Nacka norra kyrkogård
Foto: Eddie Granlund

Kyrkogårdar och begravningsplatser

Välkommen att besöka de vackra kyrkogårdarna och begravningsplatserna i Nacka och Storkällan.

Nacka norra kyrkogård

Nacka Norra kyrkogård

Nacka Norra kyrkogård är en vacker parkliknande kyrkogård med krattade grusgångar, ansade häckar och grönskande alléer. Trots bebyggelse och den trafikerade Värmdövägen är kyrkogården en rofylld och vilsam plats. På området finns gravkvarter för urngravar och kistgravar, en minneslund och askgravplatsen "Tidevarv".

Blommor, grönska

Storkällans begravningsplats

Natursköna Storkällan är en begravningsplats för alla oavsett religiös åskådning. Här finns plats för både kist- och urngravar och begravningsplatsen har också en minneslund. På området ligger ett kapell och krematoriet, som genom sin arkitektur har fått stor berömmelse.

Storkällans kapell och krematorium

Storkällans kapell och krematorium

Storkällan kapell och krematorium är välkänt för sin arkitektur som på ett fint sätt knyter an till den omgivande naturen. Här finns ett miljögodkänt krematorium och ett kapell som används till både religiösa och borgerliga begravningsceremonier.

Vitt kapell i skogen

Nacka Södra kyrkogård

Den lilla kyrkogården vid Nacka ström och Dammtorpssjön ligger idylliskt i en brant terrasserad skogssluttning. Här finns både ståtliga familjegravar och gravar som är insmugna i naturen.

Kontakta Nacka kyrkogårdsförvaltning

Telefontid och besök vardagar kl 9-12 (ej ons)
Onsdagar 10-12.
Telefon: 08-546 06 100, knappval 2
E-post: nackakyrkogard@svenskakyrkan.se
 
För bokning av begravning och gravsättning, ring 08-546 06 100, knappval 1. Öppet mån, tis, tors 9-12 och 13-16, ons 10-12 och 13-16, samt fre 9-12. 

Besöksadress: Gamla Värmdövägen 14 a
, 131 37 Nacka

Postadress:
 Nacka Kyrkogårdsförvaltning, Box 31
, 131 06 Nacka


Vi arbetar på Nacka kyrkogårdsförvaltning