En kvinnlig präst i svart och med rosa kofta håller upp porten till hennes kyrka.

Som medlem är du med och gör det möjligt för kyrkan att göra gott.

Alla människor är välkomna till kyrkan - att gå på gudstjänst, delta i en verksamhet eller döpa sitt barn. Men om du är medlem bidrar du också till att kyrkan kan finnas till för människor, genom livet.

Välkommen att bli medlem

Ring eller besök församlingsexpeditionen om du vill bli medlem. Eller skicka ett mejl, så hör vi av oss till dig.

E-post: kagerod-rostanga.forsamling@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Böketoftavägen 4B
Postadress: 268 77 Kågeröd

Läs på Svenska kyrkans gemensamma sidor

En kvinna står utomhus och spelar gitarr för en grupp barn.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

Om du vill gå ur Svenska kyrkan

Om du är medlem i Svenska kyrkan, men vill gå ur behöver du ladda ner en blankett, eller hämta den på församlingsexpeditionen. Skriv under blanketten och posta den eller lämna in den till församlingsexpeditionen. Du kan också ta personlig kontakt med kyrkoherden i församlingen och begära utträde.

En anmälan om utträde kan inte göras digitalt eller skickas via e-post. I Kyrkoordningen, som är Svenska kyrkans regelverk, beskrivs hur utträden kan ske.