Höreda-Hult

Musik och körverksamhet

MUSIK

Att höra musik i kyrkan är ljuvligt. Vi har därför flera konserter om året där vi inbjuder er alla att komma och lyssna för att glädja varandra och Gud.

Till Gudstjänster bjuder vi också regelbundet in kyrkokören eller någon lokal förmåga för att vara med och höja stämningen.

MUSIKLEK

Tid/plats: Torsdagar kl. 14.15-15.00 i Hults församlingshem.

Årskurs: Förskoleklass - åk 2

Här sjunger vi sånger och blandar också in rytmik och lek. Målet är att barnen ska uppleva glädjen i musik och att utveckla motorik och få  lite baskunskaper i musiklära. Gruppen ges också många tillfällen att framföra sina sånger på gudstjänster.

Barnens medverkan i gudstjänstlivet är något som uppskattas och värdesätts mycket högt.

TONTRÄFFARNA

Tid/plats: Tisdagar kl. 14.15 -15.30 i Hults församlingshem.

Åkrskurs: 3 - 6

Här sjunger vi sånger och blandar även in spel på instrument och lite musiklära. Vi breddar också med olika stilar och genrer i låtvalen. Målet är att bygga vidare på det sångintresse som finns hos barnen och att utveckla färdigheter och glädjen i att musicera på ett bra sätt.

Gruppen ges många tillfällen att framföra det som övats in på gudstjänster och är en viktig del i församlingens gudstjänstliv.

HULTS KYRKOKÖR

Tid/plats: Tisdagar kl. 18.30 - 20.00 i Hults församlingshem.

Här anpassas repertoaren efter körens sammansättning och efter kyrkoårets växlingar.

Målet är att kören ska utveckla sångglädjen genom att sjunga en varierad repertoar i olika stilar. Sångerna har också en viktig funktion i gudstjänsten då de kan förstärka ett budskap på ett alldeles unikt sätt.

Kören medverkar vid kyrkans stora och små högtider och utgör en viktig del i kyrkans musikliv.

HÖREDA KYRKOKÖR

Tid/plats: Tisdagar kl. 18.30 -20.00 i Höreda församlingshem.

Höreda kyrkokör är numera ett glatt gäng damer som till vardags träffas i församlingshemmet på tisdagskvällarna. Här blandas sakral repertoar med lättsamma visor. Vi sjunger gärna gospel där bibelordet har en framträdande plats. Psaltarpsalmer av såväl Bengt Johansson som Tomas Boström har funnits på agendan under sista året. På givna sön- och högtidsdagar sjunger vi på gudstjänster i Höreda kyrka, ibland tillsammans med Mellby kyrkokör eller som vid julkonserten, samverkan med en större kör.

Kontaktperson: Urban Gärdborn 0381 - 66 24 55, 072 - 451 24 55

MELLBY KYRKOKÖR

Tid/plats: Torsdagar kl. 19.00-20.30 i Mellby församlingshem.

Här handlar det om en sångglad damkör med församlingshemmet som samlingspunkt. Vi är för närvarande tio korister som sjunger mestadels i Mellby kyrka men också tillsammans med andra körer i närliggande församlingar.

En resa till Iona har satt sina spår; John Bell har vid sidan Tomas Boström blivit något av en favoritkompositör. Afrikansk repertoar står också högt i kurs. Årets höjdpunkt är tveklöst Annandag pingst som fortfarande firas med vårkonsert.

Kontaktperson: Urban Gärdborn 0381 - 66 24 55, 072 - 451 24 55