Foto: Jessica Mossberg

Christers hörna – Att läka

Diakon Christer funderar på livet och på Gud. Kan vi se Gud? Kan vi se Gud i varandra? Kan vi se med kärleksfulla ögon och hur är det med allas lika värde? Behandlar vi alla lika värdefullt? Tänk om vi skulle prova att idag möta alla vi träffar med kärleksfulla ögon, hur skulle livet se ut då?

Diakon Christer njuter av sensommarvärme och funderar på ordet läkning. Ett ord som innehåller så mycket. Hur kan vi läka kroppen och sinnet, hur kan vi läka när vi är i sorg?

Hämta gärna ett gratis exemplar av vårt höstmagasin Kyrkan mitt i stan. Finns i Stefanskyrkan i Vanadislunden, Stockholm som har öppet dagligen kl 11-16.

Vill du se mer kan du kan alltid botanisera bland alla våra filmer på YouTube. Där hittar du förutom Christers hörnor även härliga musikstycken och vackra gudstjänster. Till vår kanal ››

Filmproduktion: Jessica Mossberg
Se filmen här ››

Miniretreat – Kom och andas

Ge dig själv tid att hinna ifatt dig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet. 13 mars kl 17-18.30 i Stefanssalen.

Balsam för din kropp och själ

Start 15 januari kl 12.30–13.30. Vårda din kropp och själ med diakon Christer. Lättare rörelser varvas med vägledd meditation i Stefanskyrkan. Vid varmare väder är vi utomhus bakom kyrkan. Det är gratis att delta. Varmt välkomna.

Träffpunkter

Till våra verksamheter och träffpunkter är alla välkomna, oavsett livsåskådning. Vi finns här för dig, i våra kyrkor och församlingslokaler, genom personliga möten och samtal. Vi ser fram emot att dela dagen med dig. Vi ses!

Stefanskyrkan

Stefanskyrkan är öppen för allmänheten varje dag kl 11–16. Du är varmt välkommen in för att kanske tända ett ljus eller bara komma bort från stadens brus. Det finns alltid en kyrkvaktmästare, präst eller diakon till hands för att svara på frågor och gott kaffe.