Foto: Johannes Frandsen Ikon

Öppen förskola och babycafé

Välkommen till öppen förskola och babycafé med ditt barn eller barnbarn! Vi träffas för att leka, sjunga, umgås, dela erfarenheter och lära känna varandra. På grund av coronapandemin tar Öppna förskolan i Alvik och Öppna förskolan samt Babycafé i S:ta Birgitta kyrka emot max 15 vuxna.

I Västerleds församling finns babycafé och öppen förskola. De är mötesplatser där föräldrar och andra vuxna kan knyta kontakter samt dela sina tankar och funderingar kring barn och föräldraskap. Här finns tid för att umgås och barnen får möta andra barn. Vid varje tillfälle är det samling med sånger och ramsor och en gång i månaden firas baby-/småbarnsgudstjänst. Det är en gudstjänst med musik, ljuständning och upplevelser utifrån barnen. I köket bjuds det på dryck, smörgås och kaka. Det finns också möjlighet att värma egen medtagen barnmat.

öppen förskola, S:t Ansgar, församlingshuset i alvik

Vi fortsätter att ta hand om varandra på grund av coronapandemin och tar emot max 15 vuxna!

För barn 8 månader–2 år tillsammans med vuxen i S:t Ansgars förskolas lokaler i Församlingshuset, Alvik. Här kan barn och vuxna leka och träffa nya och gamla vänner. Klockan 14.00 är det samling med sånger och ramsor. Fika finns och möjlighet att värma medhavd mat till barnen. Begränsat antal platser, lista att skriva upp sig på finns på anslagstavlan i entrén från klockan 13.15. Barnvagnsparkering utomhus med möjlighet att låsa fast, ta med lås.
Tid: Tisdagar och torsdagar kl. 13.30–15.30.
Öppet hösten 2021: 7 september–30 november (stängt v. 44).

öppen förskola, S:ta birgitta kyrka

Vi fortsätter att ta hand om varandra på grund av coronapandemin och tar emot max 15 vuxna!

För barn 0–5 år tillsammans med vuxen i barnlokalerna vid S:ta Birgitta kyrka. Här kan barn och vuxna leka och träffa nya och gamla vänner. Klockan 10.00 eller 14.00 är det samling med sånger och ramsor. Det finns fika och möjlighet att värma medhavd mat till barnen. Någon fredag i månaden är det disco.
Tid: Måndagar kl. 13.00–15.30, tisdagar och fredagar kl. 9.00–12.00.
Öppet: 31 augusti–21 december (Höstlovskul v. 44, vi har öppet tisdag 2 nov kl. 9.00-14.00. Pyssel, lek ochh lättare lunch erbjuds)

Babycafé

Vi fortsätter att ta hand om varandra på grund av coronapandemin och tar emot max 15 vuxna!

Vuxna med barn 0–8 månader är välkomna till barnlokalerna vid S:ta Birgitta kyrka. Här kan barnen vara på mysiga filtar, upptäcka genom leksaker anpassade för sin ålder och se och höra andra barn. Klockan 14.00 är det samling med sånger och ramsor. Det finns fika och möjlighet att värma medhavd mat till barnen.
Tid: Tisdagar kl. 13.30–15.30.
Öppet hösten 2021: 7 september–14 december (stängt v. 44)

Församlingspedagog och föreståndare i förskolorna

Anna  Höök

Anna Höök

Västerleds församling

Kontakt, Babycafé och Öppen förskola, S:ta Birgitta

Elin Östberg

Elin Östberg

Västerleds församling

Församlingsassistent

Kontakt, Öppen förskola i Församlingshuset, Alvik

Susanne Bergsten

Västerleds församling

Förskollärare