Bårtäcken

Ett bårtäcke kan vara ett fint alternativ till blomsterdekorationer på kistan.

Bårtäcken

Ett bårtäcke är en vacker textil som läggs på kistan under begravningsakten. Man kan då välja att använda en enklare kista. Det kan också vara ett fint alternativ för dem som inte önskar ha en traditionell kistdekoration. Bårtäcke kan användas både till kyrkliga och borgerliga begravningar. Bårtäcket bokas i samband med att man bestämmer tid och plats för begravningen.

Församlingarnas bårtäcken lånas ut kostnadsfritt vid begravningar i församlingarnas kyrkor eller begravningskapell.