Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Nacka församling Besöksadress: G:a Värmdövägen 14 b, 13137 Nacka Postadress: Box 31, 13106 Nacka Telefon:+46(8)54606100 E-post till Nacka församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Pärleporten Podcast

Johan och Nadia försöker bena ut kyrkan och tro på ett lättsamt och lättlyssnat sätt.

avsnitt 8: Doddley humplefront

Vi tackar våra medlemmar som gör det möjligt för kyrkan att ställa upp för väldigt många människor i nöd. Frågan "Varför finns vi?" ger Nadia ett nervöst sammanbrott.

avsnitt 7: Låt dagsformen bestämma

Idag låter Nadia dagsformen bestämma kristenheten och Johan råkade en gång kalla en prästs fru för hårdrockarsnubbe. 

avsnitt 6: jakten på väsen och väsentligheten

Vi blev insiprerade av det nya TV-programmet Gud så gott och pratar jakt. Vi har också ”ramlat över forksning” som visar att andlighet är genetiskt. 

Avsnitt 5: Döden efter livet

I dagens avsnitt pratar vi om döden och dess mysterium. Vad händer efteråt? Vi har också ett kärt återseende när alla goda ting blir tre. 

Avsnitt 4: Fyra kantareller och bibliska Buffy

Johan har plockat hela fyra kantareller och Nadia klämmer in en till Buffy-referens. I avsnittet pratar vi om vad det bästa med vår tro är. Det blir många klyschor och några uppenbarelser. 

Avsnitt 3: common sense

Nadia har gjort en marknadsundersökning på Facebook och undrar hur en kristen person är. Johan undrar ifall en kan välja vad i Bibeln en vill tro på. Vi får även reda på vad en kyrkoherde gör, och vart det är störst sannolikhet att får dyker upp i kyrkan. 

Avsnitt 2: Hallelujah moment

I avsnitt två poddar vi på annan ort och vi har en hemlig gäst med oss. En del fotbollsspelare och Johan ber till högre makter innan match, hjälper det verkligen? På vilket sätt? Nadia har fått in en bra fråga från en lyssnare om obekväma kyrkobesökare som leder till teodicéproblemet och Jar Jar Binks. Dessutom går vi igenom ett par utträden som vi fått in och Emil berättar om sin nya tatuering.

Avsnitt 1: Moses rottingkorg

Johan, Nadia och Emil jobbar inom Svenska kyrkan, men vi är inte präster. I detta avsnitt får ni en presentation av oss och av självaste podden. Dessutom diskuterar vi skolavslutningar i kyrkan, hur Moses rottingkorg kunde flyta och varför folk överhuvudtaget ska lyssna på denna podcast. 

 

om pärleporten podcast 

En kommunikatör, Nadia Mitrovski och en församlingspedagog, Johan Lindström, försöker bena ut kyrkan, tro och huruvida Nicolas Cage är en bra skådespelare eller inte. Och annat smått och gott. Följ med oss på vägen till frälsning, undergång eller något mittemellan.

Vi tar tacksamt emot synpunkter och funderingar. Maila oss på parleportenpodcast@gmail.com.