Dop i Badelunda kyrka utanför Västerås.
Foto: Johannes Frandsen

Dop-lördag i Christinae kyrka

Lördag 2 oktober inbjuder Svenska kyrkan i Alingsås till dop-lördag i Christinae kyrka klockan 10.00- 15.00. Vi ordnar präst, musiker, lokal och fika. Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Allt är gratis.

Hur går det till?

1 - Ring expeditionen, 0322 - 66 91 00, och boka tid:
Uppge dopkandidatens namn och personnummer.

2 - Kom till kyrkan strax före din bokade tid: Tillsammans med prästen väljer ni doppsalm och solosång.

3 - Klädsel: Dopklänning för små barn finns att låna i kyrkan. Döps man som tonåring eller vuxen kan man välja mellan att låna en vit kåpa i kyrkan eller döpas i sina egna kläder.

4 - Dopgudstjänsten: Dopet sker i kyrkan och inleds med en psalm. Alla som döps får ett dopljus samt dopbevis.

5 - Fira: Nu kan ni fira dopet!

Några praktiska saker:
• Barn under 18 år behöver båda vårdnadshavarnas medgivande för att döpas.
• Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan.

Dopet är en fest i Guds familj

Vill du låta döpa ditt lilla barn? Eller är du ung eller vuxen och vill bli döpt själv? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj.

Den som döps blir samtidigt medlem i Svenska kyrkan.

Svenska kyrkan döper både barn och vuxna

Små barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Man behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som bara är att ta emot.

Vid frågor: Kontakta församlingsexpeditionen

Johanna Lundblad

Kyrkogårdsexpedition, Assistent - bokning begravning, gravsättning, kyrkogårdsärenden, Förvaltningsassistent

Gunilla Rajala