Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Nacka församling Besöksadress: G:a Värmdövägen 14 b, 13137 Nacka Postadress: Box 31, 13106 Nacka Telefon: +46(8)54606100 E-post till Nacka församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Om församlingen

I Nacka församling möts storstad och skärgårdsliv. Här möts människor i alla åldrar för att utforska och dela tro och liv. Här finns drömmar och visioner, engagerade medarbetare och volontärer som gör Nacka församling till en plats där alla är välkomna. Du hittar kyrkorna i Nacka, Fisksätra och Älta. Välkommen.

Det här är Nacka församlings vision

Kristus gav kärleken ett ansikte. Nacka församling treeniga vision utgår från  helhetssynen på tillvaron i bibelordet i Matteus 22:37.

Allt är ett

Vi vill se bortom gränser, bortom samfund, bortom religioner mot det som håller tillvaron samman. Människa och Gud, människa och människa, människa och skapelse är förenade i Gud. Så ser vi på Gud och världen.

Människan i balans

Vi vill stå för en helhetssyn på människans olika behov och möjligheter. Ande, kropp och själ talar var för sig och tillsammans om Gud, om identitet, om inre stillhet och mening. Så ser vi på människan.

Kyrkan som medvandrare

Vi vill vandra tillsammans med människor i alla åldrar för att därigenom kunna dela utsatthet och glädje, dela tradition och liv, samt i dialog med vår samvärld och samtid stå i en ständig utveckling. Så ser vi på kyrkan.

Versamhetsberättelsen

Ett år i Nacka, en verksamhetsberättelse över året 2017. 

Läs nedan eller ladda hem här.