Foto: Linda Mickelssen/Ikon

Johannebergs församling

Församlingen finns nära dig, i både vardag och helg. Här finns två kyrkor, Johannebergskyrkan och Buråskyrkan, båda i centrala Göteborg. Välkommen!

En församling - två kyrkor!

Johannebergskyrkan

Välkommen till Johannebergskyrkan! Den är en av två kyrkor i Johannebergs församling. Klicka och läs mer.

Buråskyrkan

Välkommen till Buråskyrkan! Den är en av två kyrkor i Johannebergs församling. Klicka och läs mer.

Café Johanneberg

Välkommen in i kyrkan till en stunds gemenskap runt borden. Kaffe, te, smörgås och något bakverk, 20 kr. Tisdagar kl 12.45-14 i Johannebergskyrkan. Musik och andakt från kl 12. Låt det smaka!

Vårens sista lunchmusik 21 maj

Operastudenter från Högskolan för scen och musik! Julia Nylander, Sally Sallingboe Jørgensen, Annalouisa Magnusson, Linnea Nordström, Linnea Simon och Sandra Wettergren. Vid flygeln: Mikael Kjellgren. Stanna gärna på en kopp kaffe hos Café Johanneberg efteråt. Tisdag 21 maj kl 12 i Johannebergskyrkan.

Konsert: Romeo & Julia med Mölndal Symphonic Band

Musik av Prokofiev, Kopetz och Widqvist. Pierre Thorvald, dirigent. Fri entré. Samarr med Sensus. Söndag 26 maj kl 18 i Johannebergskyrkan.

Pop up-rytmik!

Måndag 27 maj, 3 och 10 juni blir det pop up-rytmik kl 10-12.30 med Caroline, vår föräldralediga musikpedagog! Vi ses i Johannebergskyrkan. Håll koll på våra sociala medier för aktuell info! Välkommen!

Ett litet utomhusdop i vintertid vid ett öppet vatten.

Dopet - livets första fest!

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. I dopet får vi ett löfte om att Gud alltid har omsorg om oss. Det är en vacker och glad tradition, som bjuder in till gemenskap.

Konfirmation i Göteborgs domkyrkopastorat

Konfirmation är en unik och viktig upplevelse, där ditt liv står i centrum. Men konfirmation handlar också om mötet med något som är större; det är en upplevelse av gemenskap, tro, utmaningar, glädje, sorg, ansvar, skratt och ny vänskap.

Välkommen som medlem!

Mer än du tror. Svenska kyrkan är Sveriges största medlemsorganisation. Tillsammans gör vi skillnad. Ditt medlemskap är inte bara för dig, det betyder mycket för många. Välkommen som medlem i någon av Domkyrkopastoratets församlingar och gör skillnad i centrala Göteborg.

Församlingsbladet "&" - senaste numret

– Det blev en fin och personlig ceremoni och ett tillfälle att samla vänner och familj. Så beskriver Kristina Pihl dopet i Johannebergskyrkan för hennes och Stefans dotter. Klicka och läs mer om dop för både barn och vuxna och vad som händer i församlingen!

Ny grafisk profil

Svenska kyrkan har fått en ny grafisk profil. Förändringen innebär bland annat en uppdaterad logotyp, nya typsnitt och ett nytt färg- och bildspråk. Här på hemsidan ser du förändringen i juni, därefter sker utrullningen successivt under hösten. Läs mer.

Kontakta oss!

Vill du komma i kontakt med någon av församlingens medarbetare?

Klicka här

Stolta berättelser

Varje dag i veckan görs massor av bra saker i Domkyrkopastoratet och dess församlingar – som gör skillnad för göteborgare i olika ålder och livssituation. Du som valt att vara medlem i Svenska kyrkan gör det möjligt. Vi har alla anledning att vara stolta. Läs mer om våra verksamheter här!

Vem lyssnar på dig?

Vi behöver alla någon att prata med ibland. I kyrkan finns möjlighet att möta någon som är bra på att lyssna! Hos oss kan du boka samtal med präst eller diakon. Det kostar inget och vi har tystnadsplikt.

Alphakurser

Välkommen att prata livets frågor i en Alphagrupp. Nya grupper drar igång varje termin. I vår har vi Alpha på dagtid och Studentalpha. Läs mer!

Hot om publicering av stulen information

Det har kommit till Svenska kyrkans kännedom att någon hotar att 21 maj 2024 publicera information som stals i samband med cyberangreppet november 2023.

Kalender

Vill du veta vad som är på gång?

Klicka för att komma till kalendern

Verksamhet och vad kyrkan erbjuder

Gudstjänst och bön

Välkommen till församlingens gudstjänster och samlingar. Gudstjänsten är centrum i församlingens liv. Här finns information om när och hur församlingen firar gudstjänst.

Musiklivet i församlingen

Lyssna till lunchmusik, en konsert eller sjung i kör! Församlingen har ett rikt musikliv för alla åldrar.

Dop, konfirmation, vigsel, begravning

I livets alla skeenden är du välkommen till Johannebergs församling.

Samtal, stöd och själavård

Vi finns för dig i livets olika skeden för samtal, rådgivning och ekonomiskt stöd. Våra präster och diakoner kan även göra hembesök och sjukbesök hos den som önskar.

Barn och unga

Söndagsskola eller skönt häng med kompisarna. Välj själv.

Alphakurser

Välkommen att prata livets frågor i en Alphagrupp. Nya grupper drar igång varje termin. I vår har vi Alpha på dagtid och Studentalpha. Läs mer!

Kyrkan på vård- och omsorgsboenden

Vi firar gudstjänst och erbjuder besök, enskild andakt och samtal. Läs mer om tid och plats.

Förskolan Trädet

Förskolan Trädet i Johanneberg, som drivs av Svenska kyrkan, är en mycket populär heldagsomsorg med kristen profil. Läs mer och anmäl ditt barn här.

Följ oss på Facebook!