Dop

Som församling vill vi finnas vid din och din familjs sida i såväl vardag som vid livets stora högtider

Att få ett barn väcker förundran över livets. Plötsligt är man ansvarig för en ny människa och många olika känslor väcks: glädje och oro, bävan och stolthet. Sitt barn vill man förstås ge det bästa. Det är här dopet kommer in.

Genom dopet förs vi in i en särskild gemenskap – den kristna kyrkan på jorden. Gud har gett oss dopet för att vi, hur vi än känner det, ska veta att vi tillhör Kristus och kan lita på hans ord. Svenska kyrkan döper barn, men också unga och vuxna.

Före dopet tar den präst som ska döpa kontakt för att bestämma tid för ett dopsamtal. Vid dopsamtalet finns möjlighet att ta upp funderingar och frågor inför dopet och vi bestämmer bl.a. vilka psalmer som ska sjungas.

Bra att veta om dopet:
- Lokal för dopkaffe finns att hyra i mån av plats. Tele 0159-212 80 eller
   076  8369737
- Dopklänning finns att låna
- Barnet får vid dopet ett dopbevis, en dopljusstake med ljus och en dopängel som hängs upp i församlings dopträd. Vid församlingens årliga dopdag får man sedan komma och hämta barnets ängel och barnets bibel.

Ta kontakt med församlingsexpeditionen tele 0159-101 90 om du vill veta mer om dopet eller boka tid för ett dop. Våra doptider är främst på lördagar kl 13.30, söndagar kl 11.00 i mässan, eller söndagar kl 13.00.

Mer information om dop på   www.svenskakyrkan.se

"Gud, vi tackar dig för vårt barn. Tack för gåvan du har gett och förtroendet du har visat oss. Ge oss ömhet, fasthet och lugn. Hjälp oss att ge din kärlek vidare till det barn som vi har fått ansvar för. I Jesu namn. Amen.”