Huddinge kyrka

Fastighetsintendent/fastighetsstrateg 

Som fastighetsintendent ansvarar du för den administrativa delen i pastoratets fastighetsförvaltning.

Fastighetsintendent alternativt fastighetsstrateg

Svenska kyrkan i Huddinge (Huddinge pastorat) består av fyra församlingar. I pastoratet finns det en kyrkogårdsförvaltning och en kyrkoförvaltning. I kyrkoförvaltningen samlas pastoratets stöd och servicefunktioner som tex. IT, telefoni, kommunikation, administration, ekonomi, lön och fastighet. 

Huddinge pastorat förvaltar totalt 37 byggnadsverk varav 17 används huvudsakligen i församlingsverksamheten och 12 huvudsakligen av begravningsverksamheten. I pastoratet finns flera kyrkor och kapell samt verksamhetsbyggnader ekonomibyggnader. Totalt omfattar byggnaderna 17 589 m² BRA fördelat på 15 802 m² BRA inom församlingsverksamheten och 1 787 m² BRA inom begravningsverksamheten. Pastoratets kyrkor och kapell är gemensamma kulturskatter att upptäcka och glädjas över. Alla kyrkorna i Huddinge har sin egen karaktär.

Din roll 
Som fastighetsintendent ansvarar du för den administrativa delen i pastoratets fastighetsförvaltning. Du kommer att arbeta med bland annat pastoratets fastighetsregister, vård och underhållsplaner samt andra digitala verktyg kring fastighetsförvaltning. Du kommer också att arbeta med operativa lokal- och säkerhetsfrågor som rör arbetsmiljö kopplade till verksamhetslokalen, exempelvis problem med inneklimat, bristande säkerhet, omfattande skadegörelser mm. Vidare kommer du att vara delaktig i tillsynsärenden, besiktningar och brandskyddskontroller mm. 
Du ansvarar för att följa upp och samordna felanmälningar som resulterar i behov av större åtgärder.  Tillsammans med verksamhetsansvariga stödjer du verksamheten i frågor som gäller systematiskt brandskyddsarbete (SBA) samt frågor kring lås och larm. Du är även länken mellan verksamheten, fastighetsteamet och intern service i operativa fastighets- och säkerhetsfrågor. Du arbetar både strategiskt och operativt, arbetet innebär många kontakter såväl internt som externt. I ditt ansvar ingår att ta fram handlingar och underlag gällande olika fastighetsärenden. Du skriver protokoll och diarieför handlingar i pastoratets fastighetsutskott.
Du ingår i pastoratets fastighetsteam med teknisk förvaltare, driftstekniker och samarbetar med övriga stödpersoner i pastoratet. Du rapporterar till den administrativa chefen.

Din profil
Vi söker dig med högskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning med inriktning inom exempelvis offentlig förvaltning eller fastighetsinriktning, alternativt lång arbetslivserfarenhet av fastighetsfrågor som som vi bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet från yrken inom bygg, el, vvs eller något hantverksyrke. Du har kunskaper inom administration, sekreterarskap, diarium och arkiv, vård och underhållsplaner, upphandling, ta in anbud och behandla offerter samt ekonomisk kunskap. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och kan hantera Office 365. Du får gärna ha erfarenhet från politikerstyrd verksamhet.
Du arbetar målmedvetet och planerar ditt arbete med god framförhållning, effektivt och systematiskt. Du har intresse, vilja och förmåga att ge operativt stöd till andra och månar om att  leverera lösningar. Du är också tydlig, lyhörd och kan skapa delaktighet. Stor vikt läggs också vid förmåga till samarbete och att skapa en god arbetsmiljö. En tydlig kommunikation och serviceanda gentemot våra medlemmar, hyresgäster, besökare och entreprenörer är viktigt lika så att samarbeta prestigelöst tillsammans med övriga kollegor Huddinge pastorat. 

Mer information 
Huddinge pastorat erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar en god arbetsmiljö och en värdegrund som bidrar till en positiv arbetsplats. Du delar och bidrar till svenska kyrkans värderingar. Tjänsten är på heltid och tillträde så snart som möjligt. För tjänsten krävs körkort.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev till hks@svenskakyrkan.se senast 19 juni 2022. Märk din ansökan ” Fastighetsintendent”. Intervjuer sker löpande. Vid frågor hör av dig till Therese Törnros, administrativ chef, tel. 08-588 697 13 therese.tornros@svenskakyrkan.se  eller Kristina Wallenberg, HR tel. 08-588 697 09, e-post kristina.wallenberg@svenskakyrkan.se