Öppen förskola och babycafé

Välkommen till öppen förskola och babycafé med ditt barn eller barnbarn! Vi träffas för att leka, sjunga, umgås, dela erfarenheter och lära känna varandra.

I Västerleds församling finns babycafé och öppen förskola. De är mötesplatser där föräldrar och andra vuxna kan knyta kontakter samt dela sina tankar och funderingar kring barn och föräldraskap. Här finns tid för att umgås och barnen får möta andra barn. Vid varje tillfälle är det samling med sånger och ramsor och en gång i månaden firas baby-/småbarnsgudstjänst. Det är en gudstjänst med musik, ljuständning och upplevelser utifrån barnen. I köket bjuds det på dryck, smörgås och kaka. Det finns naturligtvis också möjlighet att värma egen medtagen barnmat.

öppen förskola, S:t Ansgar, församlingshuset i alvik

För barn 8 månader–2 år tillsammans med vuxen i S:t Ansgars förskolas lokaler i Församlingshuset. Här kan barn och vuxna leka, läsa sagor och träffa nya och gamla vänner. Klockan 14.00 är det samling med sånger och ramsor. Vid varje tillfälle bjuds det på fika och det finns även möjlighet att värma medhavd mat till barnen. Begränsat antal platser, lista att skriva upp sig på finns på anslagstavlan i entrén från klockan 13.15. Barnvagnsparkering utomhus med möjlighet att låsa fast, ta med lås.
Tid: Tisdagar och torsdagar kl. 13.30–15.30.
Öppet hösten 2019: 3 september–3 december (stängt v. 44).

öppen förskola, S:ta birgitta kyrka

För barn 0–5 år tillsammans med vuxen i församlingshemmet vid S:ta Birgitta kyrka. Här kan barn och vuxna leka, läsa sagor och träffa nya och gamla vänner. Klockan 10.00 eller 14.00 är det samling med sånger och ramsor. Vid varje tillfälle bjuds det på fika och det finns möjlighet att värma medhavd mat till barnen. Någon fredag i månaden är det disco.
Tid: Måndagar kl. 13.00–15.30, tisdagar och fredagar kl. 9.00–12.00.
Öppet hösten 2019: 3 september–10 december (v. 44 endast öppet tis 29 oktober kl. 9.00–14.00 för höstlovskul, lunch erbjuds).

Babycafé

Vuxna med barn 0–8 månader är välkomna i församlingshemmet vid S:ta Birgitta kyrka. Här kan barnen vara på mysiga filtar på golvet, upptäcka genom leksaker anpassade för sin ålder och se och höra andra barn. Klockan 14.00 är det samling med sånger och ramsor. Vid varje tillfälle bjuds det på fika och det finns även möjlighet att värma medhavd mat till barnen.
Tid: Tisdagar kl. 13.30–15.30.
Öppet hösten 2019: 10 september–10 december (stängt v. 44).

Församlingspedagog och föreståndare i förskolorna

Anna  Höök

Anna Höök