Johannebergskyrkan

Välkommen till Johannebergskyrkan! Här möts barn, studenter och andra vuxna i gudstjänst och fördjupning, konserter, körsång, café och annan verksamhet.

Johannebergskyrkan är en av två kyrkor i Johannebergs församling. Den andra är Buråskyrkan.

Barockkonsert - Gloria!

Musik av bl a Corelli, Händel och Bach. Helena Ek, sopran, Marie-Louise Marming och Gabriel Bania, barockviolin, Christian Berg, barockcello. Jan K Delemark, orgel och cembalo. Söndag 3 mars kl 18 i Johannebergskyrkan. Samarr med Sensus.

Symfonikonsert - Cappella Summarum

Erik Risberg, pianosolist och Finn Rosengren, dirigent, ger konsert tillsammans med Symfoniorkestern Capella Summarum. Musik av Finzi, Vaughan Williams och Dvorák. Fri entré. Söndag 17 mars kl 18 i Johannebergskyrkan. Läs mer.

Måndagsöppet för barn och vuxen!

Barnrytmiken har en tillfällig paus. Välkommen till Måndagsöppet, sång, musik, rörelse, lek och fika, för barn 0-5 år i vuxens sällskap. Måndag kl 10.30-12.30 i Johannebergskyrkan.

Café Johanneberg

Välkommen in i kyrkan till en stunds gemenskap runt borden. Kaffe, te, smörgås och något bakverk, 20 kr. Tisdagar kl 12.45-14 i Johannebergskyrkan. Musik och andakt från kl 12. Låt det smaka!

Musikandakt vid lunchtid!

Lyssna till soloklarinettisten Axel Korsgren Norrby, elev vid Hvitfeldtska Musikgymnasiet. Stanna gärna på en kopp kaffe i Café Johanneberg efteråt. Tisdag 5 mars kl 12 i Johannebergskyrkan.

Veckomässa-en stilla stund mitt i veckan

Varje onsdag kl 18. Ojämn vecka i Buråskyrkan. Jämn vecka i Johannebergskyrkan.

Gud och lammet - bibelstudium

Kom och fördjupa dig i Bibelns sista bok, Uppenbarelseboken, dess betydelse för den första kyrkan och för oss idag. Samtalsledare Niclas Bergenheim. Onsdag kl 19, jämna veckor, efter mässan i Johannebergskyrkan.

Alpha på dagtid-öppen samtalsgrupp om tro och tvivel

Har livet mening? Finns det frid och hopp att få? Vad säger kristen tro? Välkommen till öppen samtalsgrupp med fika/enkel måltid. Varannan månd kl 14-16 i Johannebergs församlingshem. Läs mer.

Herren är min herde- församlingsretreat på Styrsö

Lämna vardagen, i stillhet inför Gud. Retreat på Styrsö i Göteborgs skärgård, fre-lör 12-13 april. Välkommen med din anmälan senast 2 april.

Församlingsbladet "&" - senaste numret

Vilgot är 20 år och chalmerist med framtidsdrömmar, Lilly har firat 100 och ser tacksamt tillbaka på ett spännande liv. I Buråskyrkan har de båda hittat hem. Klicka och läs mer om hopp & förebilder och vad som händer i församlingen!

Leva vidare - samtalsgrupp för dig som sörjer en närstående

Sorgen blir ofta lättare att ta sig igenom om vi får dela den med andra. Därför erbjuder Svenska kyrkan en sorgegrupp för dig som förlorat en närstående. Vi möts vid sex tillfällen och det kostar inget. Läs mer.

Gudstjänst i Johannebergkyrkan

Gudstjänst och bön

Välkommen till församlingens gudstjänster och samlingar. Gudstjänsten är centrum i församlingens liv. Här finns information om när och hur församlingen firar gudstjänst.

Kontakta oss!

Vill du komma i kontakt med någon av församlingens medarbetare?

Klicka här!

Barn i Johannebergskyrkan

Måndagsöppet för barn och vuxen!

Barnrytmiken har en tillfällig paus. Välkommen till Måndagsöppet, sång, musik, rörelse, lek och fika, för barn 0-5 år i vuxens sällskap. Måndag kl 10.30-12.30 i Johannebergskyrkan.

Barnkören Piggelin

En lekfull kör med mycket rörelse, rytmik, fika och fri lek för sångglada barn. Tisdagar i Johannebergskyrkan. Just nu är kören fullbokad, möjlighet att ställa sig i kö.

Förskolan Trädet

Förskolan Trädet i Johanneberg, som drivs av Svenska kyrkan, är en mycket populär heldagsomsorg med kristen profil. Läs mer och anmäl ditt barn här.

Vuxen i Johannebergskyrkan

Alphakurser

Välkommen att prata livets frågor i en Alphagrupp. Nya grupper drar igång varje termin. I vår har vi Alpha på dagtid och Studentalpha. Läs mer!

Dop och konfirmation av vuxna

Blev du aldrig döpt eller konfirmerad? Funderar du på vad kristen tro är? Läs mer.

Sjung i kör! Vilken passar dig?

Gillar du att sjunga? I församlingen finns körer för både barn och vuxna, nybörjare och mer avancerade sångare.

Lovdans- och dramateam

Torsdagskvällar, ojämna veckor, i Buråskyrkan. Dans till lovsång. Kom och ära Gud med din kropp!

Ideell i församlingen

I Johannebergs församling finns många ideella. Du kan också göra en viktig insats - kanske träffar du samtidigt nya vänner. Välkommen att höra av dig!

Hemgrupp - plats att prata och andas ut

En hemgrupp har ofta en handfull deltagare och träffas regelbundet hemma hos varandra.

Samtal och stöd

Vi finns för dig i livets olika skeden för samtal, rådgivning och ekonomiskt stöd.

Klicka för att läsa mer

Musik

Musiklivet i församlingen

Lyssna till lunchmusik, en konsert eller sjung i kör! Församlingen har ett rikt musikliv för alla åldrar.

Följ oss på Facebook!