Berättelser om svenskar utomlands

Möt några av de svenskar som kommit i kontakt med en församling i utlandet. Berättelserna rymmer många känslor: skräck, sorg, oro, vilsenhet, tröst, trygghet – och glädje.

Ge en gåva som betyder mycket för svenskar utomlands

Var med och bidra till gemenskap för och omsorg om svenskar utomlands. Ge en gåva, handla smycket silverdroppen i webbshopen och ge en minnes- eller hyllningsgåva. Läs mer om hur du kan göra en viktig insats.

När du behöver hjälp av svenska kyrkan i utlandet

Svenska kyrkan i utlandets personal har en speciell kompetens att hjälpa drabbade och anhöriga vid övergrepp, olyckor och katastrofer som berör svenskar utomlands.

Tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), svenska ambassader, konsulat och andra aktörer samarbetar vi för att möta människor i nödsituationer och ge tillfälle för samtal.

Du kan nå alla utlandsförsamlingar genom växeln på Svenska kyrkans kansli i Uppsala. Telefonnummer dit är 018-16 95 00.

kontakta svenska kyrkan i utlandet

Välkommen att kontakta oss på kansliet! Vi är en del av kyrkokansliet i Uppsala.

Mejla Svenska kyrkan i utlandet

Besöksadress: Kyrkokansliet, Sysslomansgatan 4, Uppsala

Postadress: Svenska kyrkan, 751 70 Uppsala

Växel: 018-16 95 00

Givar- och ombudsservice: 018-16 96 00
Svenska kyrkan i utlandets Facebooksida

ge till svenska kyrkan i utlandet

Swish: 9016031
Plusgironummer: 90 16 03-1
Bankgironummer: 901-6031
Inbetalning från utlandet
SWIFT/BIC: NDEASESS
IBAN: SE25 9500 0099 6026 0901 6031

Svenska kyrkan i utlandet kontrolleras av Svenska insamlingskontroll.