Other languages with Google Translate

Kontakt

Jämshögs församling Besöksadress: Bygatan 2, 29372 JÄMSHÖG Postadress: Bygatan 2, 29372 JÄMSHÖG Telefon:+46(454)97700 E-post till Jämshögs församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Jämshögs församling

VÄLKOMMEN TILL JÄMSHÖGS FÖRSAMLING

Kalendarium vecka 21
Under våren 2019 firar vi att Pilgrimsvägen Skåne Blekinge fyller 10 år.

Dagens tema är Tystnad.

I både Olofströms och Jämshögs kyrka finns pilgrimsstämpel och pilgrimspass.

Temat 23 maj är Bekymmerslöshet.

Har du frågor så hör gärna av dej till Anders Janzon på telefon 0730-37 88 65

10-års jubileum som pilgrimsväg

Under våren 2019 firar vi att Pilgrimsvägen Skåne Blekinge fyller 10 år. Vår etapp startar den 22 maj kl 9 i Kyrkhults kyrka där vi inleder med mässa innan vandringen startar mot Jämshög, ca 18 km totalt. Dagens tema är Tystnad. Vid lunchtid beräknar vi komma till Olofströms kyrka där vi äter medhavd matsäck och har bön innan vi fortsätter vandringen mot Jämshög. I Jämshögs kyrka kommer det att vid ca kl 17 vara andakt. Vandrarna kommer att serveras mat i Petrusgården och de som ska övernatta följer med till Jämshögs folkhögskola. I både Olofströms och Jämshögs kyrka finns pilgrimsstämpel och pilgrimspass. På morgonen 23 maj inleds vandringen med mässa i skolans kapell, därefter går vandringen vidare mot Kiaby och Oppmana/Vånga. Temat 23 maj är Bekymmerslöshet. Har du frågor så hör gärna av dej till Anders Janzon på telefon 0730-37 88 65

Bönsöndagen

Bönen är trons språk, hjärtats samtal med Gud. Bönsöndagen har bönen i fokus. Bönen kan ske i den enskilda människans hjärta som en känsla av lättnad och tacksamhet, en suck av trötthet och sorg, eller ett hjärtats rop i förtvivlan. Det kan vara i form av en tanke av omsorg, kärlek eller oro för en annan människa. Samtal med Gud sker mitt i vardagen, mellan hem, jobb och skola eller i naturen, i stillheten på kvällen eller på natten.

Bönen

Liturgisk färg

Vit

Altardekoration

På altaret ställer vi vita liljor, men inte pingstliljor och vi tänder påskljuset samt sex ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Jeremia kapitel 29, vers 11-14

Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: välgång, inte olycka. Jag skall ge er en framtid och ett hopp. När ni åkallar mig och ber till mig skall jag lyssna på er. När ni söker mig skall ni finna mig. Ja, om ni helhjärtat söker efter mig skall jag låta er finna mig, säger Herren. Jag skall vända ert öde och samla in er från alla de folk och alla de platser till vilka jag har fördrivit er, säger Herren. Jag skall låta er återvända till den plats jag har förvisat er från.

Första Johannesbrevet kapitel 5, vers 13-15

Detta skriver jag till er som tror på Guds sons namn, för att ni skall veta att ni har evigt liv. Och vår frimodiga tro på Gud är denna: om vi ber honom om något efter hans vilja, så hör han oss. Och om vi vet att han hör oss vad vi än ber om, så vet vi också att vi får vad vi ber honom om.

Lukasevangeliet kapitel 11, vers 1-13

En gång hade Jesus stannat på ett ställe för att be. När han slutade sade en av hans lärjungar till honom: ”Herre, lär oss att be, liksom Johannes lärde sina lärjungar.” Då sade han till dem: ”När ni ber skall ni säga: Fader, låt ditt namn bli helgat. Låt ditt rike komma. Ge oss var dag vårt bröd för dagen som kommer. Och förlåt oss våra synder, ty också vi förlåter var och en som står i skuld till oss. Och utsätt oss inte för prövning.” Han sade till dem: ”Tänk er att någon av er går till en vän mitt i natten och säger: ’Käre vän, låna mig tre bröd. En god vän som är på resa har kommit hem till mig, och jag har ingenting att bjuda på.’ Då kanske han där inne säger: ’Lämna mig i fred. Dörren är redan låst, och jag har barnen hos mig i sängen. Jag kan inte stiga upp och ge dig något.’ Men jag säger er: även om han inte stiger upp och ger honom något för vänskaps skull, så gör han det därför att den andre är så påträngande, och han ger honom allt vad han behöver. Därför säger jag er: Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas. Ty den som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas. Finns det någon far ibland er som ger sin son en orm när han ber om en fisk eller ger honom en skorpion när han ber om ett ägg? Om nu redan ni, som är onda, förstår att ge era barn goda gåvor, skall då inte fadern i himlen ge helig ande åt dem som ber honom?”

Psaltaren

Psaltaren psalm 13, vers 1-6

För körledaren. En psalm av David. Hur länge skall du glömma mig, Herre? Hur länge skall du dölja ditt ansikte? Hur länge skall tankarna mala, mitt hjärta ängslas dag efter dag? Hur länge skall min fiende triumfera? Se på mig, svara mig, Herre, min Gud! Ge ny glans åt mina ögon, låt mig inte somna in i döden, låt inte min fiende säga att han besegrat mig, mina ovänner jubla över mitt fall. Jag litar på din godhet, mitt hjärta skall jubla över din hjälp. Jag vill sjunga till Herrens ära, ty han är god mot mig.