Markaryds kyrka
Foto: Magdalena Bäckman

Markaryds församling

Välkommen till Svenska kyrkan i Markaryd. Vi vill genom all vår verksamhet att människor i alla åldrar ska få lära känna Jesus. Vi vill finnas till för dig i vardag och fest, sorg och glädje.

Aktuellt från Markaryds församling

"Messias" av G F Händel lördag 17 december

i Markaryds kyrka kl.17

Luciatablå söndag 11 december

i Markaryds kyrka kl.16

Sopplunch torsdag 8 december

i Germundsgården kl.11.30-13.00

Nu börjar vi med församlingens Månadsblad

Våffelmix söndag 4 december

på Mellangård kl. 14.30-16.30

Du kan även skapa ditt eget kalendarium för utskrift.

Kontakta oss

Växel 0433-750 80 och expedition helgfri mån-fre 9.30 - 11.30 , samt vecka 35-24 även tor 14.00 - 16.30. Dag före röd dag samt klämdagar kan öppettiderna vara annorlunda. Adress och direktnummer hittar du här.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Blomma i hand

Ge en gåva eller kollekt

Vill du hjälpa till att stödja verksamheten i Markaryds församling eller ge kollekt via Swish

Få hjälp och stöd

När livet inte håller ihop längre, när krisen och sorgen drabbar och du behöver någon att prata med kan du kontakta oss . I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem. Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan och det kostar ingenting. Välkommen att kontakta oss

Kyrkobladet och månadsbladet

Kyrkobladet utkommer fyra gånger om året och sänds gratis till alla hushåll i Markaryds församling.   Månadsbladet ersätter predikoturerna i tidningen och utkommer varje månad. Här är länkar till kyrkobladet och månadsbladet i pdf-filer.

Ett litet barn med hatt sitter utomhus.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

Ängel på en gravsten

Hitta gravplatsen

Söker du en särskild gravplats? Här hittar du länkar till sidor där du kan leta vidare efter gravar på olika platser i Sverige.

Tomtebloss brinnder och en stjärna lyser i bakgrunden.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Det finns en särskild glädje i att, utan illvilja, förvirra människor lite. Att önska någon gott nytt år i slutet av november skapar lite trevlig förvirring. Ta möjligheten!" Läs Tankar inför helgen med prästen Johan Garde.

Krig, svält och naturkatastrofer slår sönder människors liv

Din gåva räddar liv och lindrar nöd

Ge en gåva

Adventstiden är här