Norra Hestra församling

Välkommen till Norra Hestra församling. Norra Hestra är en församling i Östbo/Västbo kontrakt i Växjö stift inom Svenska kyrkan. Stiftsbyte ägde rum från Skara stift januari 2018. Församlingen ligger i Gislaveds kommun i Jönköpings län. I församlingen uppgick 2010 Stengårdshult, Öreryd och Valdshults församlingar Församlingskyrkor är Norra Hestra kyrka, Stengårdshults kyrka, Öreryds kyrka och Valdshults kyrka. Läs mer under kyrkor.

Barn och Ungomsverksamhet

Välkommen till vår barn och ungdomsverksamhet i Norra Hestra församling! Nu startar vi upp vårterminen 2023! Här hittar du information om våra grupper - hoppas att du hittar något som passar! Vi ses!

Stor & Liten

Onsdagar kl. 9.00-12.00 med start 25 januari i Norra Hestra församlingshem. Klicka här för att se vad vi hittar på! Hoppas vi ses!

Kyrkis

Nu startar vi! Kyrkis är för dig som är mellan 4-7 år. Vi träffas på onsdagar kl. 15.30-17.00 i Norra Hestra församlingshem med start 18 januari. Läs mer här.

Miniorer

NU DRAR VI I GÅNG MINIORERNA IGEN och du är välkommen att hänga på! Miniorer är för dig som går i årskurs 1 - 3. Vi träffas på torsdagar 14.00 med start den 2 februari. Läs mer här!

Juniorer

NU DRAR VI I GÅNG JUNIORERNA IGEN och du är välkommen att hänga på. Juniorer är en grupp för dig i årskurs 4 – 7. Vi träffas på tisdagar 13.00 – 17.00 i församlingshemmet med start 31 januari. Läs mer här!

En stund tillsammans

Alla kan behöva ett avbrott i vardagen - oavsett ålder och oavsett vad du brukar göra en vanlig onsdagsförmiddag mellan kl 10.30-12.00. Därför träffas vi tre gånger på våren och tre på hösten över en kopp kaffe och får lyssna till någon intressant person eller njuta av musik. Vi turas om med att vara i Öreryd, Valdshult och Stengårdshult. Vill du ha skjuts så hör av dig till Agneta Helge, tel 0371-83119 eller skicka sms 070-3755012. Varmt välkomna!

Fika på Hestragården

Sista onsdagen kl. 14.30 i varje månad träffas vi på Hestragården och fikar tillsammans. (Ingen fika i församlingshemmet övriga onsdagar).

En bibel med turkost omslag ligger på ett bord med några kaffekoppar. Människor sitter runt bordet.

Bibelsamtal

Tillsammans med Equmeniakyrkan i Öreryd läser vi bibeln och funderar på hur det som står har med våra liv att göra. Vi ses en onsdagskväll per månad i Bjerkesalen i Öreryd kl 18.00. Välkommen att vara med i våra samtal.

Öppna kyrkor

Norra Hestra kyrka är öppen varje dag mellan kl. 8.00-18.00. Öreryds, Valdshults och Stengårdshults kyrkor öppnas av vaktmästare. Ring gärna några dagar i förväg för att bestämma en tid som passar oss alla. Mer info hittar du här

Filmer om kyrkorna i Gislaveds pastorat

Här har du möjlighet att besöka varje kyrka via en liten film. En kort historik som ger dig mer kunskap. Det finns även möjlighet att lyssna på dessa filmer när du besöker våra kyrkor. Klicka här för att komma till filmerna!

Digital kyrkogårdsvandring

Nu finns det möjlighet att gå en digital kyrkogårdsvandring på kyrkogårdarna i Anderstorp, Burseryd, Båraryd, Norra Hestra, Reftele, Södra Hestra, Villstad, Våthult och Öreryd. Du kan välja att besöka dessa kyrkogårdar och med hjälp av din smartphone ta del av kyrkogårdsvandringarna eller lyssna här på webben. Välkommen!

Två knutna nävar mot varandra.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Jag vet att Gud var där, jag är säker på att Gud satt tillsammans med oss den dagen på ett sätt som jag aldrig varit säker på Guds närvaro.." Läs Tankar inför helgen med prästen Emelie Ekelund.

Barnhänder

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag.

Dop

GRATTIS OCH VÄLKOMNA TILL DOP I SVENSKA KYRKAN Nu vill vi hälsa välkommen till dop. Dopet är en helig handling, det sker bara en gång men har betydelse för hela livet.

Konfirmation

Det år du fyller fjorton bjuder Svenska kyrkan in till konfirmation. Konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och dig! ​

Vigsel

Kärleken kommer från Gud. Alldeles gratis. Kyrkan vill gärna välsigna er kärlek genom ett bröllop i kyrkan eller på annan plats. Tillsammans med präst och musiker kan ni forma en högtid med personlig stil som följer er hela livet.

Begravning

När någon dör skakas tillvaron i sina grundvalar. Ingenting blir sig längre likt och tillvaron ter sig kaotisk. Ofta behöver man fixa det praktiska, samtidigt som man behöver få tid att sörja den som gått bort. Som kyrka vill vi finnas till stöd och hjälp.

Kyrkdörren

I vårt gemensamma församlingsblad kan du läsa om vår verksamhet.

Till Gislaveds pastorat

Klicka på länken nedan för att komma till Gislveds pastorats hemsida.