Välkommen till Uppvidinge pastorats hemsida!

Präst Jan Carlsson delar sina tankar i advent- och juletid

Krönika - Advent

Präst Jan Carlsson delar sina tankar i advent- och juletid

I Svenska kyrkan Uppvidinge kan du fira gudstjänst vid flera tillfällen under veckan. Välkommen att delta!

Gudstjänster

Församlings assistent Camilla Åberg, Älghults församling, har startat projektet Recycling

Projekt Recycling

Nu finns det hjärtstartare i Uppvidinge pastorat!

Hjärtstartare

Nu finns det hjärtstartare i Uppvidinge pastorat!

Välkommen till pastoratets barngrupper!

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg

Du är välkommen med din sorg. I alla tider har kyrkan mött sörjande människor och har därför stor och lång erfarenhet av just det. Du erbjuds både ritualer som hjälper dig genom den akuta sorgen och möjlighet till olika typer av stödjande samtal.

Stöd i sorgen

Svenska kyrkan är Sveriges största kristna trossamfund. I vår organisation ryms en mångfald av möten och verksamheter, både i Sverige och utomlands. Här hittar du fakta och kontaktuppgifter.

Om Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Hur blir man medlem i Svenska kyrkan?

Omsorgen om medmänniskan står i centrum också i arbetet för Svenska kyrkan i utlandet. Att besöka sjuka, de som sitter i fängelse, den som är ensam är en viktig del i arbetet. Här nattvandring bland skandinaviska ungdomar på Cypern. Utlandskyrkan behöver ditt stöd.

Hjälp Svenska kyrkan finnas för svenskar utomlands

Nu börjar Svenska kyrkans julkampanj. En kampanj som handlar om varje barns rätt till ett tryggt liv utan våld och övergrepp. En kampanj som handlar om barn som Boyet. Tänd hoppets ljus tillsammans med internationella chefen Erik Lysén.

Internationella bloggen