Foto: Gustaf Hellsing

Tack för ditt bidrag till mindre hunger i världen

Nyhet Publicerad

Påsken är här och årets fasteinsamling är över. Med paltservering, lotterier och kollekter har vi i Sävar församling samlat in mer än 25 000 kronor.

Jordens resurser skulle räcka till alla om vi delade rättvist. Men ändå kan 795 miljoner människor inte äta sig mätta. Under fastekampanjen 2017 har Svenska kyrkans internationella arbete lyft en av våra allra mest grundläggande mänskliga rättigheter: rätten till mat.

Årets fasteinsamling avslutades på palmsöndagen och vi är glada att vi tillsammans med alla engagerade församlingsbor har kunnat samla ihop hela 25 182 kronor till arbetet för att minska hunger och fattigdom.

Bland annat har vi i år serverat inte mindre än 171 portioner palt och 91 portioner soppa med klimp under våra traditionsenliga fasteluncher i Sävar. I Täfteå annordnades semmelfest där alla intäkter gick till insamlingen och företag och privatpersoner har varit med och skänkt priser till lotterier. D essutom har vi vid flera tillfällen under fastan tagit upp kollekter som gått till fasteinsamligen.

Skulle du trots allt ha missat att lämna ditt bidrag finns fortfarande möjligheten. Klicka på bilden nedan och läs om ko-effekten och anmäl dig som månadsgivare. Gör en insats för att färre barn och vuxna ska behöva gå och lägga sig hungriga.

Två majskolvar mot blå himmel

Livräddare i fält

Mat är en mänsklig rättighet, ändå går miljoner människor på jorden hungriga. Det är en fråga om fördelning – vi delar inte lika på resurserna.