Vinterbild av Filipstads kyrka.
Foto: Ylwa Bjur

Filipstads församling

Välkommen hit!

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

Våra expeditioner och personal

Kyrkor/Kapell

Här hittar du alla kyrkor och kapell som finns i församlingen.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Våra filmklipp och bilder

Här hittar du videos/bilder från vår församling, trevligt tittande!

Webb-TV: Se gudstjänst LIVE i Karlstads domkyrka

Klicka här för att se gudstjänsten från Karlstads domkyrka varje söndag 11.00. Den sänds live här på hemsidan. Gudstjänsterna kan ses här i efterhand eller på Glimt TV varje vardag kl.11.00. Det är också här Kungabesöket i Domkyrkan kommer att sändas 7 september.

bildpuff kalender

Kalendern

Vad händer i Svenska kyrkan? Vår gemensamma kalender visar aktiviteter och verksamhet runt om i landet.

Svenska kyrkans Spotify

Listor från profilen Svenska kyrkan. Här finns flera listor, t.ex svenska psalmer, hopp och oändlig nåd.

Vi söker gravrättsinnehavare

Många gravar saknar någon som ansvarar för graven. På sikt kan det innebära att gravstenen plockas bort. Därför vill vi gärna komma i kontakt med släktingar eller närstående som kan tänkas stå som innehavare. Kontakta kyrkogårdsförvaltningen för mer information.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.