Häljarps församling

Andrum

Ny gudstjänstform i Annelövs kyrka den 29 maj kl 18.00.

Blåklint och prästkragar

Sommarro - musikkväll 1 juni kl 19

DEN BLOMSTERTID NU KOMMER. Vi kommer närmare sommaren med doft av blommor och sång. Medverkar gör Vocalia Ensemble under ledning av Adriano Gaglianello på piano. Vi träffas i Lisbeths och Allans trädgård, Råga Hörstadsvägen 33, Asmundtorp. Vid regn ställs kvällen in.

Sopplunch - 9 juni

Grön sparrissoppa med pepparrotscrème, smörgås, dryck och kaffe med hembakad kaka (50 kr). Tor 9 juni kl 12.30, Asmundtorps församlingshem Vi inleder med en kort musikandakt kl 12 i Asmundtorps kyrka.

Gud och Spagetti - 1 juni kl 17

Vi börjar med att äta krämig pastasallad med kyckling. Sen pysslar vi tillsammans och firar en enkel barngudstjänst. Vi träffas i Häljarps församlingsgård.

Två ungdomar jämför sina skostorlekar på ett bord.

Vill du bli konfirmand hos oss?

Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en möjlighet att göra ett djupdyk i livet självt.

Inte som du tror - festen!

2 juni 16.30-21.00 utanför Sofia Albertina kyrka - Årets artist är Liamoo!

Sommarlovskul med musikaltema

Vill du sjunga, pyssla, vara ute, äta glass och vara tillsammans?

Sommarro - musikkvällar

Några kvällar i sommar bjuder vi på musik på olika platser i församlingen.

Liten fika vid Sinnenas trädgård

Njut av fika och trevliga samtal medan trädgården tar fart.

Berättarcafé

Fyra spännande berättelser ur livet, kom och lyssna!

En man plöjer en åker med hjälp av två oxar.

Kriget i Ukraina ger global matkris

Människor som redan lever i fattigdom drabbas hårt av att tillgången på vete och annat livsmedel från Ukraina och Ryssland begränsas. Miljoner människor i Mellanöstern och Afrika behöver stöd.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Vi ber tillsammans för fred.

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Öppen kyrka i Asmundtorp

Välkommen till bön, ljuständning och samtal på fredagar kl. 14-16. Vid förrättningar i kyrkan är den dock stängd. Håll utkik efter "öppetskylten".

Målar snickerier med liten roller

Två kyrkor renoveras

Fram till sommaren 2022 kommer Saxtorps och Tofta kyrkor att vara stängda. Under tiden genomgår de både invändig och utvändig renovering.

En person pratar i en handhållen högtalare.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

"Kristi himmelsfärd kanske kunde få vara en dag för oss som tappat bort Gud." Läs Tankar inför helgen av prästen Charlotte.

Blogg: Act Svenska kyrkan

Vi lever under samma himmel och har samma värde och rättigheter. Men beroende på var vi föds, eller vilket kön vi har, ser verkligheten olika ut. Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Swisha gärna din kollekt till

Vårt swishnummer är 123 349 03 56. Skriv ”kollekt” i meddelandefältet.