Ett rapsfält.
Foto: Joakim Carlström /Ikon

Häljarps församling

Vad händer i sommar?

En humla samlar nektar från blommorna.

Café liten fika

Tisdagar kl. 13.30–15.00, uppstart den 13 juni och avslutning den 25 juli. Vi träffas vid kapellet i Asmundtorp.

Berättarcafé

Sex torsdagseftermiddagar, kl. 13.30–15 med start den 22 juni . Här avnjuter vi en god fika för att sedan lyssna på våra spännande sommarpratare.

Sommarro

Fyra kvällar som bjuder på musik ur olika genrer.

Nytt församlingsblad

Helgen den 3-4 juni delas församlingsbladet ut till samtliga hushåll i Häljarps församling. Observera att bladet kan ligga i reklambunten för er som har reklam. Bladet ska delas ut även till er som har "nej tack till reklam". Vänligen uppmärksamma att bladet nu delas ut på helgen. Har ni inte fått bladet? Anmäl till haljarps.forsamling@svenskakyrkan.se.

Vad händer i Annelöv?

Annelövs kyrkogård kommer under maj-juni att genomgå en omfattande ansiktslyftning.

Inte som du tror – festen!

Festen för dig som börjar åttan i höst eller redan är konfirmerad i Häljarp, Landskrona eller Kvistofta församling under 2022/2023!

En resa vi aldrig glömmer

Resedagbok från konfirmandresan till Krakow, Polen, februari 2023.

Kastanjerna i Tofta

Vid en av höststormarna 2022 knäcktes ett träd i kastanjeallén vid Toftavägen. Det visade sig att fyra träd var drabbade av kastanjeblödarsjuka. Dessa träd ska sågas ner, stubbfräsas och rötter ska tas bort. Träden kommer att ersättas under nästa år.

Flitiga lisor

Snart dags för sommarblommorna

Mellan den 22-26 maj planteras sommarblommor till alla som har blomsteravtal med församlingen. Beroende på vilket avtal man har planteras denna sommar flitiga lisa, pysslingkrage och pelargonia.

Dränering på Saxtorps kyrkogård

Arbetet pågår 22-26 juni 2023. Dräneringsarbetet innebär bland annat grävning för nya rör sker. Vi ber om överseende för eventuella olägenheter som detta kan medföra.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Öppen kyrka i Asmundtorp

Välkommen till bön, ljuständning och samtal på fredagar kl. 14-16. Vid förrättningar i kyrkan är den dock stängd. Håll utkik efter "öppetskylten".

En person i regnrock står och tittar mot havet.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Gud försvinner. Du ser honom bokstavligen lämna, inte bara dig, utan hela jorden." Läs tankar inför helgen med prästen Charlotte Frycklund.

Kvinna sitter på huk och pratar med en liten flicka. De befinner sig på en marknad.

Act Svenska kyrkans blogg

Vi lever alla under samma himmel. Vi har samma rättigheter men verkligheten ser olika ut Läs berättelser och hör röster från Act Svenska kyrkans arbete runt om i världen.

En kvinna står utomhus och spelar gitarr för en grupp barn.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.