Kyrkomusiksymposium 2018 Uppsala. Konsert The Passion of St John, domkyrkan.

Konserter

I Boo församling bjuds det på ett stort utbud av spännande konserter. Här finner du allt från klassiska konserter till nyskapande musik.

SOMMARMUSIKEN I BOO KYRKA

I sommar bjuder vi på ett härligt musikprogram med fri entré vid alla konserter. Maxantalet besökare är 36 st/konsert. Du förbokar dina biljetter via respektive länk. Varmt välkommen!

27/6 ”Jazz i sommarkväll”
Jazzensemble bestående av Ted Hector flygel, Emil Eriksson kontrabas och Johan Westerlund trummor spelar egna kompositioner samt jazz och visa.

4/7 ”Divertimento!”
Stråkensemble under ledning av Anders Modigh spelar vackra klassiska stycken av bland andra Mozart, Schostakovitj och Dvorak.

11/7 ”Havets sånger”
Sopranen Karin Lundin & organisten Mathias Kjellgren bjuder på ett härligt program på temat hav och sjö med tonsättningar av bl.a. Nordqvist, Sibelius och Nystroem.

18/7 ”Här och nu”
Vokaltrion Irmelin bestående av Maria Misgeld, Karin Ericsson Back och Eva Rune sjunger och berättar om livet, kärleken och naturen. Kulning, snirkliga trestämmiga koraler och nordisk folkblues samsas med polsketrallar och kärleksvisor.

Boka din biljett HÄR

1/8 ”Concerto Subito! -barockmusik i sommarkväll”
Barockensemblen Concerto Subito! bestående av Hanna Schröder mezzosopran, Maria Solgaard-Holm barockviolin, Leif Henrikson viola da gamba och Lars-Erik Larsson luta framför vokal och instrumental musik. Programmet bjuder bl.a. på gambamusik av Marin Marais, Airs de Cours, vokalmusik av Heinrich Schütz samt den berömda "Faronell's Ground" av Michael Farinel.

8/8 ”You’ve Got a Friend”
Ingela Olson sång, Viktor Sand saxofon/flöjt, Juan Mendoza bas, Ola Bothzén slagverk och John Pååg piano framför pop, soul och jazz i gospelns gränsland.

Höstens konserter

24/8 Sensommarkonsert ”Efter hägg och syrén”
Kl. 12.30 i Duvan.
Nonakören
Dirigent: John Pååg
Fiol/Sång: Susanne Francett
Kontrabas: Eric Francett
Piano: Maria Westerlund

29/8 ”Orgelhälsning från Lettland”
Diplomorganisten Ligita Sneibe från Lettland framför Lettisk orgelmusik av bl. a. Indra Riše, Imants Zemzaris, Aivars Kalējs, Alfrēds Kalniņš. Ligita har konserterat i flertal länder i Europa samt i Japan. Detta blir den sista orgelkonserten i Boo kyrka innan kyrkan stängs för renovering!

26/9 Konsert ”Gloria” kl.18.00  i Boo kyrka.
Vivaldis Gloria & Mozarts Regina Coeli  KV108
Boo kammarkör och orkester
Sopran Karin Lundin
Mezzosopran Maria Nordstedt
Dirigent: Gundega Novotny

10/10 Konsert med Vokalen, Duvan.

19/10 Lunchkonsert med Nonakören. Kyrkans hus, Orminge C. Kl 12.30

24/10 Konsert ”Seasons of love” kl.18 i Boo kyrka
Boo Pop med musiker
Dirigent: John Pååg

18 & 20/10 Konsert för världens barn
Barnkörerna deltar. Duvan.

24/10 Konsert med Boo POP
Duvan kl 18.00.

7/11 Minneskonsert med Boo kammarkör
Duvan kl 18.

Program för jul och advent kommer i höst!

Kyrktaxi

Du som har svårt att på egen hand ta dig till våra lokaler, har möjlighet att få kyrktaxi. Ersättningen gäller för resor till gudstjänster och konserter inom Boo församling. Ring vår växel 08-747 66 00 för att boka kyrktaxi.