Allhelgonahelgen

Under allhelgonahelgen minns vi på ett särskilt sätt våra avlidna nära och kära. Vi smyckar deras gravar med blommor och tänder ljus som lyser upp i mörkret mellan lördag och söndag. Välkommen till S:t Johannes kyrka för en stunds stillhet och eftertanke.

Öppettider under Allhelgonahelgen

Stefanskyrkan är öppen kl 11-16 under hela Allhelgonahelgen.
S:t Johannes kyrka är öppen  kl 11-16. Stängt på söndag.
Församlingskansliet är stängt tordag-söndag.

Fredag 30 oktober

KL 16.00 Digital musikstund

För dig som inte har möjlighet att komma till någon av våra kyrkor sänder vi en digital musikhälsning med en vacker och stämningsfull sång framförd av vår egna kör Stefanskyrkans vokalensemble under ledning av Martina Möllås. Sången som framförs heter Änglasång. Text och musik Stefan Andersson. Orgel Sigvard Selinus. Piano Ingemar Berglind. Hasse Johnzon gitarr. Se sången här ››

Lördag 31 oktober

16.00 inställd Konsert 

S:t Johannes kyrka, Johannesgatan 21
Denna konserten ställs in med anledning av de nya riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten. Återbetalning sker från Nortic.se till er som köpt biljetter. Ni blir kontaktade av Nortic via sms/epost. Vi hoppas kunna genomföra konserten vid ett senare tillfälle
.

KL 18.00 Digital andakt

För dig som inte har möjlighet att komma till någon av våra kyrkor sänder vi en digital minnesandakt med vacker musik som du kan ta del av från din dator eller telefon. Klicka in hos oss på Facebook, Instagram eller Youtube under namnet Stjohannessthlm eller här på vår hemsida
Präst Catharina Segerbank. Stefanskyrkans Vokalensemble under ledning av Martina Möllås. Orgel Sigvard Selinus. Piano Ingemar Berglind. 

Söndag 1 november

15.00 Minnesgudstjänst
S:t Johannes kyrka, Johannesgatan 21

Välkommen till S:t Johannes kyrka. I år, för att alla ska ha möjlighet att delta, tänder vi ljus för de avlidna löpande. Vi har två ljusstationer och du går till en av dem och meddelar präst eller diakon namnet på den du sörjer. De, eller du, tänder sedan ett ljus och ber för denne. Vill du sedan sitta ner en stund i kyrkbänken går det bra. Därefter ber vi dig lämna plats vidare till andra sörjande då vi inte får bli för många i kyrkan samtidigt.

S:t Johannes NYA kammarkör sjunger vackert för oss under ledning av Oskar Hanson. Vi bjuder på kaffe och kaka vid utgången.

17.00 Stefansgudstjänst 

Stefanskyrkan i Vanadislunden
Stefansgudstjänst är en gudstjänst med värme och hjärta. Präst: Catharina Segerbank. Musiker: Oskar Hanson. Efteråt fikar vi tillsammans. 

Gud, i höstmörkret tänder vi ljus på våra anhörigas gravar.
Vi minns dem och tackar dig för vad de betytt för oss.
Gud, vi vilar i vissheten att ingen kan falla ur ditt minne
och att vår egen död inte ändrar på detta.

Hjälp oss att leva i den tilliten,
att vare sig vi lever eller är döda
så har vi vårt hem och vår förankring i dig.

I Jesu namn.
Amen.