Tro, liv och längtan

Samtalsgrupper och inspiration för dig som är nyfiken på eller vill fördjupa dig i kristen tro och livsfrågor.

En kyrklig klassiker!

En svenskkyrklig klassiker är en inbjudan att upptäcka delar av kyrkans tro och liv. En individuell upptäcktsresa eller en rytm att vila i - du bestämmer!

Nyfiken på...

Är du nyfiken och vill pröva på stommarna i ett kristet liv? Eller redan ganska van men vill få inspiration? Då är du välkommen till Nyfiken på - träffar. I vår finns fyra tillfällen att upptäcka bön, bibel, nattvard och pilgrimsvandring. Välkommen de tillfällen som passar dig!

Bibelsamtal

Nyfiken på bibeln? Tillsammans läser vi kommande söndags bibeltexter, delar tankar och låter samtalet formas av det som berör oss i texten. Ingen förkunskap krävs - van som ovan bibelläsare är välkommen!

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Kvinna tänder stearinljus.

Be en bön eller tänd ett ljus

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus för de som drabbas av coronapandemin. För en närstående eller någon långt bort. För dig själv eller för någon annan.

Fira gudstjänst på flera sätt

Vårt inre liv kan få näring och hitta uttryck på så många olika sätt. Genom att lyssna på en pod, se en gudstjänst på nätet, följa en enkel andaktsrutin eller tända ett ljus på bönewebben. Här har vi samlat våra bästa tips!

Gud, glädje, gemenskap i Oskarshamns församling.

Ärkebiskop Antje Jackelén och Margaux Dietz intill står intill varandra och ler mot kameran.

Prata till punkt med ärkebiskopen

Lyssna på ärkebiskopens podcast där hon samtalar med en utvald gäst om existentiella frågor, kristen tro, och det goda samhället. Här tillsammans med influencern Margaux Dietz.

En person pratar i en handhållen högtalare.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

"Kristi himmelsfärd kanske kunde få vara en dag för oss som tappat bort Gud." Läs Tankar inför helgen av prästen Charlotte.