Foto: Shuttersrock

Drop in-vigsel i Gammelstad 4 juni

Nyhet Publicerad

Lite enklare, lika stort. Lördag 4 juni är Nederluleå kyrka, medeltidskyrkan i Gammelstad, öppen för drop in-vigsel kl. 9-15. Det är tredje gången Nederluleå församling bjuder in till vigsel utan föranmälan i Nederluleå kyrka.

– Man behöver inte boka något i förväg. Det är bara att ta med hindersprövning, vigselintyg och id-handlingar och komma till kyrkan, säger Viktoria Rumann, som är en av de tre präster som kommer att viga under dagen.
Att gifta sig under drop in-dagen kostar ingenting. Församlingen bjuder på präst, musiker, sångsolist, kaffe, tårta och alkoholfritt bubbel. Minst en av parterna måste vara medlem i Svenska kyrkan. Det kan man bli på plats om man vill.

Nederluleå kyrka har varit stängd under flera månader för invändig rengöring. Kor, tak, väggar, träinventarier och historiska dokument har rengjorts och konserverats, så nu är det en vacker och ljus kyrka som eventuella brudpar möts av på lördagen. Dagen därpå, söndag 5 juni kl. 10, kommer prästen Stefan Olofsson att berätta om målningarna i takvalvet med anledning av kyrkans nyöppnande. Därefter hålls en mässa i sommartid.  

Kontaktperson: Viktoria Rumann, präst, 0920-27 70 66, 073-274 60 49.

Läs mer: Drop in-vigsel i Nederluleå kyrka 4 juni 2016