Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon:+46(8)7476600 E-post till Boo församling

Boo Kammarkör

Boo Kammarkör är en kör med hög musikalisk ambitionsnivå. Vi sjunger gärna stora verk av Mozart, Fauré, Rutter, Vivaldi och Bach. Visor, folkmusik och á capella, eller med ackompanjemang, har också en självklar plats hos oss.

Musikaliskt rör sig kören mellan olika genrer med tyngdpunkt på den klassiska repertoaren. Kören tar sig an både a cappella-musik och större kör- och orkesterverk av såväl traditionella som moderna tonsättare.

Boo Kammarkör medverkar i konserter och gudstjänster i framför allt Boo kyrka, men även i andra delen av Sverige och övriga världen. De senaste utlandsresorna har gått till Vitryssland, Irland och Polen.

Boo Kammarkör har sin hemvist i Boo Församling strax utanför Stockholm och startades 1999 som Kammarkören Boo Cantabile. 2015 antog kören det nuvarande namnet för att ytterligare förstärka kopplingen till Boo, en församling med lång körtradition.

Hösten 2019 innebär en nystart för Boo Kammarkör. Nu söker vi erfarna och drivna sångare med god notläsningsförmåga, omfång och gehör till alla stämmor. Gundega Novotny tar över som körledare och här finns stor möjlighet att vara med att forma kören inför framtiden. Välkommen att höra av dig för att boka tid för en provsjungning.

Torsdagar klockan 19.00-21.30 i Kyrkans hus, Orminge C

Gundega Novotny