Other languages with Google Translate

Nacka församling Besöksadress: G:a Värmdövägen 14 b, 13137 Nacka Postadress: Box 31, 13106 Nacka Telefon:+46(8)54606100 E-post till Nacka församling

Pärleporten Podcast

Johan och Nadia försöker bena ut kyrkan och tro på ett lättsamt och lättlyssnat sätt.

Avsnitt 4: Fyra kantareller och bibliska Buffy

Johan har plockat hela fyra kantareller och Nadia klämmer in en till Buffy-referens. I avsnittet pratar vi om vad det bästa med vår tro är. Det blir många klyschor och några uppenbarelser.

Avsnitt 3: common sense

Nadia har gjort en marknadsundersökning på Facebook och undrar hur en kristen person är. Johan undrar ifall en kan välja vad i Bibeln en vill tro på. Vi får även reda på vad en kyrkoherde gör, och vart det är störst sannolikhet att får dyker upp i kyrkan.

Avsnitt 2: Hallelujah moment

I avsnitt två poddar vi på annan ort och vi har en hemlig gäst med oss. En del fotbollsspelare och Johan ber till högre makter innan match, hjälper det verkligen? På vilket sätt? Nadia har fått in en bra fråga från en lyssnare om obekväma kyrkobesökare som leder till teodicéproblemet och Jar Jar Binks. Dessutom går vi igenom ett par utträden som vi fått in och Emil berättar om sin nya tatuering.

Avsnitt 1: Moses rottingkorg

Johan, Nadia och Emil jobbar inom Svenska kyrkan, men vi är inte präster. I detta avsnitt får ni en presentation av oss och av självaste podden. Dessutom diskuterar vi skolavslutningar i kyrkan, hur Moses rottingkorg kunde flyta och varför folk överhuvudtaget ska lyssna på denna podcast.

om pärleporten podcast

En kommunikatör, Nadia Mitrovski och en församlingspedagog, Johan Lindström, försöker bena ut kyrkan, tro och huruvida Nicolas Cage är en bra skådespelare eller inte. Och annat smått och gott. Följ med oss på vägen till frälsning, undergång eller något mittemellan.

Vi tar tacksamt emot synpunkter och funderingar. Maila oss på parleportenpodcast@gmail.com.