Pärleporten Podcast

Johan, församlingspedagog, och Nadia, kommunikatör, försöker bena ut kyrkan och tro på ett lättsamt och lättlyssnat sätt.

AVSNITT 20: Tror Lisa på Gud? 

Nadia har lurat en av sina bästa vänner Lisa att ta reda på om hon tror på gud eller inte. Hon fick två veckor på sig och är med idag och berättar om sin väg till klarhet. Johan har fått nys om att unga kristna blir kränkta för sin tro i skolan och diskuterar det.

Podcaster

Acast

Spotify

AVSNITT 19: En gång var tredje fullmåne

Vi är tillbaka i all vår prakt med vidskeplighet, betraktelser från vardagslivet, Ulf Ekman och Eva Dahlgren. 

Podcaster

Acast

Spotify

AVSNITT 18: HÄRLIGT, PAPPA JESUS

Varför är Jesus ett så ovanligt namn i Sverige? Hur förhåller vi oss till dödssynderna idag? Och vad är det för pamflett Johan har fått tag på?

Podcaster

Acast

Spotify

avsnitt 17: kristen och hemsökt

Hur är det med att missbruka Herrens namn idag, händer det? Kan en tro på spöken och vara kristen samtidigt?

Podcaster

Acast

Spotify

AVSNITT 16: GUD, DEN FÖRSTA ALEXAN?

Äntligen tillbaka! Efter veckor av ont i halsen så sätter sig Johan i sin studio och Nadia i sin soffa och poddar över Skype i hopp om att ni tycker att ljudkvaliteten håller. Vi pratar sociala medier, fotboll och munspel. Allt med en glimt av Gud.

Podcaster

Acast

Spotify

avsnitt 15: Jesus och Beck Weathers är uppståndna

Hur orimlig är det egentligen att Gud sände sin ende son till slakt? Att Jesus uppstod? Och Everestöverlevaren Beck Weathers?

Podcaster

Acast

Spotify

avsnitt 14: första och sista coronaavsnittet

Vi pratar konspirationsteorier och Coronavirus. (Detta är det första och sista avsnittet som vi kommer prata Corona. Lovar.)

Podcaster

Acast

Spotify

avsnitt 13: Krysta fram något kristet

Coronaviruset lämnar oss undrande om Jesus är på väg tillbaka. Vi pratat kristusfigurer och -symboler i film och vi båda har hittat på en liten tävling till varandra.

Podcaster

Acast

Spotify

avsnitt 12: fråga en präst

Vi intervjuar en präst och det är ni som har ställt frågorna! Dop, en bestraffande gud, feminist-Jesus, robotpräster och lite till.  

Podcaster

Acast

Spotify

avsnitt 11: ett kvitto på att gud finns

Behövs ett kvitto på att gud finns? Står vi inför en apokalyps? Är John Cusack en bra skådespelare flr att han har varit med i Con Air? 

Podcaster

Acast

Spotify

avsnitt 10: äktenskapets ljuva klang

Vi snackar äktenskap. Nadia har gift sig - borgerligt! Hur fungerar det för en hyfsat kristen person?

Podcaster

Acast

Spotify

avsnitt 9: turtle, dove

Christmas is upon oss. Vi har gjort en överlevnadsguide till obehagliga släktingar vid julbordet, undrar vart vanföreställingen om att en inte får ha mössa i kyrkan kommer ifrån och delar med oss av våra jultraditioner. Och lite till. 

Podcaster

Acast

Spotify

avsnitt 8: Doddley humplefront

Vi tackar våra medlemmar som gör det möjligt för kyrkan att ställa upp för väldigt många människor i nöd. Frågan "Varför finns vi?" ger Nadia ett nervöst sammanbrott.

Podcaster

Acast

Spotify

avsnitt 7: Låt dagsformen bestämma

Idag låter Nadia dagsformen bestämma kristenheten och Johan råkade en gång kalla en prästs fru för hårdrockarsnubbe. 

Podcaster

Acast

Spotify

avsnitt 6: jakten på väsen och väsentligheten

Vi blev insiprerade av det nya TV-programmet Gud så gott och pratar jakt. Vi har också ”ramlat över forksning” som visar att andlighet är genetiskt. 

Podcaster

Acast

Spotify

Avsnitt 5: Döden efter livet

I dagens avsnitt pratar vi om döden och dess mysterium. Vad händer efteråt? Vi har också ett kärt återseende när alla goda ting blir tre. 

Podcaster

Acast

Spotify

Avsnitt 4: Fyra kantareller och bibliska Buffy

Johan har plockat hela fyra kantareller och Nadia klämmer in en till Buffy-referens. I avsnittet pratar vi om vad det bästa med vår tro är. Det blir många klyschor och några uppenbarelser. 

Podcaster

Acast

Spotify

Avsnitt 3: common sense

Nadia har gjort en marknadsundersökning på Facebook och undrar hur en kristen person är. Johan undrar ifall en kan välja vad i Bibeln en vill tro på. Vi får även reda på vad en kyrkoherde gör, och vart det är störst sannolikhet att får dyker upp i kyrkan. 

Podcaster

Acast

Spotify

Avsnitt 2: Hallelujah moment

I avsnitt två poddar vi på annan ort och vi har en hemlig gäst med oss. En del fotbollsspelare och Johan ber till högre makter innan match, hjälper det verkligen? På vilket sätt? Nadia har fått in en bra fråga från en lyssnare om obekväma kyrkobesökare som leder till teodicéproblemet och Jar Jar Binks. Dessutom går vi igenom ett par utträden som vi fått in och Emil berättar om sin nya tatuering.

Podcaster

Acast

Spotify

Avsnitt 1: Moses rottingkorg

Johan, Nadia och Emil jobbar inom Svenska kyrkan, men vi är inte präster. I detta avsnitt får ni en presentation av oss och av självaste podden. Dessutom diskuterar vi skolavslutningar i kyrkan, hur Moses rottingkorg kunde flyta och varför folk överhuvudtaget ska lyssna på denna podcast. 

Podcaster

Acast

Spotify

om pärleporten podcast 

En kommunikatör, Nadia Mitrovski och en församlingspedagog, Johan Lindström, försöker bena ut kyrkan, tro och huruvida Nicolas Cage är en bra skådespelare eller inte. Och annat smått och gott. Följ med oss på vägen till frälsning, undergång eller något mittemellan.

Vi tar tacksamt emot synpunkter och funderingar. Maila oss på parleportenpodcast@gmail.com.