Sommarkonserter i Christinae kyrka

Välkommen till konserter i sommartid under juli månad söndagar kl 19.00

Söndag 7 juli kl 19.00
Virvlande danser och vilda amazoner. Karlsson Barock under ledning av Göran Karlsson. En av Sveriges främsta barockorkestrar framför musik av kvinnliga tonsättare från 1600- och 1700-talet samt Orkestersvit nr 3 av J.S. Bach, som innehåller den välkända satsen Air.

 

Söndag 14 juli kl 19.00
En droppe stillhet. Med stämsången i centrum framför Eivy vokalensemble sånger som speglar livets glada, men också svåra stunder. Nya tonsättningar av Karin Boyes dikter varvas med välkända visor och gruppens egna kompositioner. Eivy vokalensemble består av: Kajsa Ekstener, Elise Malmström, Linnéa Hesselstrand, Amanda Esborn och Jonna Andersson.

Söndag 21 juli kl 19.00
Puentes. Är ett möte mellan fyra musiker-influenser, bakgrunder och traditioner som korsbefruktar varandra. Flamendon är paraplyet under vilket influenserna samlas, men ibland tillåts den strikta flamencoformen lösas upp och något nytt öppnar sig...
Puentes består av: Marianne Holmboe, sång och slagverk, Emil Pernblad, gitarr, Henrik Wartel, slagverk och Kai Sundquist, klarinett, flöjt och saxofon.

Söndag 28 juli kl 19.00
Sånger i vinden.
Få har beskrivit den svenska sommaren så fint som artisten Mats Paulson. I hans och andras sånger sjunger sångerskan Karin Funk tillsammans med multimusikanten Ulf Esborn om vind, doft och tyllgardiner. Karin Funk är känd som en briljant sångerska och musikalartist och Ulf Esborn är välbekant i Alingsås och är för närvarande ute med saxofonisten Johan Stengård.