Nacka församling Besöksadress: G:a Värmdövägen 14 b, 13137 Nacka Postadress: Box 31, 13106 Nacka Telefon: +46(8)54606100 E-post till Nacka församling Webbplats

Nacka Södra kyrkogård

Den lilla kyrkogården vid Nacka ström och Dammtorpssjön ligger idylliskt i en brant terrasserad skogssluttning. Här finns både ståtliga familjegravar och gravar som är insmugna i naturen.

Församlingens äldsta och minsta kyrkogård
Nacka södra kyrkogård vid Nacka ström och Dammtorpssjön är församlingens äldsta och minsta kyrkogård. Här fanns tidigare Nackas första kyrka – ett litet träkapell som revs när Nacka kyrka i Finntorp byggdes. Det kapell och klocktorn som står på kyrkogården idag är av senare datum och är från början av 1900-talet.

Gravsättning i redan upplåtna gravar
Ända in på 1960-talet uppläts nya gravar på Nacka södra kyrkogård, men idag sker gravsättningar bara i redan upplåtna gravar. Många av gravarna vittnar om äldre tiders gravkultur. Vissa är imponerande byggen, nästan som små kapell. Andra är diskret insmugna i naturen.

Fakta om Nacka Södra kyrkogård
Område: Ältavägen vid Dammtorpssjön