Kågeröd-Röstånga

Begravningar i coronatider

Information från Svenska kyrkan centralt.
För att förhindra smittspridning behöver vi anpassa begravningsgudstjänsten. Vi hjälper dig att utforma en begravning som både är fin och meningsfull och som kan genomföras på ett ansvarsfullt sätt.

Klicka på länken, så kommer du till ett nytt fönster med information.

Information med anledning av coronaviruset - NY INFO 2/4

Med anledning av regeringens och Folkhälsomyndighetens beslut och råd så har vi tagit beslut att göra ändringar gällande gudstjänstlivet i vår församling.

Vi har använt oss av Folkhälsomyndighetens riskbedömningsverktyg som därmed ligger till grund för vårt beslut. Av respekt för varandra, och för att ta samhällsansvar på ett så ansvarsfullt sätt som möjligt, och för att bidra till att begränsa smittspridningen, kommer inga allmänna gudstjänster att firas i våra kyrkor.
I veckorna och på utsatta gudstjänsttider erbjuds istället öppna kyrkor för bön och ljuständning.
Veckomässor med frukost ställs in tills vidare.
Vi gläds över gudstjänstlivet och den gemenskap vi får ha där, men det nuvarande läget skapar en situation där vi som kyrka behöver vidta restriktioner gällande vårt gudstjänstliv.

När det gäller dop, bröllop och begravning så genomför vi dessa fortfarande, men med vissa restriktioner. Vi anpassar antal besökare och möjligheter till att hålla rekommenderat avstånd efter våra kyrkors förutsättningar och myndigheternas rekommendationer.

Gud ger styrka och trygghet i svåra tider.
Kågeröd 2 april 2020

Pär Stynsberg

Att tänka på

Smittämnen fastnar lätt på händer, och kan spridas vidare när du tar någon i hand. Enligt studier från Kina och Italien är äldre och personer med underliggande sjukdomar överrepresenterade bland de som blir allvarligt sjuka.
Var extra varsam om du själv tillhör eller kommer i kontakt med dessa grupper.

Allmänna råd för att undvika smitta

• Tvätta händerna ofta
• Hosta och nys i armvecket
• Undvik att röra ögon, näsa och mun
• Stanna hemma även vid lindriga symptom
• Använd handsprit om tvål och vatten inte finns tillgängligt

Tack för visad hänsyn, och för att du hjälper oss att vara rädda om varandra!

Vänligen,

Pär Stynsberg