Other languages with Google Translate

Vi mötte Svenska kyrkan i utlandet

Möt några av de svenskar som kommit i kontakt med en församling i utlandet. Berättelserna rymmer många känslor: skräck, sorg, oro, vilsenhet, tröst, trygghet – och tacksamhet.

När du behöver hjälp av svenska kyrkan i utlandet

Svenska kyrkan i utlandets personal har en speciell kompetens att hjälpa drabbade och anhöriga vid övergrepp, olyckor och katastrofer som berör svenskar utomlands.

Tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), svenska ambassader, konsulat och andra aktörer samarbetar vi för att möta människor i nödsituationer och ge tillfälle för samtal.

Hitta Svenska kyrkan i andra länder. Under kontorstid kan du nå alla utlandsförsamlingar genom växeln på Svenska kyrkans kansli i Uppsala. Telefonnummer dit är 018-16 95 00.

kontakta svenska kyrkan i utlandet

Mejla Svenska kyrkan i utlandet.

Vi är en del av kyrkokansliet i Uppsala.

Besöksadress: Kyrkokansliet, Sysslomansgatan 4, Uppsala

Postadress: Svenska kyrkan, 751 70 Uppsala