Foto: Kyrkogårds- och fastighetsförvaltningen

Gemla församlingshem

Gemla församlingshem ligger mittemot Öja kyrka och används till församlingsverksamhet, lokalen kan bokas för kalas, dopkaffe, mer mera.

Strax intill Öja kyrka ligger Gemla församlingshem med samlingssalar och mötesplatser.

Längre ner på sidan hittar du information om Gemla församlingshem, öppettider, kontaktuppgifter samt information om gudstjänst och verksamhet.

Uthyrning/utlåning - med anledning av coronapandemin

På grund av coronapandemin kan församlingshemmet just nu bara bokas för dopkalas och minnesgudstjänster. Kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Vid besök i församlingshemmet var vänlig och följ Folkhälsomyndighetens försiktighetsåtgärder:

• Stanna hemma om du är sjuk!
  • Bibehåll en god handhygien
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Håll säkerhetsavstånd

Hitta till Gemla församlingshem

Öpestorpsvägen 2
360 32 Gemla

Kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Monika Bivall

Värdinna/vaktmästare

Gudtjänst och verksamhet

gudstjänst och verksamhet i församling och pastorat

På sidan om Gemla församling finns en kalender med gudstjänstprogrammet för församlingens kyrkor.

Hela pastoratets gudstjänstprogram, det vill säga för Svenska kyrkan Växjös tretton församlingar, hittar du på sidan som heter Gudstjänstprogram.

Alla pastoratets körer, barngrupper, ungdomsaktiviteter, dagverksamheter, stöd och hjälp, volontärarbete och mycket mer hittar du på sidan På gång i Svenska kyrkan Växjö.

Om Gemla församlingshem

Gemla församlingshem ligger mittemot Öja kyrka. Det används dels vid församlingens egna aktiviteter som till exempel barn- och körverksamhet.

Hyra lokal

Församlingshemmet går att hyra för andra aktiviteter. Den större salen rymmer ca 70 sittplatser och den mindre salen rymmer ca 50 sittplatser. Båda salarna är utrustade med ljudanläggning, projektionsduk och dataprojektor. I anslutning till salarna finns ett kök. Sittplatser: Dagrum 30 st, samlingsrum 48 st, andaktsrum 15 st, totalt 83 st.

Tillgänglighet

Huvudentrén är tillgänglig med en ramp och automatisk dörröppnare. Rullstolshiss, handikappanpassad toalett.