Markaryds kyrka
Foto: Magdalena Bäckman

Markaryds församling

Välkommen till Svenska kyrkan i Markaryd. Vi vill genom all vår verksamhet att människor i alla åldrar ska få lära känna Jesus. Vi vill finnas till för dig i vardag och fest, sorg och glädje.

Aktuellt från Markaryds församling

Torsdagen den 2 december är Babycafé/ Öppen förskola inställt.
Välkomna till Öppen förskola på fredag den 3 december istället!

Nya restriktioner från 1 december

Från och med 1 december inför regeringen restriktioner för allmänna sammankomster inomhus med över 100 deltagare.

GUDSTJÄNSTER
Du behöver inte visa vaccinationsbevis för att gå på gudstjänst.  Gudstjänsterna i Germunds kapell och Timsfors kapell har maxantal på 100 deltagare.
Vid gudstjänster i Markaryds kyrka kan ca. 200 besökare delta. Då gäller särskilda smittskyddsåtgärder, som en meters avstånd mellan sällskapen, max 8 personer i varje sällskap och anvisade platser.

VIGSEL, DOP OCH BEGRAVNING
Vigslar, dop och begravningar är gudstjänster. Du behöver inte visa vaccinationsbevis och antalet besökare i respektive kyrka ser du här ovan.

KONSERTER
Vid julkonserten 12 december kommer det krävas vaccinationsbevis för personer som är 18 år och äldre. Enligt regeringens beslut ska vi som arrangör även verifiera vaccinationsbevisets äkthet och du kommer därför även att bli ombedd att visa din legitimation. Vi sparar inte och registrerar inte några personuppgifter vid dessa tillfällen. Maxantalet besökare styrs vid konserter och andra evenemang av de vanliga gränser som brandmyndigheten har satt för respektive kyrka.

Om du av medicinska skäl inte kan vaccinera dig behöver du kunna visa ett läkarintyg på det.

Insläppen kan komma ta längre tid än vanligt så kom gärna i god tid till både konserter och gudstjänster. Insläpp sker en timme innan konsert/gudstjänst.

Tillsammans får vi än en gång hjälpas åt att begränsa smittspridningen av Covid-19.