Foto: Ann-Sofie Nilsson

Anderstorps församling

Välkommen till vår församling!

Välkommen till kyrkan!

På söndag kl. 18.00 är det Musik i sommarkväll i kyrkan. Anna-Karin Gabrielsson håller ihop gudstjänsten. Temat för kvällen är " Strövtåg i hembygden" och medverkar gör Isac Johansson och Lydia Egerhag med sång och musik. Välkommen! Kollekten går idag till Hela Människan. Du kan swisha ditt bidrag till 123 668 73 62. Märk med "kollekt 21/8". Har du inte swish kan du ge en gåva till Act Svenska kyrkan på plusgiro 90 01 22-3 eller bankgiro 900-1223. Tack för din gåva!

Roligheter

Under våren har vi inte gjort så många inspelningar som vi gjorde tidigare under pandemin, men några har det blivit. Här kommer lite klipp från det som blev lite tokigt. Håll till godo och glad sommar!

Symboljakt

I sommar kan du gå på symboljakt i Anderstorps kyrka! Klicka här och läs mera.

Konfirmander

Vi drar igång en ny konfirmandgrupp för 2022/2023 . Anmäl dig snarast om du är intresserad! Du anmäler dig till Marita Falk på mail: marita.falk@svenskakyrkan.se Har du frågor kan du höra av dig till Marita Falk på telefon 0371-83143. Klicka här för mer information.

Sommartider på pastorsexpeditionen

Under perioden 4 juli-21 augusti har Pastorsexpeditionen i Gislaved öppet alla vardagar kl. 9.00-12.00. Finns vi på plats, och har möjlighet, så tar vi emot ärenden även andra tider. Du når all personal via expeditionen i Gislaved på telefonnummer 0371-83100 - de kopplar dig vidare. I Anderstorp finns vi på plats lite sporadiskt under sommaren. Vill du prata med någon av oss - ring bara på dörrklockan eller slå en signal på telefonen, så märker du om vi finns tillgängliga. Trevlig sommar!

Titta på gudstjänster från Anderstorps kyrka

Här kan du titta på söndagens gudstjänster från vår kyrka. Klicka här så hittar du gudstjänsterna. Scrolla sedan nedåt så kan du sen klicka på den söndag du vill titta på. Copyright: Texter ur Bibel 2000(c) Svenska bibelsällskapet

Bibelstudium över Markus evangelium

Välkommen att vara med på lite fördjupning i Markus evangelium! Anna-Karin Gabrielsson kommer att presentera texterna och fundera lite kring dem. Ibland kommer vi att ha lite experthjälp i form av Göran Larsson, präst i Svenska kyrkan som har ägnat sitt liv åt studier av judendomen, Gamla testamentet och andra judiska skrifter samt den judisk-kristna dialogen. Välkommen att vara med!

Andrum från Mariakapellet

Välkommen till en stunds Andrum från vardagen. Lugnt, enkelt och meditativt. Välkommen att vara med på detta digitala sätt.

Ljugarebänken

Första onsdagen i månaden kl. 14.30-15.30 finns det möjlighet för dig som är man att samtala med andra män på Klockaregården. Samtalsledare är Kent Jönsson. Nu är det sommarledigt, men vi startar igen 3 augusti. Välkommen!

Ekumenisk bön med nattvard

Varje torsdag morgon kl. 9.00 är det mässa. Här turas vi om att vara värd för mässan. Varannan månad (februari, april, juni, oktober och december) är det i Mariakapellet i församlingshemmet och varannan månad i Equmeniakyrkan (januari, mars, maj, september och november). Vi ber, sjunger och firar nattvard tillsammans. Även i vår kommer det att vara lite fler mässor i Mariakapellet än i Equmeniakyrkan, så håll utkik i annonsering. Sista mässan blir den 16 juni.

QR kod

I Anderstorps kyrka och ute på kyrkogården finns det numera så kallade QR-koder. Om du har en QR-läsare i din smartphone kan du scanna denna kod och då få lyssna till en röst som läser upp en del om kyrkans historia eller om personerna i utvalda gravar. För dig som inte har en smartphone med QR-läsare så har vi gjort häften till kyrkogårdsvandringen som finns inne i kyrkan. Det är bara att gå in och hämta. Det finns också möjlighet att lyssna på berättelserna via en dator. Klicka här så hittar du länkarna.

Besök Anderstorps kyrka virtuellt

Nu finns det möjlighet att digitalt "besöka" och få lite historia om pastoratets alla kyrkor. Klicka vidare här så hittar du en länk.

Digital kyrkogårdsvandring

Nu finns det möjlighet att gå en digital kyrkogårdsvandring på kyrkogårdarna i Anderstorp, Burseryd, Båraryd, Norra Hestra, Reftele, Södra Hestra, Villstad, Våthult och Öreryd. Du kan välja att besöka dessa kyrkogårdar och med hjälp av din smartphone ta del av kyrkogårdsvandringarna eller lyssna här på webben. Välkommen!

Musikandakter från Anderstorps kyrka

Våren 2020 hade vi Musikandakter i kyrkan på tisdagar och torsdagar kl. 14.00. Här kan du titta på dem i efterhand. Klicka här så hittar du andakterna. Scrolla sedan nedåt så kan du sen klicka på den andakt du vill titta på. Copyright: Texter ur Bibel 2000 (c) Svenska bibelsällskapet.

Gudstjänster från andra kyrkor i Gislaveds pastorat

Här kan du titta på gudstjänster från pastoratets andra kyrkor.

Morgon- och kvällsandakt

Måndagen den 31 maj gjorde församlingsherde Anders Hullfors sin sista digital andakt för denna gången. Nu när vi äntligen kan öppna upp våra kyrkor så är ni välkomna till våra gudstjänster. Morgon- och kvällsandakterna kommer att finnas kvar på vår hemsida. Klicka här för att komma till andakterna.

Öppen kyrka

Du som känner att det skulle vara fint att bara få gå in i vår fina kyrka och sitta ner en stund och kanske tända ett ljus i vår ljusbärare - välkommen in. Kyrkan är öppen dagtid.

Enskild nattvardsgång

Vi erbjuder dig enskild nattvardsgång. Boka tid med din församlingspräst, klicka här för kontaktuppgifter till din församlingspräst. Välkommen!

Behöver du prata med någon?

Om du har behov att prata med någon kontakta då Prästen Anna-Karin Gabrielsson 0371- 831 31, Pedagog Marita Falk 0371-831 43, Diakon Emma Tolf 0371-831 34, Diakoniassistent Daniel Karlsson 0371-831 40.

Personal

Vi arbetar i Anderstorps församling

Spotify Business lägger ner

Den 31 mars 2019 kommer licensen Spotify Business att försvinna. Det innebär att Spotify inte längre får användas i våra kyrkor. Här kan du läsa hur du ska göra för att kunna använda inspelad musik i kyrkan.

Dop

GRATTIS OCH VÄLKOMNA TILL DOP I SVENSKA KYRKAN Nu vill vi hälsa välkommen till dop. Dopet är en helig handling, det sker bara en gång men har betydelse för hela livet.

Konfirmation

Det år du fyller fjorton bjuder Svenska kyrkan in till konfirmation. Konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och dig! ​

Vigsel

Kärleken kommer från Gud. Alldeles gratis. Kyrkan vill gärna välsigna er kärlek genom ett bröllop i kyrkan eller på annan plats. Tillsammans med präst och musiker kan ni forma en högtid med personlig stil som följer er hela livet.

Begravning

När någon dör skakas tillvaron i sina grundvalar. Ingenting blir sig längre likt och tillvaron ter sig kaotisk. Ofta behöver man fixa det praktiska, samtidigt som man behöver få tid att sörja den som gått bort. Som kyrka vill vi finnas till stöd och hjälp.

Kyrkdörren

I vårt gemensamma församlingsblad kan du läsa om vår verksamhet.