Foto: Ann-Sofie Nilsson

Anderstorps församling

Välkommen till vår församling!

Välkommen på gudstjänst i helgen!

På söndag är du välkommen till Musikgudstjänst i kyrkan kl. 18.00. Anna-Karin Gabrielsson leder gudstjänsten. Stefan Petzén med vänner framför kända och egenskrivna visor i folkton. Välkommen! Denna helg går kollekten till EFS. Du kan swisha din gåva till 123 668 73 62. Märk med "kollekt 28/4". Självklart går det också bra att lämna kontanter på plats i kyrkan. Har du inte möjlighet att vara i kyrkan och inte har swish, men ändå vill ge en slant, går det bra att skänka en gåva direkt till Act Svenska kyrkan via plusgiro 90 01 22-3 eller bankgiro 900-1223. Tack för din gåva!

Spagettigudstjänst

På onsdag kl. 17.00 är det dags igen för spagettigudstjänst i Mariakapellet. Det är en kort gudstjänst som är anpassad för de minsta. Efteråt så äter vi spagetti och köttfärssås tillsammans. Välkommen!

Påskvandring i Anderstorps kyrka

I kyrkan har vi byggt upp scener i fönstren med våra bibliska figurer, som gestaltar den första påsken. Välkommen in och titta, läs och lyssna. Eller så kan du göra en digital påskvandring här via datorn.

Tack till dig som stöttade vår insamling till Act!

Tack till alla som stöttade insamlingen till vårt internationella arbete ACT! Tack till alla som bakat och köpt fika! Tack till alla som köpt lotter! Ett särskilt tack till er som skänkt priser till lotteriet: -Ica supermarket Anderstorp -PeWes -Lopus -Audio video -Sofies verkstad -Florista -Bernts -Contur -Mathias Johansson -Arvids

Morgonmässa i Mariakapellet

Nästan varje torsdag kl. 9.00 firar vi mässa i Mariakapellet. Du är varmt välkommen! Vårstart den 11 januari. Vissa torsdagar är vi inte på plats och då är mässan inställd. De torsdagar som är inställda är: 15 februari, 28 mars och 9 maj.

Andrum i Mariakapellet

Välkommen till en stunds Andrum från vardagen. En lugn, enkel och meditativ mässa nästan varje torsdag kl. 18.30 i Mariakapellet. Du är välkommen att vara med! Under pandemin spelade vi in några Andrum. Dessa finns fortfarande att se om du klickar här. Andrum har nu avslutats för terminen, välkommen tillbaka igen till hösten!

Förmiddagskaffe

Ungefär varannan onsdag mellan kl. 10.00 och ca 11.30 finns det möjlighet att komma på Förmiddagskaffe i församlingshemmet. Det blir mest prat och fika, men några tänkvärda ord skickar vi också med. Välkommen! Vårens träffar börjar den 10 januari.

Ljugarebänken

Första onsdagen i månaden kl. 14.30-15.30 finns det möjlighet för dig som är man att samtala med andra män på Klockaregården. Samtalsledare är Kent Jönsson. Vårens träffar blir 10 januari, 7 februari, 6 mars, 3 april och 8 maj. Välkommen!

Titta på gudstjänster från Anderstorps kyrka

Här kan du titta på söndagens gudstjänster från vår kyrka. Klicka här så hittar du gudstjänsterna. Scrolla sedan nedåt så kan du sen klicka på den söndag du vill titta på. Copyright: Texter ur Bibel 2000(c) Svenska bibelsällskapet

Öppen kyrka

Du som känner att det skulle vara fint att bara få gå in i vår fina kyrka och sitta ner en stund och kanske tända ett ljus i vår ljusbärare - välkommen in. Kyrkan är öppen dagtid.

QR kod

I Anderstorps kyrka och ute på kyrkogården finns det numera så kallade QR-koder. Om du har en QR-läsare i din smartphone kan du scanna denna kod och då få lyssna till en röst som läser upp en del om kyrkans historia eller om personerna i utvalda gravar. För dig som inte har en smartphone med QR-läsare så har vi gjort häften till kyrkogårdsvandringen som finns inne i kyrkan. Det är bara att gå in och hämta. Det finns också möjlighet att lyssna på berättelserna via en dator. Klicka här så hittar du länkarna.

Besök Anderstorps kyrka virtuellt

Nu finns det möjlighet att digitalt "besöka" och få lite historia om pastoratets alla kyrkor. Klicka vidare här så hittar du en länk.

Digital kyrkogårdsvandring

Nu finns det möjlighet att gå en digital kyrkogårdsvandring på kyrkogårdarna i Anderstorp, Burseryd, Båraryd, Norra Hestra, Reftele, Södra Hestra, Villstad, Våthult och Öreryd. Du kan välja att besöka dessa kyrkogårdar och med hjälp av din smartphone ta del av kyrkogårdsvandringarna eller lyssna här på webben. Välkommen!

Bibelstudium över Markus evangelium

Välkommen att vara med på lite fördjupning i Markus evangelium! Anna-Karin Gabrielsson presenterar texterna och funderar lite kring dem. Vi får också lite experthjälp i form av Göran Larsson, präst i Svenska kyrkan som har ägnat sitt liv åt studier av judendomen, Gamla testamentet och andra judiska skrifter samt den judisk-kristna dialogen. Välkommen att vara med!

Musikandakter från Anderstorps kyrka

Våren 2020 hade vi Musikandakter i kyrkan på tisdagar och torsdagar kl. 14.00. Här kan du titta på dem i efterhand. Klicka här så hittar du andakterna. Scrolla sedan nedåt så kan du sen klicka på den andakt du vill titta på. Copyright: Texter ur Bibel 2000 (c) Svenska bibelsällskapet.

Gudstjänster från andra kyrkor i Gislaveds pastorat

Här kan du titta på gudstjänster från pastoratets andra kyrkor.

Morgon- och kvällsandakt

Måndagen den 31 maj gjorde församlingsherde Anders Hullfors sin sista digital andakt för denna gången. Nu när vi äntligen kan öppna upp våra kyrkor så är ni välkomna till våra gudstjänster. Morgon- och kvällsandakterna kommer att finnas kvar på vår hemsida. Klicka här för att komma till andakterna.

Enskild nattvardsgång

Vi erbjuder dig enskild nattvardsgång. Boka tid med din församlingspräst, klicka här för kontaktuppgifter till din församlingspräst. Välkommen!

Behöver du prata med någon?

Om du har behov att prata med någon kontakta då Prästen Anna-Karin Gabrielsson 0371- 831 31, Pedagog Marita Falk 0371-831 43, Diakon Emma Tolf 0371-831 34, Diakoniassistent Daniel Karlsson 0371-831 40.

Personal

Vi arbetar i Anderstorps församling

Dop

GRATTIS OCH VÄLKOMNA TILL DOP I SVENSKA KYRKAN Nu vill vi hälsa välkommen till dop. Dopet är en helig handling, det sker bara en gång men har betydelse för hela livet.

Inbjudan till konfirmation

Det år du fyller fjorton bjuder Svenska kyrkan in till konfirmation. Konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och dig! ​

Vigsel

Kärleken kommer från Gud. Alldeles gratis. Kyrkan vill gärna välsigna er kärlek genom ett bröllop i kyrkan eller på annan plats. Tillsammans med präst och musiker kan ni forma en högtid med personlig stil som följer er hela livet.

Begravning

När någon dör skakas tillvaron i sina grundvalar. Ingenting blir sig längre likt och tillvaron ter sig kaotisk. Ofta behöver man fixa det praktiska, samtidigt som man behöver få tid att sörja den som gått bort. Som kyrka vill vi finnas till stöd och hjälp.

Kyrkdörren

I vårt gemensamma församlingsblad kan du läsa om vår verksamhet.