Välkommen till JÄMSHÖGS FÖRSAMLING

Jämshögs kyrka och Olofströms kyrka är öppna vardagar 9-15. Välkommen in sitt ner i lugn och ro, tänd ett ljus!

Söndagen 4 december - 2 advent

På söndag, 2 advent, firar vi Gudstjänst för små och stora klockan 10.00 på Petrusgården, Jämshög. Göran Hervén och barn och unga medverkar. Servering. Söndagens kollekt Svenska Soldathemsförbundet, 50 % och S:t Lukasföreningarna i Skåne 50 %, swisha till 123 502 4591. Där efter öppnar Julstugan med pyssel, musik och julfika. Varmt Välkommen!

Julstuga för alla åldrar!

Tjuvstarta julen med oss söndagen den 4 december! Vi börjar dagen med gudstjänst på Petrusgården därefter pysslar vi, fikar och njuter av julmusik. Klicka för mer info

Små och Stora

Två knäppta händer i motljus.

Stiftelsen ”Till minne av min mor”

Stiftelsen har till ändamål att ge bidrag till ensamstående äldre behövande kvinnor bosatta inom Jämshögs församling i Blekinge län. Ansök om medel senast 5 december 2022

DECEMBER

Här ser du vad som händer hos oss i december. Välkommen!

Kyrknytt 4

Vecka 46 kommer vinterns nummer av Kyrknytt i brevlådorna. Här läser ni om allt som händer hos oss under vintern. Hoppas vi ses! Har du inte fått tidningen? Hör av dig så skickar vi ett exemplar.

Sorgegrupp

Den 1 december startar vi en sorgegrupp för dig som förlorat en livskamrat, familjemedlem eller nära anhörig. En sorgegrupp är ett tillfälle att träffa andra som också har mist någon närstående. Har du frågor hör av dig till vår diakon Bodil, 0454-97756 Klicka för mer info

LUCIA

Välkommen till Luciagudstjänst med församlingens Luciatåg. Söndagen den 11 december klockan 18.00 i Jämshögs kyrka. Medverkande Mix-kören, Luciakören, solister, musiker och Ulf Kleander.

NOVEMBER

Här hittar du allt som händer hos oss under november! Hoppas vi ses! Välkommen!

GUDSTJÄNSTER

Här hittar du information om Gudstjänster, veckomässor och kyrkornas öppettider. Länkar till våra inspelade gudstjänster och livesändningar.

Klädskåpet TAGE!

Här lägger du saker som du inte längre behöver. Du kan också ta sådant som du har användning för. Du behöver inte lämna något för att få ta något.

Bokskåpet i Olofströms församlingsgård

Välkommen att handla från Bokskåpet Presenter, böcker, småprylar med gott samvete! Klicka dig vidare och se vad vi har just nu!

Så kan du hjälpa Ukraina

Många av oss känner oro och engagemang för Ukraina och viljan att få göra något för att hjälpa till är stor. Just nu stödjer du människorna i Ukraina bäst genom att ge en ekonomisk gåva till svenska hjälporganisationer som redan har ett etablerat arbete i Ukraina eller dess grannländer.

Hjärtstartare i Jämshögs församling

Jämshögs församling har hjärtstartare på 3 platser. Hjärtstartarna utanför entrén till Petrusgården, församlingsgården i Jämshög och Olofströms kyrka/församlingsgård är placerad i ett uppvärmt skåp och är tillgängliga dygnet runt för ALLA som kan behöva dem. Den tredje finns i Jämshögs kyrka.

Nedan hittar du vilka verksamheter vi erbjuder! Välkommen till oss!

Barn & Unga

Babyrytmik, Småbarnssång, Små och stora, After School och Ungdomsgruppen

Någon spelar kyrkorgel.

Körer och musik

Jämshögs kyrkokör, Mix-kören, Lovsångsgruppen, Psalm och sång och Holje Boys

Två personer håller om varandras händer.

Diakoni

Läs mer nedan om Kyrklunch, Bokcafé, Tisdagsträff, Torsdagsträff, Lunch Jämshög, Café Olofström och Café Jämshög! Känner du dig orolig, ensam och behöver prata, välkommen att ringa vår diakon, Bodil.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva