Välkommen till Uppvidinge pastorats hemsida!

Kyrkogårdsarbetare Uppvidinge pastorat
Säsongsanställning 100 %

Kyrkogårdsarbetare Uppvidinge pastorat Säsongsanställning 100 %

Kyrkorådets ordförande Lars Carlsson presenterar tankarna kring sitt uppdrag och mandatperioden 2018-2021.

Krönika

Välkommen att mötas i våra språkcaféer!

Språkcafé

Välkommen att mötas i våra språkcaféer!

Har du en stund över? Vill du hjälpa en medmänniska?

Du behövs!

Har du en stund över? Vill du hjälpa en medmänniska?

Välkommen till pastoratets barngrupper!

Fastekampanjen startar 11 februari och avslutas 25 mars. I Uppvidinge pastorat jobbar vi på olika sätt med att uppmärksamma och bidra till kampanjen!

Fastekampanjen 2018

Fastan - Tid för reflektion och förberedelse

Fastekalender 2018

Fastan - Tid för reflektion och förberedelse

I Svenska kyrkan Uppvidinge kan du fira gudstjänst vid flera tillfällen under veckan. Välkommen att delta!

Gudstjänster

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg

Du är välkommen med din sorg. I alla tider har kyrkan mött sörjande människor och har därför stor och lång erfarenhet av just det. Du erbjuds både ritualer som hjälper dig genom den akuta sorgen och möjlighet till olika typer av stödjande samtal.

Stöd i sorgen

Svenska kyrkan är Sveriges största kristna trossamfund. I vår organisation ryms en mångfald av möten och verksamheter, både i Sverige och utomlands. Här hittar du fakta och kontaktuppgifter.

Om Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Hur blir man medlem i Svenska kyrkan?

Inga Zakou får stöd i sorgen hos Svenska kyrkan i Ayia Napa på Cypern där hon bor. Läs Ingas berättelse.

"Utan kyrkan hade jag gått under"

Med Morgan Tsvangirais död i veckan och Robert Mugabes avgång har en politisk epok i Zimbabwes moderna historia avslutats. Valen 2018 blir avgörande för om landet utvecklas mot demokrati. Kyrkornas roll som ledande inom civilsamhället blir allt viktigare.

Internationella bloggen