Svenska kyrkan Alingsås Besöksadress: Brunnshusallén 3, 44134 Alingsås Postadress: BOX 325, 44127 ALINGSÅS Telefon:+46(322)669100 E-post till Svenska kyrkan Alingsås

Dagläger på Färgengården

Svenska kyrkan Alingsås bjuder in barn som börjar årskurs 2 upp till de som börjar årskurs 6 till dagläger på Färgengården. Sommaren 2019 erbjuder vi en vecka! Här hittar du som förälder info om daglägret.

OBS! Lägret är nu fulltecknat. Du som anmäler dig efter 2 maj hamnar på reservlista.

Svenska kyrkan Alingsås bjuder in barn som börjar årskurs 2 upp till de som börjar årskurs 6 till dagläger. Lägret är på Svenska Kyrkans lägergård Färgengården vid sjön Färgen, ca 5 minuter från Alingsås.

Datum:
Vecka 32 – 5 augusti - 9 augusti

300 kr, allt ingår - bussresa till och från Färgengården, frukost, lunch, eftermiddagsfika. Betalas kontant på lägret eller via swish.

INFO TILL FÖRÄLDRAR
Info till föräldrar

Buss:
Varje dag klockan 8.00 hämtar en buss upp deltagarna, från Ica Noltorp, Christinae kyrka, Stockslyckekyrkan samt Ängabo och kör mot Färgengården. Bussen går i motsatt riktning 15.30, från Färgengården, och lämnar barnen vid de utsagda platserna.

Program:
Formen på dagarna ser ut såhär:

Bussen plockar upp barn från klockan 8 i Alingsås.
8.30 Frukost, sedan samling med sång, berättelse och bön.
9.30 Förmiddagspass
12.00 Lunch
13.00 Eftermiddagspass
14.45 Fika
15.00 Samling med sång, berättelse och bön.
15.30 Hemfärd med buss.

Varje dag erbjuder vi möjlighet till bad. På passen gör vi olika aktiviteter tillsammans exempelvis, bygger koja, paddlar kantot, leker, skapar och bakar med mera. Vi försöker i möjligaste mån vara ute oavsett väder, men har inomhusutrymmen vid behov.

Pedagog samt fritidsledare är ansvariga för lägret och dessutom är också unga hjälpledare, som finns med i kyrkans verksamhet på terminerna, med på lägret.

På fredagen bjuder vi in anhöriga, släkt och vänner till en avslutningsgudstjänst med eftervarande tårtfest som avrundning. Bussen går som vanligt även fredagen.

Mer information kommer i samband med bekräftelse av plats.

Vid akuta frågor ring pastorsexp. 0322-669 100

Erika  Kärrman