Foto: Mikael Nygren

”TILLSAMMANS i vänskap med människan, skapelsen och Gud" ---Jämshögs kyrka och Olofströms kyrka är vanligen öppna vardagar 9-15. Välkommen in sitt ner i lugn och ro, tänd ett ljus!

Söndagen 21 juli

Varmt välkommen fira Gudstjänst klockan 10.00 med Anders Blixt i Jämshögs kyrka. Söndagens kollekt går till Kvinno- och tjejjouren i Olofström, swisha till 123 502 4591.

Barn & familj hösten 2024

Sommaren pågår för fullt men redan nu kan du kolla in och anmäla dig till någon eller några av hösten grupper inom Barn och familj! Gamla godingar och många nya roliga och spännande grupper!

Tillsammans i sommar!

Nu startar vi vår sommar verksamhet. Kyrklunch, Café och Sinnesromässa har vi hela sommaren. Sommarskoj och Filmkvällar vissa datum. Klicka vidare för tider, platser och datum. Vi ses TILLSAMMANS i sommar! OBS Sommarskoj v 25 i Olofström är inställt!

JUNI - JULI - AUGUSTI

Nu går vi in i sommarmånaderna och här är vårt månadsblad som sträcker sig över hela sommaren! Välkommen! Månadsbladet finns att hämta i våra kyrkor och församlingshem.

Musik i sommarkväll - 2024

Välkommen att njuta av sommarmusik i Jämshögs kyrka eller Kyrkhults kyrka sex söndagskvällar i juni, juli och augusti. Varierande program som fyller sommarkvällarna med toner.

Vitkalkad kyrka i skymningsljus.

Besök en sommaröppen kyrka

Välkommen till Blekinges och Skånes sommaröppna kyrkor. Många av kyrkorna har guidade visningar, utställningar, konserter och aktiviteter för barn. Ladda ner mobilappen Kyrkguiden så har du all information nära till hands.

Konfirmation 2024-2025

Nu är det dags att anmäla sig till konfirmation 2024/2025. Läs om våra olika grupper och anmäl dig! Välkommen!

Kyrknytt - sommaren 2024

Sommarens nummer av Kyrknytt är här! I tidningen kan du läsa om allt som händer hos oss under sommaren. Hoppas vi ses och vi önskar dig en härlig sommar! Saknar du tidningen? Hör av dig till oss så skickar vi ett exemplar.

Våra GUDSTJÄNSTER

Här hittar du information om Gudstjänster, veckomässor och kyrkornas öppettider. Länkar till livesändningar.

Klädskåpet TAGE!

T A G E - pausar för inlämning Stort TACK till alla er som lämnar in kläder och andra saker till vår TAGE! Just nu finns det mycket i TAGE och vi pausar för inlämning under juni-juli och augusti. Välkommen att titta förbi om du behöver något, TAGE är öppet hela sommaren för avhämtning vardagar 9-15.

Lilla Affären i Olofströms församlingsgård och på Petrusgården i Jämshög

Välkommen att handla från Lilla Affären presenter, böcker, småprylar med gott samvete! Lilla Affären finns i entrén till Olofströms församlingsgård och på Petrusgården i Jämshög. Det går bra att betala med swish.

Hjärtstartare i Jämshögs församling

Jämshögs församling har hjärtstartare på 3 platser. Hjärtstartarna utanför entrén till Petrusgården, församlingsgården i Jämshög och Olofströms kyrka/församlingsgård är placerad i ett uppvärmt skåp och är tillgängliga dygnet runt för ALLA som kan behöva dem. Den tredje finns i Jämshögs kyrka.

Blekinge kontrakt

Blekinge kontrakt är ett av 12 kontrakt i Lunds stift inom Svenska kyrkan som omfattar alla församlingar och pastorat i Blekinge.

VÅRA  VERKSAMHETER!
Välkommen TILLSAMMANS med oss!

Barn & Familj

Våra grupper under hösten 2024 är Småbarnsrytmik, Små och stora, Barnvagnsbio, Lek och mini-bagarna, Naturligt-vis, Riddarskolan, Oordnig och Pizzabagarna. Hoppas vi ses!

Fyra ungdomar står med ryggen mot kameran, vända mot vattnet och vinkar. En av dem håller i en regnbåge på en pinne.

För ungdomar upp till unga vuxna

Någon spelar kyrkorgel.

Körer och musik

Jämshögs kyrkokör, Mix-kören, Lovsångsgruppen, Psalm och sång och Holje drängar

Diakoni - Mötesplatser

Kyrklunch, Bokcafé, Tisdagsträff Olofström, Torsdagsträff Jämshög, Skaprglädje, Besöksgrupp, Enskilda samtal

Stöd till Gaza

Act Svenska kyrkans partner är på plats i Gaza och står redo med förnödenheter. Vi bidrar också med psykosocialt stöd till drabbade i både Israel och Palestina. Din gåva behövs!

Ge en gåva till katastrofinsatser