Maja och Lovisa berättar om sin resa till Nepal.
Foto: Birgitta Ryås

Från Svartlå till Nepal

Nyhet Publicerad

Under förra Matteustorsdagen berättade Lovisa Bergdahl och Maja Pekkari, som nyligen blev utsedda till kvinnliga förebilder i Boden, om sina upplevelser som volontärer i Nepal.

Det blev en spännande kväll i Matteuskyrkan när Lovisa Bergdahl, 21 och Maja Pekkari, 18  från Svartlå berättade om sin tre veckor långa volontärresa till Nepal förra året.

De var i en skola i närheten av Kathmandu. När de såg hur mycket som saknades när det gäller inredning, skolmaterial, leksaker och spel startade de en insamling. Denna gav långt mer än vad de hade vågat drömma om och den fortsätter än. För de insamlade pengarna kunde de köpa många saker som blev till både nytta och glädje i skolan.

Lovisa och Maja berättade engagerat och livfullt om sina upplevelser för de församlade i Matteuskyrkan. Fyra dagar efter att de hade kommit hem blev det en stor jordbävning i området med mycket förstörelse och många dödsfall – men barnen och lärarna i skolan överlevde och hade stor glädje av det som Lovisa och Maja hade köpt in.

Vi från Matteuskyrkan vill önska dem lycka till och Guds välsignelse i deras liv och i deras fortsatta kontakter med Nepal.

Vid pennan

Birgitta Ryås, präst i Svenska kyrkan i Boden

Maja berättar om sin resa till Nepal.
Foto: Birgitta Ryås