Det finns glädje året runt - ett föredrag om att vara präst

Hur är det att vara präst? Vilka svåra stunder och glädjefyllda dagar innefattar prästyrket? Med ödmjukhet, respekt och en stor portion humor får vi följa med kyrkoherde Catharina Segerbank på en resa genom årets alla månader, där hon berättar om hur hennes liv som präst sett och ser ut.

Det finns glädje året runt – Ett föredrag om dagar i dur och dagar i moss med Catharina Segerbank

Hur är det att vara präst? Vilka svåra stunder och glädjefyllda dagar innefattar prästyrket? Med ödmjukhet, respekt och en stor portion humor får vi följa med kyrkoherde Catharina Segerbank på en resa genom årets alla månader, där hon berättar om hur hennes liv som präst sett och ser ut. Hon delar med sig av sina många möten genom åren, goda råd och tänkvärda livserfarenheter för livets glada och svåra stunder och så bjuder hon på många skratt.

Catharina har varit präst i 38 år och arbetar nu som kyrkoherde i S:t Johannes församling. Alla personer som nämns är medvetna om och har godkänt att de nämns i hennes föredrag. Mycket nöje! 

Till föredraget ››

Videoproduktion: Jessica Mossberg

Vi kan alltid älska ändå

Vad gör man som musiker och körledare under en pandemi när vi inte får träffas och sjunga tillsammans? Man skriver en låt så klart! Läs mer ››

Gudstjänster, andakter och musik på webben

För dig som inte har möjlighet att komma till Stefanskyrkan finns här en mängd gudstjänster och andakter att ta del av, i din dator, iPad eller mobil. För det finns så mycket att fira och uppleva tillsammans – även på distans!

Uppståndelsedans!

Livet vann! Det firar vi med att dansa till psalm 154. Dansa gärna med från där du är!