Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmation

Under tiden som konfirmand får du tid för det som är viktigt i livet – både det lekfulla, roliga, och det allvarliga.

Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Vi pratar om allt från kärlek, sex och döden till meningen med livet, om Gud finns och om vem du själv är. Du får ställa alla frågor du vill. Men det handlar också om att lära känna nya vänner. Det finns tid för både allvar och lek.  

För att bli konfirmand behöver du inte ha en tro på Gud, men du får en chans att ta reda på vad den kristna tron handlar om.

Vi förnyar nu vårt konfirmandarbete för framtiden genom att erbjuda två nya unika och livsfördjupande konfirmationsalternativ. Genom att bygga upp nya samarbeten med Svalövsbygdens pastorat och Bjärreds församling, kommer vi att erbjuda våra konfirmander två nya engagerande och intressanta konfirmandgrupper. Detta innebär att de gamla alternativen försvinner och ersätts med följande alternativ: 
Det första alternativet innebär att vi gemensamt med Bjärreds församling ska vandra som pilgrimer med övernattningar i församlingshem och också besök i några av våra egna kyrkor. Under vandringen kommer vi att ha samtal om viktiga frågor i livet såsom framtiden, Gud, kärlek, vänskap, döden, tro, och hur man kan hantera motgångar i livet. 
Det andra alternativet innebär att vi träffas varannan söndag, växelvis i Svalöv och Kågeröd. På träffarna kommer vi att ha gudstjänster tillsammans, äta lunch och sedan utforska livet och vad den kristna tron egentligen handlar om. Vi kommer att diskutera frågor som ”Vem är Jesus?”, ”Vad sa han egentlige?”, "Vem är Gud?", "Varför är dopet viktigt?", ”Hur fungerar en gudstjänst?”, ”Hur ber man?”, "Vad har klimatet med kristendomen att göra?" och mer allmänna frågor om; Ont & Gott, Kärlek, Vänskap, Döden och Tro. Genom lek, samtal och läger kommer vi tillsammans att undersöka och försöka hitta svar på dessa och många andra frågor. 

 

Läs gärna mer om grupperna under respektive rubrik och välkommen med din anmälan genom att fylla i formuläret nedan.

Kom som Du är, följ med! 

Mer om konfirmation på Svenska kyrkans gemensamma webbsidor

Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Ungdomar som sitter på rad och pratar och ler.

Hitta konfirmation

Sök efter en konfirmationsgrupp eller ett konfirmationsläger som passar dig och dina intressen.