norra Hestra kyrka, Stengårdshults kyrka, Öreryds kyrka och Valdshults kyrka. Läs mer under kyrkor.

Ny församlingsassistent i Norra Hestra

Ny församlingsassistent i Norra Hestra

Vi välkomnar Lotta Wendefors, ny församlingsassistent i Norra Hestra församling

Barn och Ungomsverksamhet

Välkommen till vår barn och ungdomsverksamhet i Norra Hestra församling! Här hittar du information om våra grupper - hoppas att du hittar något som passar! Vi ses!

Stor & Liten

Onsdagar kl. 9.30-11:30 i Norra Hestra församlingshem. Klicka här för att se vad vi hittar på! Hoppas vi ses!

Kyrkis

Kyrkis är för dig som är mellan 4-7 år. Vi träffas på onsdagar kl. 15.30-17.00 i Norra Hestra församlingshem.

Miniorer

Miniorer är för dig som går i årskurs 1 - 3.

En stund tillsammans

Alla kan behöva ett avbrott i vardagen - oavsett ålder och oavsett vad du brukar göra en vanlig onsdagsförmiddag mellan kl 10.30-12.00. Därför träffas vi tre gånger på våren och tre på hösten över en kopp kaffe och får lyssna till någon intressant person eller njuta av musik. Vi turas om med att vara i Öreryd, Valdshult och Stengårdshult. Varmt välkomna!

Någon håller händerna runt en kopp med kaffe.

Fika på Hestragården

Sista onsdagen i varje månad 14.00-15.30 fikar vi på Hestragården. Oavsett ålder är du välkommen att titta in på fika och goda samtal.

En bibel med turkost omslag ligger på ett bord med några kaffekoppar. Människor sitter runt bordet.

Bibelsamtal

Vi ses en onsdagskväll per månad i Bjerkesalen i Öreryd kl 18.30 med start den 6 september. Klicka här och läs mer.

Närbild på röda höstlöv i solen.

Qi Gong med Marjorie

Tisdag 5 september börjar Marjorie Morales med Qi Gong i Norra Hestra församlingshem. Det blir på övervåningen mellan 9.30-11.00. Anmälan och frågor: Ring Marjorie, 070-461 11 13.

Öppna kyrkor

Norra Hestra kyrka är öppen varje dag mellan kl. 8.00-18.00. Öreryds, Valdshults och Stengårdshults kyrkor öppnas av vaktmästare. Ring gärna några dagar i förväg för att bestämma en tid som passar oss alla. Mer info hittar du här

Filmer om kyrkorna i Gislaveds pastorat

Här har du möjlighet att besöka varje kyrka via en liten film. En kort historik som ger dig mer kunskap. Det finns även möjlighet att lyssna på dessa filmer när du besöker våra kyrkor. Klicka här för att komma till filmerna!

Digital kyrkogårdsvandring

Nu finns det möjlighet att gå en digital kyrkogårdsvandring på kyrkogårdarna i Anderstorp, Burseryd, Båraryd, Norra Hestra, Reftele, Södra Hestra, Villstad, Våthult och Öreryd. Du kan välja att besöka dessa kyrkogårdar och med hjälp av din smartphone ta del av kyrkogårdsvandringarna eller lyssna här på webben. Välkommen!

En person står vid kanten av ett berg och kollar ut över landskapet med utslagna armar. Solens strålar skär igenom molnen.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"I en bibeltext som läses i kyrkorna denna söndag står det om Jakob som brottas med en okänd om natten. Vi förstår att den okände på något oförklarligt vis är Gud själv." Läs tankar inför helgen.

Barnhänder

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag.

Dop

GRATTIS OCH VÄLKOMNA TILL DOP I SVENSKA KYRKAN Nu vill vi hälsa välkommen till dop. Dopet är en helig handling, det sker bara en gång men har betydelse för hela livet.

Inbjudan till konfirmation

Det år du fyller fjorton bjuder Svenska kyrkan in till konfirmation. Konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och dig! ​

Vigsel

Kärleken kommer från Gud. Alldeles gratis. Kyrkan vill gärna välsigna er kärlek genom ett bröllop i kyrkan eller på annan plats. Tillsammans med präst och musiker kan ni forma en högtid med personlig stil som följer er hela livet.

Begravning

När någon dör skakas tillvaron i sina grundvalar. Ingenting blir sig längre likt och tillvaron ter sig kaotisk. Ofta behöver man fixa det praktiska, samtidigt som man behöver få tid att sörja den som gått bort. Som kyrka vill vi finnas till stöd och hjälp.

Kyrkdörren

I vårt gemensamma församlingsblad kan du läsa om vår verksamhet.

Till Gislaveds pastorat

Klicka på länken nedan för att komma till Gislveds pastorats hemsida.